mama si tataProtv Ad
Franta este pregatita sa interzica, cel putin in documentele oficiale, cuvintele “mama” si “tata”, daca va fi aprobat unul din cele mai controversate proiecte legislative din aceasta tara.
Legea se refera la legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex si a starnit reactii extrem de virulente ale Bisericii Catolice.
Daca proiectul va fi aprobat, va fi utilizat doar cuvantul “parinti” in cazul incheierii unei casatorii intre persoane de acelasi sex, dar si intre heterosexuali. Proiectul legislativ spune: “casatoria este o uniune dintre doua persoane de acelasi sex, sau de sexe diferite”. De asemenea, precizeaza ca referirile la “mama si tata” vor fi modificate cu termenul de “parinti”. Aceasta lege ar oferi drepturi egale cuplurilor homosexuale si heterosexuale in cazul adoptiilor. Ministrul francez al Justitiei, Christiane Taubira, a declarat pentru ziarul catolic La Croix: “Cine a spus ca un cuplu heterosexual isi poate educa mai bine copilul decat un cuplu homosexual, poate sa garanteze cele mai bune conditii pentru dezvoltarea copilului? Ceea ce este sigur este ca interesul copilului este o preocupare majora a guvernului”. Seful Bisericii Catolice din Franta, Cardinalul Phillippe Barbarin, a atentionat ca incheierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex ar putea duce indirect la legalizarea incestului si poligamiei in societate. El a declarat pentru Radio RFC: “Casatoriile intre homosexuali anunta o degradare completa a societatii. Ar putea avea numeroase consecinte. Pana la urma, ei vor dori sa-si creeze cupluri cu trei sau patru membri. Si dupa asta, intr-o zi, va aparea si incestul”. Papa Benedict a invitat in Italia la o intrevedere 30 de episcopi din Franta si le-a spus ca trebuie sa lupte impotriva acestui proiect legislativ. In acelasi timp, presedintele tarii, Francois Hollande, a pledat pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali. Proiectul de lege va fi prezentat spre aprobare cabinetului sau pe data de 31 octombrie.
Sursa: Daily Mail
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer