Numarul francezilor care cer cetatenie belgiana s-a dublat intr-un an
Numarul francezilor care au aplicat pentru cetatenia belgiana s-a dublat in ultimul an, pe masura ce s-au dezlantuit dezbaterile pe marginea planurilor presedintelui francez Francois Hollande de a-i taxa drastic pe milionari.
Un numar total de 126 de francezi au depus aplicatii in anul 2012, comparativ cu cate 63 in anii 2011 si 2010, potrivit lui Georges Dallemagne, presedintele comisiei de naturalizare din Camera Reprezentantilor a Parlamentului belgian, transmite Radio France International. “A fost intr-adevar un fenomen francez. A fost o crestere generala a cererilor, anul trecut, insa doar numarul francezilor a crescut atat de mult”, a spus Dallemagne. Presedintele socialist al Frantei, Francois Hollande, a insistat pentru majorarea la 75 la suta a ratei de impozitare a veniturilor care depasesc un milion de euro, in urma careia mai multe celebritati foarte bogate si oameni de afaceri si-au anuntat public intentiile de a se muta in Belgia si in alte locuri unde impozitele sunt mai mici. Unul dintre acestia este actorul francez Gerard Depardieu, care a primit cetatenia rusa. Actorul francez a spus ca se va muta din Franta, fiind nemultumit de majorarea cu 75% a taxelor si impozitelor pe venit, masura propusa de presedintele Francois Hollande si respinsa de Consiliul Contitutional, scrie Washington Post. In Rusia, impozitul pe venit este de doar 13%. Presedintele Hollande si-a castigat electoratul cu promisiunea ca va majora impozitul pe venit, in cazul francezilor care castiga un milion de euro pe an, propunere ce a starnit nemultumirea oamenilor de afaceri, dar si a actorului Gerard Depardieu care a declarat ca se va muta in alta tara. Gerard Depardieu a jucat in peste 150 de filme, printre care se numara si comedia “Green Card”, care spune povestea unui barbat ce se angajeaza intr-o casatorie de proba pentru a primi cetatenia americana.
De asemenea, cel mai bogat om din Europa si seful grupului francez de lux LVMH, Bernard Arnault, a aplicat pentru cetatenia belgiana, cu toate ca insista ca nu a facut acest demers pentru a scapa de impozitele mari.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer