CANDELA NESTINSĂ

(Proiect Creștin – Ortodox)
Cu binecuvântarea Pr.Prof.Dr. Mihail Milea
Catedrala Sf.M. Sava de la Buzău 
Președintele Fundației Sf.M. Sava de la Buzău 
Profesor la Seminarul Teologic Sf. Kesarie Episcopul din Buzău. 

Datorită carantinei trupești impuse societății românești, este imperios necesară strângerea a cât mai mulți creștini ortodocși în grupuri de rugăciune, organizate prin intermediul mijloacelor de comunicare online electronice neconvenționale și care să citească neîntrerupt Psalmii lui David, Psaltirea.

Denumirea generică a rugătorilor este de Străjeri.

Străjerii sunt Ostași ai lui Hristos mireni rugători, trăitori în Duhul Sfânt purces din Tatăl și credincioși Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos. Străjerii sunt ostași speciali care lupta cu începătoriile și stăpâniile acestui veac pentru că trăiesc îmbrăcați în Hristos în mijlocul lumii. Ca orice străjer, aceștia sunt foarte vigilenți la orice mișcare a duhurilor care atacă pervers și subtil Biserica Lui Hristos și Patria noastră România. Sunt vigilenți la orice tulburare ce se produce în Cetate și acționează unitar în duh și rugăciune pentru anihilarea forțelor întunecate ale iadului, care acționează pervers prin oameni stăpâniți de acestea.
Arma străjerilor este Rugăciunea, principala armă grea fiind Psaltirea lui David, fiind protejați de platoșa Dreptății, pavăza Credinței, coiful Mântuirii și sabia Duhului Sfânt – Cuvântul lui Dumnezeu.

Ca principal mijloc de comunicare între străjeri propunem Platforma Telegram, pe care vă rugăm să o descarcati si instalati de aici: Telegram

Rugăciunea este o armă puternică a creștinului prin care risipește încărcătura negativă a demonilor strânsă în văzduh, puterea lor scăzând și fiind nevoiți să se retragă din zona luminată de Cuvântul Domnului.
Eliberăm văzduhul de legiunile întunecate prin rugăciune continuă. Pe rând și disciplinat, astfel încât să existe o permanență în răspândirea în eter a puternicilor Psalmi insuflați de Dumnezeu Proorocului David.

Se vor crea grupuri de câte 24 de rugători, pe tot cuprinsul țării, fiecare dintre ei rugându-se câte o oră pe zi, într-un anumit interval orar.

Doritorii pot intra în grupurile formate indiferent de județul din care provin fiecare și își aleg un interval orar în care sunt disponibili pentru a citi Psaltirea.
Fiecare persoană doritoare de a deveni strajer rugător va trimite un mesaj de tip email prin care își exprimă dorința de a se ruga, după ce a luat binecuvântare de la duhovnic de a citi Psaltirea, dacă nu cumva o are.
Adresa de email a proiectului este: candelanestinsa@gmail.com  
În mesajul trimis pe această adresă de email persoana solicitantă își va exprima dorința de a deveni Străjer rugător la Psaltire și va transmite următoarele date:
 • Nume familie, Prenumele de Botez
 • Numărul de telefon
 • Județul și localitatea
 • Intervalul orar în care dorește să se roage
De asemenea, datele necesare pot fi transmise pe Messenger, WhatsApp, sau alte sisteme de comunicare, către persoane cunoscute de către dumneavoastră, care vă contactează si vă  transmite linkul acestei pagini, și vă propune să fiți străjer veghetor cititor la Psaltire. Propunerile se fac din om in om.
Datele primite pe adresa de email de mai sus, special creată pentru acest proiect, sau pe alte mijloace de comunicare, se vor introduce în BAZA DE DATE cu rugători, configurată pe județe și localități.
Când un grup format din 24 de rugători este complet se va da startul începerii citirii Psaltirii de la o anumită oră pe acel grup, începând cu Catisma 1, printr-un email trimis tuturor membrilor grupului, sau pe grupul de Telegram constituit cu aceștia de către ADMIN-ul care administrează grupul respectiv.

Primul rugător va începe să citească, anunțând pe cel din intervalul orar următor telefonic, prin SMS sau pe grupul de Telegram la ce Catismă/Psalm a rămas.

 • Fiecare persoană începe cu rugăciunile începătoare care sunt la începutul Psaltirii
 • Intr-o ora aveți timp de făcut rugaciunile incepatoate + câte catisme/câți psalmi poate fiecare (fiecare cu ritmul său) + rugăciunile de sfârșit de la ultima catisma. Dacă nu reușiți sa terminati catisma, puteți sa va opriți 5 minute înainte de ora fixa și sa spuneti pe grupul Telegram sau telefonic următorului străjer doar Psalmul la care ați ajuns. Daca vreti sa cititi rugaciunile de sfarsit de la fiecare catisma nu e nici o problema. Dar macar rugaciunile de sfarsit de la ultima catismă parcursă sa fie citite.
 • Fiecare persoana la sfârșitul orei va citi pomelnicul grupului (PS: fiecare își pomenește în particular și apropiații)
 • La sfârșitul orei de rugaciune sunați străjerul care urmează in listă și predați postul de veghe, comunicându-i psalmul sau catisma care urmează.

Așa se schimbă garda de veghe.

Următorul străjer rugător citește o oră în continuare, după care îl anunță pe următorul și tot așa până se reia ciclul pe ziua următoare.

Dacă un grup este incomplet, cei inscriși la orele dorite, până vor primi mesajul de start al grupului prin telefon/SMS/e-mail/Grupul Telegram, vor începe să se roage în intervalul orar dorit de ei, citind Psaltirea la rând fiecare.
De asemenea vor fi Rezerve pentru cei din grupurile complete care rulează deja, în cazul în care din motive binecuvântate vreun Străjer nu poate să fie în post la ora lui de rugăciune, într-un anumit interval de timp. Vor fi consultati de către ADMIN-ul proiectului dacă dorește să intre în post în locul Străjerului absent și vor primi detalii de contact despre Străjerul dinainte și cel după el, cu care vor intra în contact telefonic/SMS/Grup Telegram.

ATENȚIE!
Este foarte important să vă instalați pe smartphone Chatul Telegram, pentru a interacționa mai ușor între noi. Este asemănător binecunoscutului WhatsApp.

Pentru descărcare și instalare Click aici!

Fiecare membru al grupului de rugăciune poate invita alături de el prietenii, cunoscuții, rudele, etc. care doresc să participe în acest proiect.
Este nevoie de multă seriozitate și jertfelnicie pentru a menține mereu Candela Rugăciunii Nestinsă.
Trebuie să se dea dovadă de responsabilitate, discernământ și multă disciplină.
Dacă nu se respectă strict aceste reguli, Candela Rugăciunii se stinge, străjerul dezertează, creând o breșă vrăjmașului de a acționa în întuneric.
Consecințele pot fi multiple și se creează tulburare celorlalți.
Se construiesc oricâte grupuri e nevoie de către ADMIN-ii proiectului, formate din frați ortodocși proveniți din tot arealul geografic populat de romani.
Vă așteptăm să vă înscrieți în această luptă duhovnicească trimițând datele necesare, devenind astfel un Străjer vigilent în lupta cu ispitele vrăjmașilor.
 
CU HRISTOS ÎNAINTE ȘI NOI DUPĂ EL!
 1. December 2, 2021

  Sfat:
  Lasa grobainca sa se duca pe pustii ea si cardul ei de manglitori fara de constiinta!
  Odata ce a intrat mana in mana cu crima, la ce te astepti de la ea?
  Mai bine mananc carne decat sa-mi iasa rautati din gura.

 2. December 2, 2021

  Mai bine sa va inscrieti!
  Mi-a iesit in vis nava extraterestra (cum ar veni ca o coroana) care a daramat o cladire pe dreapta, eu fiind prinsa pe un acoperis. Nu numai ca a cazut faramele pe langa acoperisul pe care ma aflam, ca in filme, dar ma si luase in vizor nava respectiva. Parca avea un ochi mai mare caci s-a tras indarat un pic sa nu fie asa evidenta.

  Am vrut sa sun 911 de pe telefon si nu mi se returnase nici-un telefon. Venisem sa mi se binecuvanteze o bicicleta. In vise orice e posibil. Din subconstient poate iesi orice. Mi s-a oferit o tigara chiar aprinsa. Imi lipseau id-urile din punga, telefonul, si inca ceva.

  Mandalele nu sunt bune de nimic. Razi ca le pui sa treaca soarele prin ele, dar in subconstient intra ca avand acel ochi. Fiind si paianjenii astrali, unii ca https://nypost.com/2021/11/30/creepy-metaverse-spoof-depicts-mark-zuckerberg-as-bbq-fiend/, iese ce iese.

  Sfatul meu e sa renuntati la Facebook daca nu ati facut-o inca.

 3. December 2, 2021

  Ca sa fie peisajul complet, cand am deschis fereastra, in departare este un nor gros ca o patura peste oras. Nu imi dau seama cum realizeaza unii aceasta de aduc nori asa masivi, dar in sfarsit!
  E un cumul si o ambianta care dau nastere la chestiile acestea lugubre.

  “Advent” reprezinta perioada de orientare religioasa. Asteptare si pregatire si acum netul au adaugat “a doua venire a lui Domnului Iisus. Asa zic eu. Decat sa ma prinda nepregatita, lasa sa radeti de mine!

  Mai am ceva sa va mentionez din cartea de gramatica. Cei care comentati asiduu si folositi semnele exclamarii pentru a sublinia ca este o cerinta a voastra, este gresit cum scrieti. Ca sa iasa imperativul, trebuie sa il faceti imperativ. Trebuie sa va pastrati si o atitudine putin obiectiva ca sa va auto-judecati cum scrieti. Macar pentru Dumnezeu cel Mare din ceruri. Nu stiti inca sa scrieti. Invatati sa scrieti! Chiar si din mers, invatati sa scrieti!

  Cei care despicati pe “ati”, n-o mai faceti! “A iti scarpina chelia” merge (a-ti scarpina) dar voi “a-ti adus”. Spuneti ca e o litera care lipseste. Ce?
  Sau cuvantul “vre-o”. Ce anume este intre “vre” si “o” si lipseste? Si cui te adresezi cu “vre”? Ce “vre”?
  Nu mai scrieti prostii pentru ca deveniti si mai confuzi!

 4. December 2, 2021

  Cauza: https://youtu.be/LPTP0beXDzw
  Asa calamitati eu n-am vazut pana acum.

 5. December 2, 2021

  “Dumnezeu vrea sa vorbiti cu EL si cu Fiul său sau cu Mama acestuia fara sa va fie frica dar sa va asumati si să aduceti dovezi graitoare.”

  Dumnezeu nu cere prea multe de la om. Cu toate acestea, azi imi voi da binecuvantarea pe oras cum am mai facut si in alte randuri.
  Daca va nemultumeste, n-aveti decat sa faceti acelasi lucru pentru locul in care voi va aflati.
  Eu stiu sigur ca nu razbat asa departe. Fara telefon, fara tableta, fara net!

  In plus, ieri am primit liber ca si voi.
  Deci zburatoare mica/mare, hai sa nu mai aruncam cu dovezile in Dumnezeu ca nu-i sunt de nici-un folos! Fa binele si mai putine comentarii malitioase!

 6. December 3, 2021

  Spuneti rugi dupa tabel? Chiar nu e nevoie. De tabel.

  ” jertfelnicie ”
  Grozav! Sa va dau datele! Aveti Marte in Pesti care Pesti nu numai ca sunt telepatici dar lor le place sa se si chinuie. Asa au ei destinul acesta ales ca trebuie sa se chinuie. Nu este semnul pestilor semnul credintei?
  Si mai sunt Venus si Saturn in Rac care e homey, adica isi iubeste casa, mama, e cuminte si nu initiaza nimic de obicei de mamos ce e.

  Mno, per aspera ad astra. Spor la rugaciune!

 7. December 3, 2021

  Altii care isi ard karma inaintea noastra: https://anbr.adrianberenguer.com/#

  Ceva mai repejor trebuie sa ne miscam.

 8. December 3, 2021

  ” Nightbot: Jamming to our catJAM ? Check out Adrian Berenguer at https://anbr.adrianberenguer.com Song names: “Days Pass” and “Thoughts” “

 9. December 3, 2021

  Intre timp in Romania, pe intuneric, la ghiuveta se nasc noi tulpini de fasoli:
  “Un grup restrâns de bărbaţi şi femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanţa. Oamenii nu au ţinut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun şi au forţat gardurile montate de autorităţi, au dărâmat o parte dintre ele şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Nu au ţinut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenţi în parc şi nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ şi forţau gardurile, constănţenii responsabili aşteptau în ordine sa intre în parc”, a anunţat Primăria Constanţa.

  Sursa citată menţionează că jandarmii au intervenit şi au reuşit să restabilească ordinea.

  Tiganie veritabila! Daca nu si nu, zvarle cu oala de noapte dupa tine.
  Trebuie ca sa doara rau cartea. Sau munca. Sau orice activitate productiva.
  Cum sa nu se aiba bine Todosie cu tiganii? Unii “mai solari” ca altii! 😁
  Stiti cum face dumnealui? Se caieste pe moment, dupa care iar “Dumnezeu e mare!” si-l iarta pe el, cauzatorul de pocinog.

 10. December 4, 2021

  @MR care se crede egalul lui Dumnezeu:
  Esti un chibit slab la o partida de sex.
  Esti atat de slab ca inca esti in camera de proba. Tu nu stii ca sexul nu se face cu hainele pe tine.
  De-asta ti-ai incasat-o cu Zuckerberg. Si nu mi-e jena sa-ti spun. I-ai insultat inteligenta si bine ti-a facut!

 11. December 4, 2021

  Tratament rece pentru ca asta meritati:

  3 decembrie:
  Out of the 206 Covid fatalities, 171 were unvaccinated and 35 were vaccinated. The vaccinated fatalities were aged between 50-59 and 80+. All of the vaccinated deceased patients had comorbidities.

  sursa: https://www.nineoclock.ro/2021/12/03/gcs-romanias-covid-19-daily-case-count-rises-by-1-673-following-over-51-000-tests-carried-out-in-the-past-24-hours/

 12. December 5, 2021

  Excepțională idee !!!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer