Semnalul l-au dat câinii de campanie ai PSD-ului, care au apãsat la maxim pedala presupusei xenofobii a românilor, cu sloganuri de genul ”sã votãm românește” și ”cine-a îndrãgit strãinii, mânca-i-ar inima câinii”.

Apoi, au fost scoși de la sertar scriitorașii de rezervã, linia a doua a autorilor de articole de doi bani cu titluri bombastice, share-uite de prostime.
Spre exemplu, un ilustru necunoscut pe nume Dan Domozei aruncã în populație cu intoxicația ce poartã titlul ” FILIERA GERMANÃ – Construirea unui lider marionetã, Klaus Iohannis”. Plinã de așa-zise probe din ziare vechi ce susțin acuze incerte, formulate cu jumãtate de gurã, însãilarea respectivã nu reușește sã lãmureascã cititorul cine sunt pãpușarii presupusei marionete Johannis – și cu asta am spus totul despre articolul cu pricina.
În special așa-zișii naționaliști de duminicã, buni numai de marșuri pe la Tâncãbești și fluturat steaguri cu celtice, s-au grãbit sã se alãture mulțimii de palavragii care au încercat sã îl linșeze mediatic pe Klaus Johannis – pentru originile sale germane.
Acești semidocți atot-știutori, lipsiți de cele mai elementare noțiuni de istorie a României și mai ales, a românilor – au condamnat în cor, la stâlpul infamiei, pe germanul papistaș, care a avut cutezanța sã ajungã Președintele României fãrã sã fie ”ortodox de-al nostru”.
Iar când în mod inevitabil, ”rãul” s-a produs iar Johannis a ajuns președinte, au apãrut inițiative de gen liste de semnãturi on-line pentru a-l boteza în ”dreapta credințã ortodoxã” pe Johannis !
Toți acești lãtrãi de profesie dau senzația prostimii care le citește tâmpeniile cã ceva rãu, dramatic și monstuos ni se va petrece cu un președinte ”strãin de neam” și pe deasupra ”pãgân”. Mã aștept oricând ca acești acuzatori de profesie – care probabil cã ar fi fãcut carierã strãlucitã în Evul Mediu, sã îl acue pe viitor pe Johannis de toate relele ce se vor produce probabil în mandatul sãu. Secetã ? Așa ne trebuie, pedeapsã de la Dumnezeu, dacã am ales un protestant sã ne conducã. Cutremur ? De vinã e neamțu de Johannis, a adus blestemul Divin pe capul românilor. Inundații ? Deja știm cine e vinovat ! Jos cu Johannis ! Nu ne trebuie strãini, ce, noi nu avem atâția români capabili sã ne conducã, trebuia sã vinã tocmai neamțu acesta, nazistul acesta la Cotroceni !? Ce vrea, sã ne schimbe nouã obiceiurile, credința și limba ? Sã nu mai furãm ? Sã fim punctuali ? Sã fim corecți ? Sã ne respectãm cuvântul dat ? Sã facem politicã fãrã sã ne bãlãcãrim ? Pãi și ce-o vrea, sã ne plictisim ? Sã se ducã dreaq la el în Germania și sã ne lase-n pace cu sãrãcia noastrã.
Adevãrul istoriei ne spune însã altceva. Istoria ne spune cã Romania s-a marit exclusiv sub regi nemti (Carol-Dobrogea, Ferdinand- Ardealul, Bucovina, Basarabia) chiar si Mihai Viteazu’ a facut unirea sub suzeranitate germana (Rudolf) iar Transnistria s-a unit cu Romania tot pe timpul aliantei cu Germania (Hitler). Deci, se pare cã influența germanã a avut un rol pozitiv în unirea/alipirea provinciilor românești. Având în vedere cã nemții au avut cea mai recentã experiențã unionistã, reușitã prin unificarea Germaniei de est cu cea de vest, nu ne stricã un specialist german care sã ne uneascã cu Basarabia.
Apoi celor care latrã aiurea, ba se mai dau și drept naționaliști, cã susțin un alogen, un ”neamț” la dau urmãtorul rãspuns: ar trebui sã se stie cã Corneliu Zelea Codreanu cel mai mare lider naționalist din istoria recentã a României, s-a nãscut la 13 septembrie 1899 la Huși, cu numele Corneliu Zieliñski. În anul 1902 tatãl sãu, Ion Zieliñski și-a românizat numele în Zelea Codreanu. Mama sa, Eliza nãscutã Brauner era de origine germanã – bavarezã. Și pe vremea Cãpitanului Zelea Codreanu au existat voci care îl criticau pentru originile sale ne-românești. Unde au rãmas aceia care îl criticau pe acest mare Om, care și-a dedicat și sacrificat viața ideii românismului ? În praful uitãrii !
Culmea este cã, dacã îi cauți la ascendențã pe toți acești ”români puri” descoperi cã ei provin din tot felul de neamuri care s-au aciuat pe la noi pe furiș, cu de-a mila, cu de-a sila, iar acum se dau drept mari români. E o clicã eterogenã, din care fac parte tot felul de țigani, machedoni, jidani și armeni ce se dau astãzi drept ”românii verzi” ai lui Caragiale.
Recunosc, nici eu nu sunt român sadea, strãbunicul din partea tatei a venit din Serbia, dar asta nu înseamnã cã mã simt mai puțin român cu atât mai mult cu cât, din partea mamei, ai mei au fost români ardeleni get-beget. Dar la câte popoare migratoare au trecut pe-aici în ultimii 2000 de ani (goții, hunii, gepizii, avarii, slavii, pecenegii, cumanii, tãtarii, etc.), cine poate ști cu certitudine ce mai este ?!
Eu zic sã-i dãm o șansã lui Johannis sã ne arate ce poate. Dacã tot l-am ales primar pe toatã România, poate face din țara asta ce a fãcut din Sibiu: un oraș ca în Germania. Dacã tot vrem o țarã ca afarã, hai sã punem și noi umãrul, cã de la o singurã floare nu se face primãvarã, iar un singur neamț nu o sã transforme România în Germania. Eu m-am sãturat sã fiu român. Hai sã vedem și cum e sã fii neamț. Cine știe, poate cã în sfârșit avem un Președinte care ne va scãpa de comuniștii ãia ”români” care ne furã de 25 de ani !
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer