O unitate militarã ruseascã antitero a ajuns în Siria, potrivit agenþiei Interfax, citatã de ABC News. Surse diplomatice citate de ABC News apreciazã cã gestul Moscovei este o adevãratã “bombã” care va avea serioase repercusiuni.

Trupe ruseºti antitero au debarcat în Siria
 Trupele ruseºti antiteroriste au ajuns în Siria la bordul navei Iman, care a ancorat în portul Tartus de la Marea Mediteranã, noteazã ABC News.
RIA Novosti a transmis informaþia pe site-ul sãu în limba arabã. Ambasada Rusiei la Washington ºi reprezentanþii Moscovei la ONU nu au comentat ºtirea ºi au precizat chiar cã “nu au informaþii specifice” cu privire la sosirea unei unitãþi antitero în Siria. Ministerul Apãrãrii de la Moscova a confirmat cã nava Iman a sosit în Siria, dar a precizat cã rolul ei este de a susþine lupta împotriva pirateriei în Golful Aden. Oficialii ruºi au precizat cã la bordul navei se aflã un echipaj civil ºi trupe de securitate care o protejeazã. Rusia rãmâne unul din cei mai fermi aliaþi ai regimului de la Damasc. Moscova a blocat deja tentativele comunitãþii internaþionale de a condamna reprimarea revoltelor din Siria ºi de a cere preºedintelui Bashar al-Assad sã cedeze puterea. În plus, Rusia continuã sã livreze armament regimului sirian, în ciuda criticilor internaþionale care subliniazã cã Moscova îl ajutã, practic, pe preºedintele Bashar al-Assad sã zdrobeascã revolta ºi sã rãmânã la putere, cu preþul vieþii a mii de civili.
sursa: realitatea.net]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer