Aceasta ar putea fi cea mai mare eroare judiciarã a anului. Italienii au cerut arestarea lui Victor Iustin Rãdulescu, pentru traficarea a 9 tone de cocainã, valorând 450 milioane de euro. Incredibil, constãnþeanul are 56 de ani, trãieºte dintr-un salariu de 1.800 de lei, are un apartament modest ºi nici bani sã-ºi punã dinþii nu are. Rudele ºi colegii de serviciu spun cã toatã povestea este o mare farsã.

Trafic de droguri de mare risc, operaþiuni navale de mare anvergurã pentru transbordarea a numai puþin de 9 tone de cocainã, ºeful celei mai mari reþele internaþionale de trafic de narcotice, importuri din America Latinã în Europa. Sunt acuzaþiile cãzute pe capul unui constãnþean care a fost sãltat de poliþiºtii români ºi arestat apoi de judecãtori pentru a fi predat autoritãþilor italiene care îl dãduserã în urmãrire internaþionalã. “Cetãþeanul român Rãdulescu Iustin (Justin ) Victor de 56 ani este depus în arestul poliþiei, sarcina noastrã a fost doar sã-l gãsim ºi sã respectãm solicitarea autoritãþilor italiene”, ne-a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Constanþa Gelu Manolescu.
Mare mafiot! Nici dinþi în gurã nu are
Povestea pare desprinsã din filme. Mircea Rãdulescu, fratele inculpatului este nãucit. “Victor are un salariu de bugetar 1800 de lei, are datorii, o casã modestã, are în întreþinere o soþie bolnavã de inimã, un fiu de 34 ani care a terminat teologia, nu a fãcut in viaþa lui niciun rãu, nu are bani, nu are maºinã, abia plãteºte întreþinerea la apartament, nici dinþi în gurã nu are, cine l-o fi scos mare mafiot, habar n-avem. Avem probe cã în intervalul 2007-2008 nici nu a ieºit din þarã, am încercat sã le spun judecãtorilor, e strigãtor la cer. Singura problemã pe care a avut-o este cã se judecã cu o femeie din Spania de la care închiriase o ambarcaþiune pe care trebuia sã o plãteascã în rate dar ºalupa nu avea motor ºi nu a primit-o niciodatã. Ne vom vinde apartamentele ºi vom face rost de bani pentru a-i dovedi nevinovãþia.” A fost asociat cu un italian, dar au dat faliment Pentru poliþiºti nu a fost greu sã-l gãseascã pe “marele traficant”. S-au dus acasã la el, ieri dupã amiazã, au bãtut la uºã, le-a rãspuns omul, era obosit de la serviciu, lucreazã la Cãpitãnia Midia, în schimburi. Pentru cã i-au vãzut soþia bolnavã, l-au invitat la sediul IPJ ºi acolo a rãmas. Bãrbatul ºi-a sunat soþia ºi a anunþat-o cã este reþinut pentru trafic internaþional de droguri. Apartamentul are uºa deschisã, soþia ne primeºte ºi ne invitã în casa intunecatã, fãrã gresie, faianþã, fãrã termopane, cu uºile interioare închise cu sfoarã. “Era ºocat dar mi-a spus sã am grijã de mine ºi cã e o neînþelegere. Mai apoi când am vãzut la toate televiziunile cã bãrbatul meu este cel mai mare traficant ºi cã a fost capturat pentru 9 tone de droguri, am cãzut jos. Mã gândesc cã i-a furat cineva identitatea, s-a folosit de datele lui, nu mai ºtiu. În urmã cu câþiva ani a fost asociat cu italian, unul Luigi, într-o micã firmã de shipping din Constanþa dar în 2008 , ãla a dispãrut fãrã sã plãteascã datoriile, firma s-a închis, am auzit cã italianul e acum prin Lituania, poate s-o fi folosit de actele lui ºi l-a transformat acum pe soþul meu în mare mafiot”, se vaitã Mihaela Rãdulescu. “M-A PUFNIT RÂSUL Italienii sunt siguri cã el e omul Surse judiciare italiene au declarat pentru EVZ cã nu au niciun dubiu asupra identitãþii românului: “A fost identificat de investigatorii noºtri, Parchetul ºi Direcþia Antidrog din Milano, asemenea investigaþii se fac prin cooperare internaþionalã poliþieneascã. Cetãþeanul român are deja mandat de reþinere în Italia ºi îl vom judeca la Milano“. Rãdulescu Victor Iustin (Justin) va ajunge în câteva zile în Italia unde va fi preluat de anchetatori. Colegii de serviciu sunt sideraþi: “Am pufnit în râs când am auzit. E un amãrât foarte credincios, mergea toatã ziua la bisericã, din salariul lui îºi þine toatã familie, fiu-su nici n-are parohie cã nu s-a însurat nici la 35 de ani, omul avea numai probleme pe cap ºi era ºi bolnav. Sigur e o confuzie la mijloc”.
sursa: evz.ro ]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer