Atlassib Sibiu va majora tarifele la bilete cu cel puþin 5%, din cauza scumpirii carburanților. Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, nu spune exact de când va circula mai scump transportatorul sibian. ”Ne-au crescut costurile cu 5% și este foarte mult, deja vorbim de profitul unei firme. Creșterea prețului la carburanți e nejustificatã și artificialã. Suntem la mâna OMV”, afirmã proprietarul celei mai mari companii de transport rutier de persoane din România, Atlassib Sibiu. Potrivit lui Carabulea, peste 50% din costurile unui transportator sunt cu carburanții. ”Cum e posibil ca benzina sã treacã de 6 lei pe litru, când în toatã lumea petrolul se ieftinește?”, se întreabã indignat Ilie Carabulea.

Într-adevãr, Reuters scria, luni, cã prețul petrolului Brent, din Marea Nordului, pentru livrare în noiembrie, a scãzut cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril; în primãvarã, când benzinarii motivau ridicarea prețurilor la pompa prin faptul ca s-a scumpit petrolul, barilul de țiței era de 130 de dolari. De altfel, de mai bine de o sãptãmânã încoace, graficele care aratã cotațiile petrolului sunt, în general, pe o pantã descendentã.
Businessul Atlassib – de 65 milioane de euro în 2010 -, va scãdea cu 5-10%, în 2011, crede Ilie Carabulea. ”În primele luni ale anului aveam o creºtere între 8 ºi 12%, atât la cãlãtori, cât ºi la sumele încasate, acum – scãdem. Mie mi-e foarte clar cã situația din economie s-a înrãutãțit”, spune omul de afaceri sibian de al cãrui nume se leagã un conglomerat de 35 de afaceri – de la comerț, turism, media și agriculturã pânã la termopane, construcții, curierat sau taximetrie –, toate construite în jurul firmei de transport de persoane Atlassib. Ilie Carabulea s-a plasat, anul trecut, pe locul 28 în TOP 300 Capital cu o avere estimatã la 190-200 mil. euro. Sursa: http://www.capital.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer