Frica de durere, lipsa de informatii, desele cazuri de malpraxis, dar si gandul ca nu vor mai arata la fel de bine ca inainte au facut ca romancele sa se teama tot mai mult de nasterea pe cale naturala.

Asa se face ca in ultimii 10 ani, s-a triplat numarul operatiilor de cezariana. Tocmai de aceea, medicii din spitalele private recomanda nasterea in apa. Este vorba despre un procedeu nedureros, promovat si de doctorul francez Michel Odent. Acesta va sosi la Bucuresti in curand.
Peste o saptamana, Claudia va deveni mamica unui baietel. A ales sa nasca natural in apa. Pentru ca toate lucrurile sa decurga bine in ziua cea mare, Claudia a fost o eleva de nota 10 la cursurile de gimnastica si respiratie pentru gravide. Un studiu al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii arata ca 30% dintre nasterile din Romania se fac prin cezariana de teama durerilor, dar si a erorilor medicale din maternitati. In ultimii ani, Colegiul Medicilor a inregistrat extrem de multe plangeri. Nasterea naturala in apa ar putea scurta durata travaliului si ar reduce durerile, spun atat cele care au trecut prin asa ceva cat si medicii. Celebrul specialist Michel Odent, obstetricianul francez care a facut pionierat in tehnica nasterii in apa, va sosi in Romania pe 28 septembrie pentru a le arata viitoarelor mamici de ce crede cu tarie in aceasta metoda.
Sursa: Pro TV
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer