Rusia cãtre Cipru: Kakaia UE? Noi vã împrumutãm, noi vã apãrãm! Începe rãzboiul rece ruso-turc? Cipru negociazã cu Rusia un împrumut de 2,5 miliarde de euro, cu dobândã de doar 4,5% pe an, scrie agenția Bloomberg, citatã de standard.ro. Țara are nevoie de bani dupã ce principala termocentralã a explodat, în iulie, din cauza unui depozit de muniție confiscatã. Uniunea Europeanã are deja destule pe cap iar creditorii privați au cerut dobânzi de pânã la 14%. Rusia este țara emergentã cu cele mai mari exporturi de capital – 60 de miliarde de dolari doar în primul semestru, iar jumãtate din banii depuși în bãncile cipriote aparțin, direct sau indirect unor ruși. Însã, pe lângã motivele economice, par sã existe și unele geo-politice. Rusia a trimis douã submarine nucleare în zona economicã a Ciprului, ca rãspuns la cele trei submarine diesel-electrice turcești, care erau deja acolo. Turcia este supãratã pentru cã guvernul cipriot a început prospecțiunile dupã petrol și gaze în Marea Mediteranã, și susține cã de banii obținuți ar trebui sã beneficieze și separatiștii turci din partea de nord a insulei. Nu cã Rusia ar avea nevoie de petrol sau de gaze, are prea multe. Însã are și plãcerea nebunã de-a hãrțui Turcia cât poate de mult, alãturându-se unei alianțe pestrițe – de protecție a Ciprului – din care deja fac parte Grecia și Israel. Ce spun pãrinții Ortodoxiei despre vremurile din urmã ? Conform invataturilor si profetiilor ortodoxe, va exista, intr-adevar, un al treilea (si ultim) razboi mondial, premergator sfarsitului lumii. La modul general, el va preceda instaurarea Antihristului ca imparat, conform Sf. Lavrentie de Cernigov si conform viziunilor multor altor parinti contemporani cu viata sfanta sau ale Cuviosului Paisie Aghioritul. De altfel, ultimul a lasat si cateva profetii mai precise cu privire la desfasurarea acestui conflict, unele care includ in mod precis Ciprul. Iata una din variantele profetiilor sale:

“Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stãpânirea ruseascã de astãzi se va rãsturna ºi popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turcieicare va dispãrea de pe hartã. Ciprul va primi o palmã vremelnicã de la turci. (…) Ruºii vor acum sã iasã la Marea Mediteranã, acesta va fi imboldul. Însã nu va fi acesta adevãrul, ci faptul cã Dumnezeu îi provoacã precum instrumentele Lui. Aceºtia coborând vor stinge ºi vor pierde într-o sãptãmânã vijelia turceascã. ªi, când vor ajunge prietenii Turciei (adicã urmaºii cruciaþilor), adicã popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraþie ºi vor fi nimiciþi.Ciprul va primi palma de la turci (pentru cã acum este neatins), dar va fi vremelnicãTurcia se va stinge, ºi nu va exista nicio paginã în istoria universalã care sã aminteascã faptul cã a existat acest neam osândit.”
In alta varianta, acelasi Cuvios Parinte da de inteles ca nu va fi doar ajutorul Rusiei la mijloc, ci o conjunctura internationala favorabila:
… Dumnezeu va randui ca interesele celor mari sa se combine astfel, incat sa le convina sa avem noi Constantinopolul. Si Capadocia o vom lua. (…) ne vor ajuta englezii si americanii. (…) Gandul imi spune (si a accentuat gandul) ca vor face lucrul acesta pentru a avea control asupra stramtorilor, adica sa devina internationale.” Sursa: Atanasie Rakovalis, Parintele Paisie mi-a spus, Ed. Evanghelismos *
In alta redare, Parintele Paisie arata ca Rusia va ajunge chiar si pana la portile Ierusalimului:
“Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii vor casapi. Asa cum rupi o foaie de hartie, tot astfel va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o treime va merge in adancurile Asiei. Folosirea apelor EUFRATULUI de catre turci pentru irigatii va fi o preinstiintare ca a inceput pregatirea marelui razboi care va urma. Dupa destramarea Turciei, Rusia va continua razboiul pana va ajunge in Golful Persic si isi va opri trupele langa Ierusalim. Atunci puterile occidentale ii vor soma pe rusi ca sa-si retraga trupele si le vor da sase luni.Rusia insa nu isi va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor incepe sa aduca trupe pentru a-i ataca pe rusi. Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sange. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi grecii, nu vom participa la acest razboi.Toti din jurul nostru se vor sfasia unii pe altii, insa noi vom sta deoparte. ” (…) “Continuand discutia cu Staretul Paisie, l-am intrebat despre turci. Atunci el mi-a raspuns ca turcii isi au coliva pregatita. A spus ca va veni o putere – nu mi-a precizat-o – care va ocupa Turcia. O treime din populatie va fi ucisa, o treime se va retrage in adancurile Asiei, iar cealalta treime se vor boteza crestini ortodocsi. Inainte de acestea, ca va avea loc o ciocnire intre trupele turcesti si cele grecesti, dupa care turcii vor ocupa, temporar, doua insule grecesti. ”
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer