Activiști anti vaccinare din Israel s-au plâns la Curtea Penală Internațională acuzând probleme de etică în cazul vaccinării anti coronavirus

Deși acuzațiile formulate în plangere se referă la reacții adverse severe și decese suspectate ca urmări legate de vaccinarea anti covid, doar aproximativ 0,25% dintre israelienii care au primit vaccinul au prezentat efecte secundare.

De TZVI JOFFRE, 14 Martie 2021

Anshei Emet (Oamenii Adevărului), un grup împotriva vaccinării anti coronavirus, a intentat plangere împotriva administrației israeliene la Curtea Penală Internațională (ICC) la începutul acestei luni, susținând că în Israel administrarea vaccinului împotriva coronavirusului și politicile de încurajare a vaccinării sunt considerate „crime împotriva umanității ”conform Codului de la Nürnberg.

„Intenția noastră este să prezentăm și să detaliem cum, în statul Israel din acest an, administrația Israelului, cu miniștrii săi și membrii săi ai Knesset, primarii orașelor și alți factori superiori, încalcă Codul de la Nürnberg în mod flagrant și extrem. Și spre regretul nostru, nu numai într-un singur aspect, ci în mai multe – prea multe!”  a scris grupul în plangerea intentata de birourile de avocatură A. Suchovolsky&Co. din Tel Aviv.

Israelienii în mod ilegal nu au fost informați că participă la un „experiment medical”, iar premierul Benjamin Netanyahu a semnat un acord cu Pfizer să primească o cantitate mare de vaccinuri pentru ca israelienii să fie folosiți drept  „experimentatori”, a susținut Anshei Emet. Statul nu a prezentat „alternative pentru tratarea bolii covid” și a ascuns informații cu privire la vaccinuri, se spune în plangere.

Într-un interviu de luna trecută, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a numit Israelul „laborator mondial” datorită ratei de vaccinare ridicate a țării, care oferă date din lumea reală despre efectul campaniei de vaccinare asupra sănătății și economiei.

Membrii Comitetului Helsinki și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că acordul cu Pfizer ar putea încălca drepturi de confidențialitate, deoarece informațiile despre eficacitatea vaccinării sunt împărtășite companiei.

„Mulți” au fost uciși sau grav afectați de vaccin, a spus Anshei Emet în plangere, adăugând că Ministerul Sănătății „a recunoscut în mod deschis că 41% dintre polițiști, militari, cadre didactice și personal medical care au fost vaccinați au suferit reacții adverse severe”. Jerusalem Post nu a putut verifica dacă ministrul chiar a spus acest lucru.

Nu au existat „rapoarte complete cu privire la numărul de decese sau a celor grav afectați”, în ciuda faptului că Ministerul Sănătății a publicat datele din studiile clinice si rapoartele despre efectele secundare experimentate de cei care au primit vaccinul anti coronavirus, se spune în plangere.

În ciuda pretențiilor formulate în plangere despre efecte secundare severe, decese și leziuni grave legate de vaccin, datele Ministerului Sănătății publicate în timpul campaniei de vaccinare au arătat că doar aproximativ 0,25% dintre israelienii care au primit vaccinul au prezentat efecte secundare și că marea majoritate a acestor reacțiile adverse raportate au fost ușoare și temporare, incluzând slăbiciune generală și dureri de cap, amețeli, senzație de leșin, dureri musculare, febră, dureri articulare, greață, dureri de stomac, frisoane, dureri în gât, tuse și secreții nazale în exces.

În timpul studiilor clinice cu vaccinul Pfizer, doi participanți au murit după ce au primit vaccinul, dar decesele au fost considerate ca fiind fără legătură cu vaccinul de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Între timp, vaccinul s-a dovedit a fi 97% eficient împotriva cazurilor severe de covid și 94% eficient împotriva infecțiilor asimptomatice, potrivit datelor publicate recent de Pfizer și Ministerul Sănătății. Cei care nu au primit vaccinul s-au dovedit a fi de 44 de ori mai predispuși să dezvolte un caz simptomatic de COVID-19 și de 29 de ori mai predispuși să dezvolte boala în comparație cu persoanele care au primit și a doua doză de vaccin după două săptămâni.

Companiile și asociațiile care amenințau că vor împiedica angajații nevaccinați să ajungă la locul de muncă acționau împotriva Codului de la Nürnberg, se spune în plangere, iar politicile care împiedicau persoanele nevaccinate să primească anumite servicii și să intre în anumite locații erau împotriva codului. Politicile de vaccinare merg și împotriva legislației statului israelian, a spus acesta.

Anshei Emet a solicitat ICC să oprească administrarea de către Israel a vaccinurilor împotriva coronavirusului și să oprească politicile sale de stimulare a vaccinărilor.

Mark P. Dillon, șeful Biroului ICC al Unității de Informații și Dovezi a Procurorului, ar fi confirmat primirea plangerii, dar acest lucru „nu înseamnă că a fost deschisă o anchetă și nici că o anchetă va fi deschisă de către Procuratura”, a scris el într-o scrisoare către Anshei Emet.

Codul de la Nürnberg, publicat inițial în hotărârea unui tribunal militar american în 1947 împotriva medicilor naziști, a stabilit orientări pentru experimentarea medicală, inclusiv cerința consimțământului și necesitatea de a evita suferința și riscurile inutile. Deși codul exact nu a fost niciodată adoptat în nicio politică oficială, acesta a servit ca bază pentru politica de etică medicală în mai multe țări.

Rossella Tercatin și personalul Jerusalem Post au contribuit la acest raport.

Sursa: THE JERUSALEM POST: Israeli anti-vaxxers submit ethics complaint to ICC – report

traducerea și adaptarea: SACCSIV

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer