Am setat mai demult serviciul google alerts cu diferite cuvinte de cãutare, iar astãzi numele meu a apãrut din nou în motorul de cãutare google legat de MISA-Gregorian Bivolaru. Asta s-a petrecut pentru cã cineva din redacția yogaesoteric – site-ul oficial al MISA a gãsit de cuviințã sã mã pomeneascã în legãturã cu micul lor rãzboi cu un jurnalist de la CanCan, pe nume Mihai Niculescu.

Mã hotãrâsem sã nu mai scriu pe subiectul MISA, dar m-a scos din sãrite menționarea persoanei mele într-o chestiune care nu mã mai privește și anunț pe aceastã cale cã de fiecare datã când numele meu va mai fi pomenit pe vre-un articol de pe yogaesoteric, voi publica și eu câte un articol despre ei – ca replicã. De altfel aceastã politicã a fost adoptatã și de cãtre MISA, care sare cu drepturi la replicã ori de câte ori apare în vre-un mijloc de presã.
Articolul, apãrut sub titlul ” Replicã Cancan: Un tabloid cu credibilitate ZERO BARAT publicã din nou minciuni sfruntate”, se vrea a fi o replicã la un articol apãrut pe site-ul cancan cu titlul Mesajul lui Gregorian Bivolaru catre yoghini: “Votati-l pe Victor Ponta!”
Pe scurt, se neagã vehement faptul cã Gregorian Bivolaru ar fi îndemnat yoghinii de la MISA sã îl voteze pe Ponta. Dacã replica – sau mai bine zis dezmințirea s-ar fi oprit aici, n-aș fi avut nici o problemã, însã în bunul stil țigãnesc de Ferentari (unde își au cartierul general iezotericii), cu o urã ”curat spiritualã” cei din redacția yogaesoteric au simțit nevoia sã punã încã o datã în funcțiune neobositul lor ventilator de împroșcat cu cãcat lumea. Și s-au apucat sã-l desființeze pe respectivul ziarist, despre care am descoperit cu douã linkuri mai jos, cã îl lãudau în termeni elogioși cã, iatã, le-a cerut pãrerea când a scris mai demult pe tema MISA, tot în cancan.
Și nici asta nu m-ar fi deranjat, cã e treaba lor cu ce ziariști se rãzboiesc. Însã au gãsit de cuviințã sã îmi aloce și mice câțiva stropi de zoaie în bãlãcãreala lor fetidã:Ani de zile, unica „sursã din interior” a lui Mihai Niculescu a fost Mihai Rapcea, aceasta pânã când respectivul s-a lansat pe faþã în campania de denigrare a MISA ºi a fost dat afarã de la cursurile de yoga, lãsându-l pe „M.N.” fãrã „surse din interior”.
Și dacã tot m-au bãgat în seamã, o sã-mi dau și eu cu pãrerea pe marginea subiectului:
Nu prea înțeleg vehemența cu care reprezentanții MISA afirmã cã ” ªcoala de Yoga MISA nu este o asociaþie cu interese politice ºi nu desfãºoarã activitãþi politice sau activitãþi de susþinere electoralã;” și cã ” În cadrul cursurilor de yoga, instructorii yoga nu transmit recomandãri electorale cursanþilor;
Dacã stau bine sã îmi amintesc din campaniile trecute, MISA s-a implicat activ în campaniile electorale pentru alegerile președintelui ROmâniei, susținând alegerea lui Traian Bãsescu în primul mandat, iar apoi îndemnând cursanții sã voteze cu Geoanã.
Apoi MISA s-a implicat în colaborarea cu Cozmin Gușã și Lavinia Șandru în PIN, partidul de buzunar al oculților din PSD (din aceeași categorie ca și PRM-ul lui Vadim Tudor sau PNG-ul lui Becali –construit sub îndrumarea lui Hrebenciuc), prin care se urmãrea disiparea votului din favoarea PDL-ului. Membrii și cursanții MISA au fost masã de manevrã de fiecare datã în alegerile din ultimii 10 ani, în funcție de negocierile fãcute de liderii acestei mișcãri (președintele Nicu Catrina și Costicã Cojocaru au negociat cu staff-ul lui Traian Bãsescu în 2004. Apoi, negocierile cu Gușã au fost duse de Mihai Stoian și o pleiadã de instructori MISA înscriși pe listele PIN-ului chiar la alegeri. De altfel, Stoian a fost și membru al PUNR- ului de prin 1997-1998 pe vremea când MISA fãcea yoga în sãlile sediului Partidului Liber Democrat condus de revoluționarul Nica Leon.)
Deci, dupã acest scurt (și incomplet !) istoric, nu ar fi de mirare sã fi existat negocieri și pentru prezentele alegeri, când scorurile sondajelor sunt relativ egale între cei doi candidați, și orice vot conteazã.
Însã sã MINȚI și sã spui cã la MISA nu s-a fãcut politicã și cã nu se transmit recomandãri electorale cursanților, e deja mega-minciunã.
Apoi, Gregorian Bivolaru este PERSONAL interesat de o eventualã alegere a lui Victor Ponta în funcția de președinte. Cu Ponta la Cotroceni, penalii condamnați de Justiția românã mai au o șansã la amnisiere, pe când cu Johannis, care a declarat public cã nu va semna legea amnisitiei, aceastã șansã dispare.
Apoi, legãturile anumitor instructori sau membrii fondatori ai MISA cu personaje sus-puse din PSD sunt bine-cunoscute… acolo unde trebuie.
În concluzie, nu e imposibil cã cei din MISA sã fi primit ordin pe șest, sã voteze cu Ponta. Evident însã cã o astfel de opțiune, fãcutã publicã sã deranjeze interesele MISA – mai ales în strãinãtate. Cãci, cum sã explici la CEDO, prin Parlamentul European sau pe-aiurea, cã ești oropsit de comuniștii cei rãi din PSD, care nu te lasã sã faci yoga în propria țarã, când tu negociezi cu ei în secret și îți îndemni supușii sã îi voteze ? Ce fel de victimã mai ești când pactizezi cu cãlãii ? De aici și virulența extremã a replicilor de pe yogaesoteric, disperarea cu care se apãrã, publicând 2 postãri pe aceeași temã la nici 12 ore de la apariția ”infamului” articol de pe cancan.
Și când te gândești cã toate astea nu le-aș fi scris dacã vre-un imbecil nu s-ar fi grãbit sã mã aminteascã și pe mine în troaca de porci în care se bãlãcesc…
Sper ca cineva sã îl tragã de urechi pe respectivul, și sã nu se mai întâmple. Altfel, voi continua sã public… și n-o sã vã placã ce o sã-mi amintesc.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer