Google a prezentat ochelarii de “realitate augmentatã”, care aduc serviciile companiei pe interiorul unei lentile, fiind capabili, la comandã vocalã, sã facã poze, sã porneascã sesiuni de videochat, sã afiºeze ghiduri GPS sau sã alerteze utilizatorul atunci când este aproape de un cunoscut.

Gadgetul, dezvoltat de aceeaºi divizie a Google responsabilã de maºinile care se conduc singure, este încã în faza de testare ºi finisare ºi nu poate fi comandat sau cumpãrat din magazine, transmite Reuters, preluata de MEDIAFAX .

Prototipul a fost prezentat miercuri noaptea pe reþeaua de socializare Google+ printr-un scurt montaj, care prezintã ochelarii din perspectiva unui utilizator care se plimbã prin New York.

“Project Glass”, aºa cum este denumit proiectul, a fost promovat astfel pentru a permite utilizatorilor sã-ºi exprime pãrerile despre gadget ºi pentru a ajuta compania sã adapteze ochelarii la preferinþele publicului, potrivit Google.

Utilizatorul din clip dã comenzi vocale ochelarilor, prin care face aflã ce întâlniri are în ziua respectivã ºi condiþiile meteo, rãspunde unui mesaj primit de la un prieten, poartã o convorbire prin videochat, face o pozã pe care o încarcã pe contul de Google+, obþine îndrumãri GPS pentru a ajunge la destinaþie ºi este alertat atunci când se apropie de o cunoºtinþã conectatã de asemenea la serviciile Google. De asemenea, ochelarii îl alerteazã dacã serviciile de transport în comun funcþioneazã normal.

Compania a precizat cã secvenþa video are rolul de a demonstra “cum ar putea arãta aceastã tehnologie”.

Pozele prezentate de Google aratã o ramã de ochelari la care este ataºat, în dreptul ochiului drept, un mic display care integreazã funcþiile prezentate.

sursa: tech.rol.ro]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer