Thierry-de-Lestrade__Postul-negru-O-noua-terapie

Cartea mi-a fost fãcutã cadou – și recomandatã cu insistențã de IntenseLight. Am citit-o pe bucãți, în paralel cu alte lecturi sau activitãți și am reușit sã o termin doar astãzi, la douã luni de la începerea ei.

Informațiile cuprinse în ea constituie o revelație ! În prima parte, cu privire la sistemul medical actual, istoricul și evoluția lui, cu informații prețioase despre cauzele și modul în care s-a osificat paradigma medicalã actualã, ce privește “cu prudențã” orice terapie ce nu aduce bani marilor producãtori de medicamente.

În a doua parte, am descoperit uimit o serie de studii clinice realizate de cercetãtori din toatã lumea, care încheagã o imagine de ansamblu unicã asupra multitudinii efectelor pe care privarea de hranã le are asupra organismelor vii.

Din pãcate, nu pot sintetiza într-un articol de popularizare, informațiile prezentate în carte. Ce oferã cartea aceasta în plus fațã de alte articole sau studii pe tema postului ? O viziune medicalã, științificã, argumentatã, ce prezintã rezultatele a zeci de ani de studii clinice asupra pacienților care au apelat la terapia prin post negru într-un cadru medical de specialitate. Abordarea subiectului postului negru – prin intermediul viziunii medicinei actuale, cu toate instrumentele de cercetare moderne oferite de noile descoperiri din domeniul geneticii și biochimiei moleculare, au permis validarea științificã a postului – ca un mijloc de auto-vindecare.

Pentru mine personal, cartea a constituit o revelație sub aspectul mecanismelor și fenomenelor ce se produc în corp pe durata postului. Pânã în prezent, cea mai completã lucrare cititã de mine în domeniu o constituia cartea lui Petre Anca referitoare la vindecarea prin metoda lui Valeriu Popa. Cartea respectivã cuprindea foarte multe sfaturi validate de o vastã experiențã în domeniu, fãrã a avea însã acest substrat științific atât de necesar, care explicã în detaliu de ce apar anumite fenomene pe parcursul postului.

Lucrarea lui Lestrade a venit sã întregeascã aceastã metodologie deja pusã la punct de cãtre practicanții medicinei naturiste, înlãturând și ultimele rețineri pe care le mai aveam fațã de postul negru de lungã duratã, datoritã infromațiilor obținute în urma testelor clinice.

O sã fac un scurt rezumat (așa cum am înțeles eu) din efectele postului negru cu apã, asupra organismului.

Metodologie: în prima zi, se consumã dimineața apã cu sulfat de magheziu (cam douã pahare) pentru producerea purgației și eliminarea resturilor de alimente din intestin, prin defecație. Se beau cel puțin 2  litri de apã pe parcursul fiecãrei zile de post. Se face cel puțin o orã de mișcare zilnic (plimbãri în aer liber, etc.), cât mai mult masaj, exerciții de respirație și yoga. Din a doua zi de post sunt recomandate clisme cu apã cãlduțã (una dimineațã și una seara).

În cea de-a doua sau a treia zi posibil pot sã aparã senzații de amețealã, dureri de cap, dureri articulare. Limba se acoperã de un strat albicios, ce dispare în cea de-a 4-a zi. Fenomenul medical este cel de acidozã a sângelui, ce se combate cu un consum cât mai mare de lichide (apã). În lipsa glucidelor din alimentație, ficatul proceseazã dupã primele 48 de ore de post așa-numiții corpi cetonici, ce hrãnesc creierul și protejeazã inima în locul  glucidelor.

Din a 4-a zi, se experimenteazã o stare de bine, de luciditate mentalã, ușurințã fizicã, putere de muncã sporitã – inclusiv intelectualã, FÃRÃ APARIȚIA SENZAȚIEI DE FOAME !!! Somnul este odihnitor dacã temperatura din camerã este un pic mai scãzutã. Postul negru poate fi ținut pe o duratã aleasã a voințã în funcție de scopul urmãrit. El poate fi prelungit pânã la momentul în care organismul cere de mâncare (apare așa-numita “foame de lup”), de obicei dupã trecerea a minim 40 de zile de post.

Îeșirea din post se face gradat, cu alimentarea prudentã a organismului. Sucuri naturale, supe, apoi introducerea treptatã a hranei solide, totul pe parcursul a 3-4 zile de revenire. Hrana sã fie obligatoriu vegetarianã, nu este permisã revenirea la consumul de produse animale decât din a 8-a zi.

Acesta este doar un mic rezumat, nu face referire la partea cea mai interesantã relevatã de studiile clinice, mult prea amplã pentru a o prezenta aici. Tocmai de aceea, recomand cu cãldurã citirea cãrții. Personal, intenționez ca de luni sã încep și eu o curã de post negru. Recordul meu anterior a fost de 10 zile însã nu aveam toate informațiile pe care le am astãzi și din acest motiv l-am dus cam greu. Vreau sã experimentez diferența, cu un post negru ținut cu toate rigorile oferite de noile descoperiri în domeniu. Voi ține și un jurnal al fiecãrei zile, atât aici pe blog cât și pe pagina de facebook pe care am creat-o special pe aceastã temã a terapiei prin post.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer