Ajuns la a treia ediție naționalã, cu o participare în creștere, „Marșul” are ca scop afirmarea și sprijinirea unor valori esențiale: dreptul la viaþã al tuturor persoanelor începând din momentul concepþiei ºi familia ca temelie a unei societãþi prospere.
Tema din acest an a „Marșului pentru Viațã”, prezentatã sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este „Iubește-i pe amândoi! – Asumã, ajutã, adoptã!” Manifestul este o invitație la implicare în sprijinul femeilor însãrcinate, care sunt constrânse sã apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.
Aceastã adevãratã formã de violenþã împotriva femeilor care poartã o sarcinã neaºteptatã nu trebuie sã ne mai lase indiferenþi. De aceea, sunt aºteptaþi la marº „toþi cei care cred cã dreptul la viaþã este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea ºi compasiunea faþã de o mamã ºi copilul ei reprezintã cea mai nobilã formã de implicare civicã.”
Societatea trebuie sã facã astfel încât un copil sã nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunãstãrii ei ori a realizãrii profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societãþii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii considerã cã femeile meritã sã fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care sã ușureze situaþia financiarã dificilã, sã faciliteze adopþia ºi sã facã accesibilã consilierea în sarcina nedoritã.
În acest sens, astãzi a fost depusã la principalele instituții ale statului o petiție, semnatã de peste 70 de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicitã adoptarea unei legislaþii favorabile vieþii ºi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuã sã aibã una din cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate þãrile Uniunii Europene și suferã o degradare accentuatã a importanței familiei.
Pânã în acest moment, 26 de orașe și 3 sate din România și-au anunțat participarea la „Marºul pentru Viaþã”. Evenimentul începe în 22 martie la Cluj-Napoca, Fãlticeni și Tg. Neamț, continuã în 23 martie la Alba-Iulia, Arad, Bacãu, Bistrița, Brașov, București, Buzãu, Caracal, Constanța, Deva, Iași, Onești, Oradea, Pitești, Satu Mare, Slatina, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Tg. Mureș, Tulcea; în 24 martie se organizeazã în Craiova, Sf. Gheorghe și satele Adãșeni și Tudor Vladimirescu (jud. Botoșani), pentru a se încheia în 25 martie, de ziua Bunei Vestiri, la Zoițani (Botoșani). În unele orașe (Arad, Iași) manifestãrile sunt mai complexe și se întind chiar pe durata a 2-3 zile.
Cu fiecare ediție, „Marșul pentru viațã” din România este tot mai aproape de tradiția evenimentelor similare din mari orașe ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles, San Francisco, Toronto ºi Budapesta.
Pentru mai multe informaþii – cum ar fi Manifestul, traseele, programele complete și datele de contact ale colectivelor locale de organizare, vã rugãm sã accesați pagina de internet www.marsulpentruviata.ro.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer