O anchetã judiciarã pentru asasinat cu privire la decesul lui Yasser Arafat în 2004 a fost deschisã marþi în Franþa de cãtre Parchetul din Nanterre, la vest de Paris, a anunþat o sursã apropiatã de dosar, relateazã AFP.

Yasser Arafat ar fi fost otrãvit
 Vãduva lui Yasser Arafat anunþase, sãptãmâna trecutã, cã vrea sã depunã plângere în faþa justiþiei franceze pentru otrãvire, dupã ce s-a descoperit o cantitate anormalã de poloniu asupra unor bunuri personale ale fostului lider palestinian, a anunþat avocatul acesteia, citat de AFP.
Aceastã plângere urma sã fie depusã la Paris, unde a murit liderul palestinian în 2004. Institute for Radiation Physics din Lausanne (Elveþia), care analizeazã eºantioane biologice prelevate de pe bunuri personale ale lui Arafat predate vãduvei sale, Souha Arafat, de cãtre Spitalul din Percy, unde acesta a murit, a detectat în ele “o cantitate anormalã de plutoniu”, potrivit unui documentar difuzat pe 3 iulie de cãtre postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar. Preºedintele palestinian Mahmoud Abbas ºi Souha Arafat ºi-au exprimat deja acordul în vederea efectuãrii unor prelevãri de pe cadavru, depus într-un mausoleu la sediul preºedinþiei din Ramallah (Cisiordania), lucru care implicã exhumarea. Nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a acuzat Israelul cã l-a otrãvit pe liderul istoric palestinian cu poloniu, cerând ca “vinovaþii acestui asasinat sã fie judecaþi”. Poloniul este o substanþã radioactivã extrem de toxicã, care fost utilizatã ºi la otrãvirea, în 2006, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus devenit opozant al preºedintelui Vladimir Putin.
Sursa: REALITATEA.NET]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer