De la începutul pandemiei de covid-19, autoritățile și diverși întreprinzători ”de bine” s-au întrecut în oferte care mai de care mai năstrușnice: de la mici cu muștar la vouchere de 100 lei, până la facilități și exclusivități pentru persoanele vaccinate. Rapid, s-a trecut de la tentația cu zăhărelul micilor premii la restricții de tot felul care să-i împingă pe nevaccinați să accepte vaccinul.

Îngrijorător este faptul că organisme specializate în drepturile omului (cum este și CNCD-ul), ignoră toate aceste măsuri și discriminările făcute de autorități între vaccinați și nevaccinați – iar asta în condițiile în care interdicțiile de acces ale nevaccinaților la diferite servicii sau în incinta anumitor spații ignoră două principii:

– primul – este principiul prezumției de nevinovăție – sub forma prezumției de sănătate: orice persoană are dreptul să fie considerată sănătoasă până la proba contrarie. Nu poți limita drepturile unei categorii sociale (nevaccinații) pe motiv de bănuială că aceștia ar putea transmite boala – fără dovada că persoanele respective sunt bolnave, respectiv purtătoare ale bolii;

– al doilea – este principiul eficienței: în condițiile în care atât vaccinații cât și nevaccinații pot contracta boala și o pot transmite, ambele categorii sunt la fel de contagioase iar interdicțiile aplicate doar ne-vaccinaților sunt discriminatorii și nejustificate din perspectiva măsurilor de limitare a infectărilor.

Astfel, ajungem la concluzia că în realitate, toate măsurile prin care se limitează drepturile și libertățile celor ce au ales să nu se vaccineze vizează amplificarea presiunilor impuse ilegal de către autorități asupra cetățenilor în scopul de a-i determina să accepte să se vaccineze asumându-și riscurile unor efecte secundare încă necunoscute în totalitate.

Și aici ajungem la știrea care a făcut deliciul presei în ultimele zile: în capitala Austriei, Viena, un patron oferă prostituate gratis celor care aleg să se vaccineze. dacă mai apucă, desigur.

Iată știrea:

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer