Joi, 22 Martie 2012, 19:00 – 21:00, Centrul Seeds for Happiness, sala Focus In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam prin practica spirituala o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei. Pentru intalnirea din aceasta saptamana va propunem sa vizionam un documentar poetic care ne introduce in lumea unor tineri care pornesc in cautarea sensului vietii in timpurile moderne, explorand trei dintre marile traditii spirituale ale lumii. Pentru multi tineri vestici, caile spirituale de sorginte orientala reprezinta drumul catre liniste interioara si implinire spirituala. “Through the Eastern Gate” este un film documentar despre aspiratiile, practicile si modurile de viata ale unor tineri occidentali care renunta la confortul si siguranta stilului de viata vestic in favoarea cautarii spirituale, acestia urmeaza trei diferite traditii spirituale din Est: buddhismul tibetan, yoga si sufismul. ################################################### Oare ce ii motiveaza pe multi tineri educati sa renunte la viata lor traita in confort material pentru a porni o cautare spirituala, caracterizata de incertitudine? In decorul idilic rural din India de Sud ajungem sa o cunoastem pe Ronela – de origine finlandeza, care isi dedica viata practici traditionale de Yoga Tantrica. In Dehradun, la poalele indiene de Nord ale Himalayei, ne intalnim cu sora Yeshe – o tanara calugarita australiana care practica budismul tibetan. In cele din urma ajungem in Turcia unde il cunoastem pe Aziz – un dervis Californian Sufi. RONELA VAINIO s-a nascut in Finlanda, anul 1978. Inca din adolescenta, Yoga, impreuna cu alte traditii spirituale din est, i-au starnit interesul, desi la acea vreme nu aprofunda temeinic nici una dintre ele. Mai tarziu, traind si calatorind in India prin anul 1999-2000, l-a intalnit pe Swami Vivekananda Saraswati in Rishikesh. Aceasta intalnire s-a aratat a fi un punct de cotitura important din viata ei. Uimita de puterile si de intelepciunea lui Swami, toate invataturile primite i-au adus atat de mult sens incat, brusc, toate piesele lipsa ale puzzle-ului de intelegere a vietii s-au reunit si au format o imagine frumoasa: o cale spre Dumnezeu. Ratacirile ei fara de sfarsit au ajuns la un scop si viata i s-a deschis intr-o lumina noua, intr-un sens nou pentru adevar. Ronela are studii de teatru si religie comparata. Ea studieaza si profeseaza in Asia sub indrumarea directa a lui Swami din 2002.

Venerabila YESHE CHODRON este o calugarita in traditia tibetana budista. Ea a devenit budist in 1994, la varsta de 17 ani, intalnind Dharma in timp ce calatorea prin India. A invatat alaturi de mari Lamasi tibetani din traditia Sakya si in prezent preda invatatura la centre de meditatie din India si Australia. In plus fata de practica ei meditativa si studiile cu caracter personal, ea a lucrat cu saraci in India, cu pacienti diagnosticati cu HIV-pozitiv si este implicata in numeroase activitati umanitare. Sora Yeshe traieste viata contemplativa traditionala a unui cersetor ratacitor – ea adesea poate fi vazuta ratacind pe strazile din Sydney sii India cu un castron de cersit budist!
Sora Yeshe este autoarea cartii „Everyday Enlightenment – How To Be a Spiritual Warrior at the Kitchen Sink (HarperCollins Publishers). AZIZ ABBATIELLO este un dervis involburat continunand traditiile celor din Ordinea Mevlevi Sufista care urmeaza calea marelui poet islamic si mistic din secolul XIII Jellaleddin Rumi. El a crescut pe coasta de vest a Statelor Unite. Parintii sai au fost printre primii care au preluat Sufismul de la invatatorii care au venit din India si Orientul Mijlociu. La varsta de 17 Aziz a inceput sa studieze fervent practicile Sufi sub indrumarea tatalui sau, astfel incat el sa poata adera ceremonilor alaturi de familia sa. Acum isi petrece o mare parte din timpul sau in Turcia studiind si practicand alaturi de sheikhs in Istanbul si Konya – un oras sfant pentru Mevlevi involburati. Restul timpului il petrece in San Francisco implicat in prelucrarea lemnului si dulgherie, in timp ce el isi continua rugaciunile si amintirea lui Allah. Aziz este un semazen (involburat dervis) de sapte ani si un student de Sheikh Sherif Baba Effendi de cinci ani. ################################################### In cadrul serii puteti castiga in urma unei tombole ultima noutate editoriala aparuta la Editura Herald, sponsorizata de centru : Alan Watts – “Devino ceea ce esti”. Va asteptam cu drag si bucurie sa vizionam impreuna documentarul despre viata acestor tineri curajosi. Apoi, putem continua discutia la un ceai cald, impartasind impresiile si poate, alte povesti asemanatoare. Stim ca depindem natural unii de ceilati si de aceea atunci cand ne aflam unii in compania celorlalti ne putem lua inspiratia si energia de care avem nevoie sa crestem si sa evoluam. CONTACT & Inscrieri : E-mail: vlad@seedsforhappiness.ro/ mobil: 0735 565 140 Pret: Intrarea este libera, dar va sugeram o donatie, astfel incat din sumele adunate, Centrul sa poata continua organizarea de programe destinate cresterii personale si spirituale a celor care manifesta un interes autentic in aceasta directie. Adresa: Centrul Seeds for Happiness ; Str. Fabrica de chibrituri nr.16, zona Autogara Filaret –Parc Carol]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer