Japonezii ne mai dau încã o datã o lecþie de profesionalism. Dupã ce cutremurul a distrus aproape în totalitate o autostradã, locuitorii Þãrii Soarelui Rãsare au reuºit sã o refacã în totalitate în timp record, 6 zile.
Imaginea unei autostrãzi “sfâºiatã” în mai multe cratere a demonstrat puterea cutremurului din Japonia care a avut loc la 11 martie. În acelaºi timp viteza uimitoare cu care japonezii au reuºit sã o reconstruiascã, dovedeºte capacitatea naþiunii de a se pune pe picioare dupã un asemenea dezastru. Lucrãrile la autostradã au început la 17 martie, iar astã-noapte, a fost data în circulaþie. Cei mai mulþi oameni s-au întors la locurile de muncã chiar a doua zi dupã cutremur ºi tsunami, iar multe întreprinderi din regiunile afectate, deja au intrat în program normal. Refacerea Japoniei, în unele locuri chiar din temelii, i-a determinat pe unii dintre cei mai bogaþi investitori ai lumii, cum ar fi Warren Buffet, sã declare cã tsunamiul ºi cutremurul care au dus la pierderea a 23.000 de persoane “este o oportunitate de cumpãrare pe pieþele monetare”.
http://www.click.ro comentariu rapcea.ro: problema nu este de tehnologie sau de materiale. Parerea mea este cã e o problemã de mentalitate, de educație, ce s-a sedimentat în niște valori ale poporului japonez. Spiritul național. Pãi, sã facem o comparație. Eroii din desenele animate japoneze (cu care bãnuiesc cã se delecteazã micuții din japo) sunt gravi, melodramatici (ca tot orientul de altfel), dar pun accentul pe solidaritate și onoare. Ce învațã încã din leagãm copilul român !? ”Cãțeluș cu pãrul creț / FURÃ rața din coteț / și SE JURÃ CÃ NU FURÃ / dar l-am prins cu rața-n gurã”. Cum ne creștem, așa ne avem. Și ne mai mirãm cã ne merge rãu ?!
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer