Peste 200.000 de etnici maghiari din Transilvania au cerut cetatenia ungara
Peste 200.000 de etnici maghiari din Transilvania au depus cereri pentru a capata cetatenia ungara, sustine vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt, care interpreteaza gestul drept o “unire prin dubla cetatenie” a natiunii maghiare. “Menirea noastra de baza este sa unim natiunea maghiara, prin dubla cetatenie. Peste 200.000 de persoane si-au exprimat apartenenta pana acum”, a mentionat oficialul maghiar intr-un mesaj trimis catre Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, informeaza Adevarul.In acelas mesaj, Semjen Zsolt a subliniat ca este foarte important ca politica maghiara “sa fie devotata ideii autonomiei si pastrarii identitatii”. “Nu acceptam nicio masura dubla, nici in problema istorica, nici in actualitatea politica. Ce se poate in Europa, se poate si la noi. Daca alte neamuri au autonomie in Europa, trebuie sa avem si noi. Nu putem renunta la aceasta optica. Partidul Popular European are un devotament etic, in Dumnezeu. Dumnezeu, pe langa patria cereasca, ne-a dat si patria pamanteasca. In ambele niveluri trebuie sa fim devotati. Cele doua loialitati – fata de patria cereasca si natiunea noasta – se leaga. Sunt convins ca intalnirea voastra de azi este importanta pentru imbunatatirea vietii maghiarilor. Va asigur ca Guvernul ungar va va sprijin in toate”, conchide vicepremierul ungar, in mesajul remis CNMT.
comentariu rapcea.ro: prin acordarea cetãțeniei maghiare, ungurii obțin exact opusul scopului ce a stat la baza ideii de acordare a cetãțeniei maghiare ungurilor din afara granițelor Ungariei. În loc sã refacã Ungaria Mare prin consolidarea maghiarimii de pe teritoriul vechiului imperiu austro-ungar, s-a ajuns la deportarea economicã a ungurilor. Majoritatea tinerilor maghiari, ieșiți de pe bãncile școlii, mai buni cunoscãtori ai limbii engleze sau germane decât a limbii țãrii în care trãiesc, preferã sã plece la muncã în SUA.
Cetãțenia maghiarã este poarta spre America pentru mulți dintre tinerii maghiari lipsiți de perspective în țãrile de baștinã, în condițiile în care ungurilor nu le tebuie vizã de America (spre deosebire de români !) datoritã ungurului George Soros. 
Datoritã lipsei de viziune și ne-adaptãrii la realitãțile la un prezent orientat spre dispariția statelor naționale prin globalizare, Ungaria revizionistã, cu demografie negativã, este sortitã sã disparã – de pe teritoriul actual – ca popor, prin natalitatea depãșitã cu mult de rata mortalitãții, iar ca națiune, prin disiparea în cele patru zãri, datoritã genei nomade a uigurilor veșnic rãtãcitori, în cãutarea unei patrii mai bune.
Românii în schimb, sunt legați de pãmântul pe care îl stãpânesc din zorii Istoriei, așa cum au fost și strãmoșii lor daci. Și așa va fi, pânã la finalul plãnuit de Dumnezeu, pânã la Învierea în Hristos și Judecata Lui.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer