Guvernul ungar va rãscumpãra în scurt timp pachetul de acþiuni deþinut de compania germanã E.ON la o companie ungarã de distribuþie a gazelor naturale, a anunþat sâmbãtã premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters. Guvernul condus de Viktor Orban a rãscumpãrat pachetul de 21% din acþiunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rusã Surgut ºi un pachet de 74% din acþiunile producãtorului de componente auto Raba. ‘Am rãscumpãrat acþiunile MOL de la ruºi, am rãscumpãrat unele companii de distribuþie a apelor de la francezi, vom rãscumpãra ºi E.ON de la germani’, a declarat Viktor Orban, fãrã a oferi alte detalii.

Anterior, Viktor Orban a declarat la reuniunea anualã a diplomaþilor ungari cã guvernul de la Budapesta vrea sã transforme distribuþia de energie într-o activitate non-profit.
Grupul energetic ungar MOL ºi-a vândut activitãþile de distribuþie a gazelor naturale cãtre E.ON în anul 2005 într-o tranzacþie evaluatã, atunci, la 2,2 miliarde de euro, inclusiv datoriile. În anul 2010 guvernul socialist de la acea datã ºi-a asigurat opþiunea de a prelua operaþiunile angro cu gaze ale R.ON pentru a evita ca aceastã divizie sã cadã în mâini nedorite, dacã se va ajunge în situaþia ca aceastã divizie sã fie scoasã la vânzare. La acea datã E.ON a precizat cã dreptul de preempþiune al Ungariei pentru E.ON Foldgaz Trade Zrt este valabil pânã în 2016. E.ON Foldgaz Trade Zrt este cel mai mare trader de gaze naturale din Ungaria. Compania aprovizioneazã fiecare distribuitor de gaze naturale din Ungaria ºi indirect toþi consumatorii casnici. Sursa: Agrerpres
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer