Poze noi, cutremuratoare, cu iarna atomica a Hiroshimei din 1945 (Galerie foto)Foto: Daily Mail
Imagini terifiante au aparut recent, dupa 66 de ani de la catastrofala bomba nucleara de la Hiroshima, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Fotografiile au fost gasite dupa 66 de ani, intr-un album al unui militar britanic, care a calatorit in Japonia, la cateva saptamani dupa bombardamentul atomic, potrivit Daily Mail. Soldatul Ronald Taylor a fost trimis in Japonia la doar cateva saptamani dupa detonarea celor doua bombe atomice de la Hiroshima si Nagasaki. Britanicii au fost insarcinati sa restabileasca o parte din infrastructura distrusa a oraselor, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Taylor a avut aparatul de fotografiat cu el si a prins cateva instantanee din imprejurimile devastate, dar nu a dezvaluit niciodata familiei acest album. De-abia dupa moartea sa, cand nepotul sau Neil Watson s-a uitat printre lucrurile acestuia din timpul razboiului a gasit albumul plin de praf.
Hiroshima6
Mai multe fotografii alb-negru arata un peisaj sinistru, in care se vad gramezi de moloz si metal contorsionat. In alte imagini apar militarii britanici, ce se delectau in timpul liber prin organizarea unor partide de fotbal.
Hiroshima
Euforia soldatilor britanici contrasteaza cu mizeria si suferinta indurate de japonezi, care au pierdut 200.000 de oameni in cele doua deflagratii nucleare.
Hiroshima2
Watson, sofer de autobuz, in varsta de 40 de ani, a publicat fotografiile pe un site, ce prezinta fapte din razboi. “Am fost constient ca bunicul meu a fost in Japonia, dupa razboi, dar el nu a vorbit niciodata despre ce a facut sau a vazut”, a spus Watson.
Hiroshima3
Ronald Taylor a fost chemat sa-si satisfaca stagiul militar in aprilie 1944, cand avea varsta de 21 de ani. Se presupune ca a ajuns in Japonia la sfarsitul anului 1945, la cateva saptamani dupa ce japonezii s-au predat.
Hiroshima4
“In acele zile, oamenii nu au fost probabil constienti de nivelul radiatiilor produse de bomba nucleara”, a spus Terry Charman, istoric la Muzeul Imperial War din Marea Britanie.
Hiroshima5
Taylor a ramas in Japonia pana in iunie 1947. Medicii britanici au efectuat controale regulate privind nivelul radiatiilor, in timpul stationarii militarilor englezi in Japonia. Ronald Taylor nu a dat niciun semn ca ar fi fost intoxicat cu radiatii in Japonia, el murind in anul 2003, la varsta de 80 de ani.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer