În mod ciudat, în Europa dar ºi în SUA au loc în aceste zile atentate în lanþ, comise de indivizi fãrã o legãturã aparentã unii cu alþii.

ªi totuºi, lanþul de atentate la doar câteva zile diferenþã unul de altul, maniera similarã în care ele vizeazã creºterea nesiguranþei publicului în capacitatea forþelor de ordine de a menþine securitatea cetãþenilor, creeazã o mulþime de întrebãri rãmase fãrã rãspuns.

Sunt atentatorii singuratici subiecþi ai unor proiecte secrete guvernamentale de programamare mentalã ?

Se pare cã da, judecând dupã indiciile biografice ale acestora: terapie psihologicã anterioarã sau internãri psihiatrice, tratamente antidepresive sau preexistenþa unor personalitãþi labile.

pentru cei cãrora astfel de ipoteze le par simple fantezii sau speculaþii, prezentãm mai jos traducerea articolului aparut pe Vigilant Citizen: http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/american-ultra-another-strange-attempt-at-making-mkultra-coolfãcutã disponibilã în limba românã de mihail, pe pietrelevorbesc.wordpress.com

american-ultra-poster Filmul „American Ultra” este bazat pe fapte reale. Mai exact pe proiectul CIA, numit MKULTRA ce are scopul de a crea sclavi ce pot fi controlati mental. Premisa este infricosatoare, dar filmul ne prezinta organizatia CIA si controlul mental ca pe ceva cool, ca pe o revolta fireasca a tinerilor. Este doar o noua incercare de a prezenta controlul mental ca pe ceva cool de catre mass media. „American Ultra” este un film straniu. Desi povestea se invarte in jurul unor experimente ingrozitoare pe care CIA le aplica asupra populatiei, atmosfera filmului este una umoristica, ducand subiectul in derizoriu. Mai mult decat atat, filmul prezinta controlul mintii ca pe ceva cool si la moda. Uitati-va la poster-ul filmului de mai sus. Un sclav MK alaturi de agentul supraveghetor, amandoi purtand ochelari de soare si arme, avand un „look” foarte la moda si spectaculos. Dar poate fi considerat un sclav ce si-a pierdut propria vointa un rebel? Atat el, cat si supraveghetorul sau sunt doar niste pioni ai elitei. Acesta este doar un alt exemplu de manipulare al mass-mediei si daca ati citit Vigilant Citizen, stiti ca a face controlul mental acceptabil si cool este un punct important din Agenda elitelor. Inainte sa analizam filmul, sa ne uitam pe ce anume este bazat.

MKULTRA

Proiectul MKULTRA – programul CIA de control mental – este numele de cod dat unui program secret si ilegal de experimentare facut pe oameni. Desi in mod oficial se spune ca proiectul a fost inchis, au existat informatori care au scurs informatii conform carora proiectul a continuat in mod secret sub numnele de Monarch Mind Control. Cititi articolul Vigilant Citizen aici: http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/origins-and-techniques-of-monarch-mind-control/ Declassified picture of a young MK-ULTRA subject, 1961. The caption says: "Unidentified White female between the age of 8 and 10 years old. Subject underwent 6 months of treatment using heavy doses of LSD, electroshock and sensory deprivation. Experiments under codename: MKULTRA about early 60s. Subject's memory was erased and her brain is that of a newborn baby." O poza ce a fost declasificata a unuia dintre subiectii MK-ULTRA, 1961. Mesajul din poza spune: „Femela alba neidentificata cu varsta cuprinsa intre 8 si 10 ani. Subiectul a fost supus unui tratament de 6 luni cu doze mari de LSD, socuri electrice si depravare senzoriala. Numele de cod al experimentului: MKULTRA din anii 60. Memoria subiectului a fost stearsa si creierul ei a ajuns la stadiul unui nou nascut. Dupa cum vedeti, controlul mental al CIA nu este deloc cool. In realitatea este unul dintre cele mai ingrozitoare si diabolice experimente gandite vreodata. Experimentul se foloseste de abuzuri sexuale, provocarea de traume, tortura, izolare, intoxicare, hipnotism, spalare pe creier si alte meteode diabolice. Incercarea de control mental distruge viata victimei. Acestia sunt programati sa efectueze anumite obiective, sa devina sclavi sexuali, „carausi” de droguri sau in cazul proiectului American Ultra, asasini. Unul dintre termenii folositi in proiectul controlului mental Monarch este „programarea Delta”, aceasta se refera la programarea de ucigasi.
DELTA este programarea de „ucigasi” folosita pentru a antrena agenti speciali sau soldati de elita (Delta Force, First Earth Battalion, Mossad si alte servicii speciale) pentru operatiuni secrete. Sunt folosite controlul agresiunii si controlul hormonal. Subiectii nu cunosc frica si sunt foarte pragmatici in indeplinirea obiectivelor. La acest nivel le pot fi programate chiar si comenzi de auto-distrugere, sinucidere.
 • Ron Patton, „Proiectul Monarch”
„Sclavii Delta” sunt „adormiti” pana la activarea lor printr-un anumit semnal – de obicei o secventa de cuvinte sau de imagini.
Sclavii Delta au personalitati multiple, una dintre ele fiind antrenata sa execute misiuni speciale ce se termina cu moartea sclavului. Subiectii Delta inactivi sunt denumiti „adormiti”. Ei trebuie activati. Secventa de activare va fi efectuata daca o misiune trebuie indeplinita sau daca cineva incearca sa modifice programarea facuta subiectului.
 • Fritz Springmeier, Formula Illuminati de a crea un sclav controlat mental
Subiectii acestui program au devenit adevarate masinarii de ucis, antrenate in diferite metode de lupta, iar unii dintre ei dezvolta si abilitati extra-senzoriale (ESP).
Subiectii Delta vor fi antrenati in lupta corp la corp – si cunosc punctele vulnerabile ale corpului uman, pentru a-si putea omora victimele mai usor, de exemplu prin ruperea gatului. Antrenamentul implica si manuirea armelor de foc.
 • Ibid.
Desi urmarile actiunilor lor au consecinte foarte grave, sclavii nu pot sa distinga realitatea.
Gandirea lor este ingropata in povesti fantastice. Ei sunt programati sa intre intr-o lume fantastica si sa nu se uite la fetele celor ce ii manipuleaza. Subiectii nu inteleg actiunile pe care le fac.
 • Ibid.
Iar ca alternativa, daca unii dintre ei incep sa devina problematici, solutia pentru ei este moartea.
Daca cei responsabili cu programarea sclavilor nu reusesc sa controleze subiectul – in mare parte din cauza abuzului sever si sadic la care ii supun, atunci ii vor de sclavului o misiune din care nu va avea cum sa scape cu viata, o misiune sinucigasa.
 • Ibid
Asadar, desi nu este mentionat, „eroul” din filmul nostru, American Ultra, este un sclav MK ale carui „superputeri” sunt rezultatul traumei si al abuzului.  El manifesta toate caracteristicile descrise mai sus, dar totul este prezentat intr-o maniera distractiva, amuzanta. Pe scurt, CIA incearca sa va „vanda” cel mai dezgustator program al lor. Desi programarea Delta este ingrozitoare si este folosita pentru asasinate politice si atacuri in masa (precum cele ce s-au tot intamplat in America), filmul American Ultra transforma aceste realitati in ceva vesel, poate putin neobisnuit. dar totusi dezirabil – ceva care sa atraga tinerii „afumati” de marijuana. Hai sa analizam filmul.

American Ultra

Eroul filmului nostru este Mike Howell (rolul fiind jucat de Jesse Eisenberg), un drogat „afumat” tipic zilelor noastre, care este vulnerabil atacurilor de panica. El locuieste cu prietena sa Phoebe Larson (Kristen Stewart), cu care isi doreste foarte mult sa se casatoreasca. Mai tarziu in film, aflam ca ea este agentul lui supraveghetor MKULTRA, cand ii spune direct: „Eu sunt supraveghetorul tau CIA”. Necunoscand inca acest fapt, Mike este indragostit nebuneste de Phoebe si se gandeste sa o ceara in casatorie. Dragostea lui este putin obsesiva, pare ca… a fost programat sa-si iubeasca supraveghetorul.
A couple of times during the movie, Mike stares at the ring he wants to give his girlfriend and zones out.

De cateva ori in timpul filmului, Mike se uita indelung la inelul pe care planuieste sa i-l ofere prietenei lui pentru a o cere in casatorie, ramanand absent. Prima oara cand i se intampla, arde omelta pe care o pregatea.

 
In one shot, we see the couple laying togheter with their feet displaying a matching tattoo ... of an eye. Although this appears to be a romantic thing, when we learn about the slave/handler relationship, the "all-seeing eye" tattoo takes on a disturbing meaning.

Intr-una dintre secvente vedem tatuajele celor doi. Deloc surprinzator, este vorba despre Ochiul care vede Tot. Avand tatuaje ce se potrivesc, ce sugereaza un motiv romantic, reprezinta defapt legatura dintre supraveghetor si sclav dintre cei doi.

 

Controlat de catre guvern

Mike vrea sa-si duca prietena intr-o excursie, dar programarea sa il impiedica sa faca acest lucru.
At the airport, Mike gets a heavy panic attack, making him physically unable to board the plane.

La aeroport, Mike are un atac de panica foarte puternic, ce-l impiedica sa se urce in avion.

Mai tarziu aflam ca acest „atac de panica” era de fapt programarea MKULTRA menita sa-l opreasca din a parasi orasul. Pe drumul spre casa, realizam ca Mike este monitorizat de catre autoritatile statului.
Mike and Phoebe get stopped by a police officer who knows them very well. Mike cannot escape the all seeing eye of the elite.

Mike si Phoebe sunt opriti de catre un politist care pare ca ii cunoaste foarte bine. El intreaba daca Mike a avut unul dintre „episoadele lui”. Mike nu poate sa scape de Ochiul care vede tot al elitelor.

Modul lui Mike de a „evada” sunt desenele pe care le face.
Mike created Apollo Ape, an "astronaut monkey who goes on adventures".

Mike l-a inventat pe Apollo, „o maimuta astronaut care porneste intr-o aventura”.

Desi Mike este un „subiect adormit”, personalitatea lui Delta este reflectata in aventurile violente pe care mamuta Apollo le are. Cum am spus si mai sus, cand un subiect MK este activat, evenimentele din jurul lui se transforma intr-o poveste in mintea sa. Desenele lui Mike reflecta amintirile pe care subconstientul sau le are de cand personalitatea sa Delta era activa. Desi nu a mai fost actrivat de cativa ani, Mike este permanent supravegheat de catre CIA.
Mike is constantly monitored by spy satellites.

Mike este permanent supravegheat de catre sateliti.

Desi toate aceste lucruri ne duc cu gandul la o lume de cosmar, la un stat-politie, filmul prezinta totul ca pe ceva normal, amuzant – o versiune pentru copii sub 13 ani a CIA-ului.

CIA-ul este cool

Vrei sa prezinti CIA-ul ca pe ceva familiar si prietenesc? Foloseste actrita care a jucat in Twilight in rolul supraveghetorului CIA si pe Eric Foreman din That 70’s Show ca pe directorul programului MKULTRA.
Newly promoted CIA agent Adrian Yates wants to kill Mike using his own MK slaves. He is also very sassy.

Agent CIA Adrian Yates, nou promovat, vrea sa-l elimine pe Mike folosindu-se de alti sclavi MK pentru ca tot incearca sa plece din oras.

Another extra-non-threatning CIA agent is this guy we keep seeing. In this scene, he is sending a frowny-face selphie to his boyfriend because he wants to be at home with him. Aaaaw :(

Un alt agent CIA care pare total inofensive, si pe care il tot vedem. Aici ii trimite un smilie trist prietenului sau pentru ca isi doreste sa fie acasa cu el si cu catelusul lor. Aaaww😦

Celalt reprezentant principal al CIA-ului este Victoria Lasseter, care s-a ocupat de programarea ULTRA a lui Mike. Desi ea a fost responsabila pentru distrugerea totala si reconstruirea personalitatii lui Mike folosindu-se de tehnici traumatizante, aici ea este prezentata ca o figura materna, blanda si empatica.
In this scene, Lasseter tells Mike the code words that will trigger his Delta alter persona - unlocking his cool superhero powers.

In aceasta scena, Lasseter ii spune lui Mike ca exista cuvinte care ii activeaza personalitatea lui Delta – care ii deblocheaza puterile lui speciale. Controlul mental e asa de cool. Mi-as dori sa fiu si eu un sclav… (sau mai bine nu).

Mai tarziu in film, cand Mike o intalneste din nou pe Lasseter, o intreaba: „Esti mama mea?” Intrebarea asta e foarte trista. De cand Lasseter i-a sters memoria si a creat o alta persoana, Mike, in mod instinctiv, crede ca agentul CIA este mama sa. Ea ii explica apoi de ce el e atat de special si de ce tine atat de mult la el.
 • Mai tii minte cand ai fost arestat la 18 ani pentru ca luai droguri? Atunci ne-am intalnit pentru prima oara. Recrutam pentru un program numit Inteleptii, un program ce le oferea unor detinuti posibilitatea de a se oferi volunteri pentru un experiment.
 • A fost o greseala.
 • Nu mike, a functionat. Toti ceilalti subiecti au esuat. Dar tu nu. Tu ai fost un succes. Dar te inebunea chestia asta.
 • Asa ca mi-ai sters memoria si te-ai jucat cu capul meu. Si m-ai lasat cu o iubita care nu este reala.
 • Nu vreau sa mori. Pentru ca tin la tine, ok?
Figura maternala pe care o joaca Lasseter face referire la o parte importanta din programarea Monarch – „Mama Intunericului”.
„Marea Cucoana”  Illuminati va asista „programatorii” pentru a se asigura ca subiectului i se poate imprima scriptul dorit si pentru a se evita aparitia unui atac psihotic ce poate cauza pierderea ratiunii de catre victima. Aceste Mame ale Intunericului sunt un punct important de contra-balans, ce impiedica programatorii sadici de sex masculin sa distruga copiii pe care lucreaza.
 • Ibid
Deci, ea este „personajul pozitiv” al filmului, reprezentand „Marea Cucuana” din programarea Monarch, „o figura maternala” ce are rolul sa se asigura ca subiectii nu isi pierd mintile – nu pentru ca ii iubesc. Ce-a dea doua figura, membra a CIA, este supraveghetorul lui Mike (si iubita sa), Phoebe. Desi supraveghetorii MK sunt sadici si inumani, filmul ne-o prezinta ca pe o tanara frumoasa.
In a quick flashback, Mike recalls his "girlfriend" interviewing him as a CIA agent.

Intr-o amintire, Mike o vede pe „iubita” lui ca pe un agent CIA ce ii ia un interviu.

Pe scurt, CIA-ul si programul MKULTRA sunt sanitizate, fiind reprezentati de oameni buni si prietenosi. Si actiunile ilegale, anti-democratice, ce incalca libertatile, tacticile unui stat polietenesc ale agentiei sunt prezentate ca pe ceva normal – rutina de zi cu zi.
Yates uses a truck load of Mind control slaves to go out and kill Mike,

Yates comanda unui camion plin de sclavi MK sa-l omoare pe Mike

A fake story is planted in the news to justify the man hunt against Mike and Lasseter.

O poveste falsa este transmisa de catre mass-media pentru a justifica vanatoarea pornita impotriva lui Mike si a Lasseter.

FEMA equipment is used to impose martial law in Mike's city.

Echipament FEMA folosit pentru a impune legea martiala in orasul lui Mike.

A remote-controlled drone is sent to bomb Mike's house.

O drona este trimisa sa distruga casa lui Mike.

Despite all of these tactics, Yates fails at catching Mike. The outcome? He gets excecuted in the woods by his superior. That is how you deal with people in MK ULTRA. The life of lasseter is spared because she convinces him that Mike is a great assett and should be used by the CIA instead of being killed.

Chiar si cu toate aceste tactici, Yates nu reuseste sa-l prinda pe Mike. Consecinta? Este executat in padure de catre superiorul lui. Treburi obisnuite pentru CIA si programul MKULTRA.

Viata lui Lasseter este crutata pentru ca isi convinge superiorul ca Mike este o resursa de valoare ce poate fi inca folosita de catre CIA.

Controlul mental este cool

De indata ce Mike este activat de catre „Mama” lui, se transforma intr-un supererou cam „plangacios”, care poate folosi orice obiect ca pe o arma. Desi noile lui puteri ii produc confuzie, in cele din urma le accepta. In timpul aventurii sale, ii spune lui Phoebe lucruri precum:
 • Imi amintesc fiecare detaliu de la ce s-a intamplat in ultimele 94 de minute.
 • Daca sunt ca un robot? Cu gigabiti de memorie pe care pot sa o accesez oricand si cu… programare gen Karate cu care pot folosi obiecte sa omor oameni?
 • Stii ce e un M1 Abrams? Un tanc. Pot sa-ti insir 50 de tancuri chiar acum.
La un moment dat Phoebe il intreaba daca se simte bine. Se uita in oglinda si ii raspunde.
 • Nu, ma simt extraordinar de bine.
In a funky, cool, club-like setting, Mike says that he feels kind of amazing. He then weridly smiles.

Intr-un club cool, Mike ne spune ca se simte extraordinar de bine. Apoi are un zambet ciudat pe fata. Un sclav controlat mental sa omoare alti oameni se simte „extraordinar de bine”. Asta ne spune Hollywood in momentul de fata.

Mike in cele din urma ii omoara pe toti cei ce-i stau in cale intr-un mod hilar (sa omori oameni este cool acum). Dar e clar ca nu e el insusi.
He proposes to his girldriend (handler) in front of a bunch of cops pointing their guns at them.

Dupa reusita sa, Mike o cere pe iubita sa in casatorie in fata politistilor ce stau cu armele indreptate spre ei.

They then both get tasered. Police oppression is so romantic.

Apoi sunt electrocutati de catre politisti, pentru ca nu sunt niste tineri rebeli si cool, ci niste pioni ai sistemului.

CIA ajunge la concluzia ca Mike este o resursa ce poate fi inca folosita. La sfarsitul filmului, Mike si Phoebe sunt intr-un hotel de lux din Filipine, care arata foarte bine.
We quickly realize that they are both on a CIA mission and that Mike is sent to kill people. The only possible end for an MK slave is death.

Ne dam seama ca cei doi au o noua misiune de la CIA, si ca Mike a fost trimis sa omoare alti oameni. Este tot un sclav MK si „sotia” lui este supraveghetorul sau.

La sfarsitul filmului, Mike se confrunta cu un lider al mafiei asiatice. Apoi filmul se transforma intr-o banda de desene animate.
Mike turns into Apollo Ape who kills everybody in sight.

Mike se transforma in maimuta sa Apollo care ii omoara pe toti ce-i stau in cale.

In timp ce majoritatea audientei va spune „wow ce misto si original s-a terminat filmul”, sfarsitul aceste ne duce cu gandul la un aspect foarte important: Mike este un sclav MK aflat intr-o stare disociata a mintii. Cand este activat el nu poate sa faca diferenta intre realitate si fictiune. Pe scurt, in ciuda „sfarsitului fericit”, Mike nu are control asupra actiunilor sale, este doar o resursa a CIA-ului.

In Concluzie

Filmul American Ultra este bazat pe un program real denumit MKULTRA, ce a avut obiectivul de a transforma civili in sclavi controlati mental. In ciuda faptului ca tehnicile de control mental folosesc cele mai sadice tehnici de tortura cunoscute in istoria umanitatii cu scopul de a transforma o fiinta umana intr-un sclav fara minte, filmul American Ultra prezinta intregul proces ca pe ceva inofensiv. Exclude detaliile abominabile si se concentreaza pe lucrurile distractive, un supererou care omoara. Copiii iubesc asta. Audienta va crede ca filmul s-a terminat „cu bine” si ca „tipii buni” au castigat, dar realitatea este ca au urmarit o reclama ce promoveaza controlul mental. American Ultra este o noua incercare a mass-mediei de a prezenta controlul mental ca pe ceva cool, plin de farmec, chiar ceva rebel. Dar de ce sa ne miram? Daca CIA-ul nu are nici un fel de problema cu spalarea pe creier a unor civili si a-i transforma in sclavi controlati mental, de ce ar avea o problema cu manipularea opiniei publice? MKULTRA are ca scop spalarea pe creier a unor indivizi, iar American Ultra a intregului public.]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer