Se spune cã nu existã întâmplare. De câteva sãptãmâni, am parte de o înlãnțuire de evenimente și informații aparent aleatorii, care se leagã însã între ele, arãtând toate în aceeași direcție, ducând toate spre aceeași concluzie: Planeta Pãmânt se aflã în zorii unei dictaturi militare, politice și economice, mai durã, mai nemiloasã, mai crudã și mai inumanã decât orice altã dictaturã anterioarã.

M-am simțit îndemnat sã scriu despre aceste lucruri când am realizat cã este posibil ca lucrurile sã se schimbe brusc iar noi toți, oamenii de rând ”cetãțeni europeni” sau de alte naționalitãți, sã nu ne mai putem bucura în viitor de privilegiul de a comunica liber, cãci se pare cã aceasta este singura formã de libertate care ne-a mai rãmas (încã) neângrãditã.
Ca practician al legii, obișnuit sã cântãreascã faptele în sine, iar nu vorbele sau acuzațiile, cu aparența lor pãrtinitoare, am trecut dincolo de bariera informaționalã a mass-mediei oficiale, dincolo de ”perdeaua de fum” ce acoperã de fiecare datã datele și faptele relevante.
Tocmai de aceea, ce voi prezenta în continuare sunt date, fapte, extrase din surse media alternative, verificabile, ce duc toate la aceeași concluzie: cã Statul de Drept, Justiția ca un garant al Drepturilor Omului, au abdicat în fața unor forțe oculte, nevãzute, necunoscute de publicul larg.
Astfel, un articol din 24.02.2014 publicat în ”The Guardian” dezvãluie faptul cã SUA își vâneazã fiscal proprii cetãțeni ce trãiesc înafara granițelor sale. Astfel, în 2003 SUA a emis FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Act) un act ce impune tuturor bãncilor ce își desfãșoarã activitatea în afara Statelor Unite, de a raporta cãtre fiscul American conturile, veniturile și tranzacțiile derulate prin conturile bãncilor respective, dacã acestea aparțin unor cetãțeni americani. Bãncile care nu se supun dispozițiilor FACTA sunt penalizate de cãtre SUA cu 30% din cifra lor de afaceri ! Urmarea ? În marea lor majoritate, bãncile din întreaga lume au preferat sã nitifice cetãțenilor americani care aveau conturi deschise la ele sã își închidã/lichideze conturile în termen de maxim 30 de zile.
Așa s-au trezit simpli cetãțeni americani care munceau și câștigau bani înafara teritoriului american, cã li s-au închis conturile și cã nici o bancã nu mai dorește sã le deschidã conturi. Drept rezultat, doar în 2013 un numãr de 2999 de americani au renunțat la cetãțenie, iar cifrele totale pentru 2014 nu au fost fãcute încã publice, dar din 12 septembrie 2014 taxa de renunțare la cetãțenia americanã a fost crescutã de la 450 USD la 2350 USD – în speranța cã costurile mari îi vor determina pe americani sã nu mai renunțe atât de ușor la pașaportul albastru !
Însã nu doar fiscul SUA îi vâneazã pe americani. Autoritãțile americane lanseazã aproape zilnic avertizãri de pericol privind cãlãtoria cetãțenilor americani înafara SUA, pentru aproape jumãtate din țãrile lumii ! Agresiunile militare ale guvernului american în mai toate pãrțile lumii au determinat puternice resentimente și atitudini revanșarde împotriva cetãțenilor americani.
Și de parcã asta nu ar fi fost suficient, forțele speciale SUA vâneazã cetãțeni americani, ucigându-i fãrã judecatã, doar pe baza unor ordine date de Președinția SUA. Nu credeți ? Urmãriți documentarul Dirty Wars, în care jurnalistul american Jeremy Scahill descoperã oripilat cum Președintele SUA dã ordine cãtre JSOC (Joint Special Operations Command) de asasinare FÃRÃ JUDECATÃ a mii de persoane, unii dintre ei, cetãțeni americani. Iar asta nu doar în teatrele de rãzboi unde SUA are armate, ci ptretutindeni în lume, unde ”interesul superior” american reclamã asasinatul.
Foarte interesant documentarul, cãci la un moment dat, un înalt oficial american intervievat, explicã cã ”legea americanã este cititã și interpretatã diferit de poporul american fațã de cum o citesc și interpreteazã cin din Armatã și Guvern” ! Cu alte cuvinte, atunci când cineva ia ”orice mãsuri considerã cã sunt necesare” folosind și interpretând legea dupã cum îi dicteazã interesul sãu de moment, putem vorbi deja despre Dictaturã !
Documentarul prezintã cazul unui cunoscut cleric islamist american care a scãpat din atentatul pus la cale de JSOC și a fugit din SUA. Între timp, familia clericului a angajat un avocat care a chestionat Guvernul American, solicitând în fața Justiției sã îi facã cunoscute acuzele pentru care este pe lista neagrã a persoanelor ce trebuie asasinate.  Rãspunsul a fost cã nu pot fi fãcute publice argumentele sau probele, și cã trebuie asasinat. Fãrã judecatã, fãrã discuții ! Și a fost omorât respectivul, un an mai târziu, în Yemen. Dupã douã sãptãmâni, și fiul respectivului, un puști de doar 16 ani a fost omorât de cãtre o dronã americanã. Fiul nu se a ffla pe nici o listã. Pur și simplu l-au omorât ”preventiv”.
Iar acum revin la noi, la judecãtorii și procurorii noștri ”școliți” la Americani. Care sunt învãțați sã aresteze doar pe banzã de ”bãnuieli” și ”indicii”, pânã se strâng și probele, dacã se strâng. Despre jduecãtorii care mai degrabã te condamnã la ani grei de pușcãrie, chiar dacã nu au probe irefutabile de vinovãție, decât sã te achite, și doar pentru simplul motiv cã ai stat arestat prea mult, și nu se face sã te îndrepți pe urmã împotriva Statului ca sã se recunoascã cã ai fost lipsit de libertate aiurea. Aceiași judecãtori care potrivit art. 1121 Cod penal pot lua mãsura ”confiscãrii speciale” a bunurilor rudelor prietenilor sau cunoscuților unui inculpat, doar pe baza ”convingerilor” (iar nu probelor) cã acestea ar putea proveni din infracțiuni – în condițiile în care persoanele respective (ce suferã mãsura confiscãrii) nu au fãcut obiectul unui proces penal.
Deci, bine ați venit în Dictatura !
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer