S-a scris și mai ales, s-a vorbit mult despre misterul multimilenar al unui micuț popor provenit din zona aridă a Palestinei: evreii.

Cu o istorie scrisă de aproape 5000 de ani, aproape la fel de veche precum cea a chinezilor, dar cu siguranță mai ”tânără” decât cea a egiptenilor, sumerienilor și asiro-babilonienilor (din care se pare că se și trag), evreii reprezintă și astăzi o enigmă a istoriei prin modelul lor de continuitate culturală și istorică a cărui unicitate îl reprezintă faptul că vreme de aproape două mii de ani nu au fost legați de un teritoriu anume și totuși au reușit să își păstreze identitatea în mijlocul popoarelor și teritoriilor pe unde au trecut și unde s-au așezat.

Spre deosebire de țigani, un alt popor nomad cu elemente identitare puternice, evreii au păstrat o consemnare culturală scrisă a istoriei și rădăcinilor. Și totuși, care este secretul rezistenței lor la asimilare ? Iată cum îi portretizează pe evrei unele dintre cele mai proeminente figuri ale gândirii și politicii mondiale.

Evreii și Rusia

Pericolul nefastei influențe evreiești asupra Rusiei a fost anticipat și de primele împărătese ale Casei Regale a Rusiei, – Ecaterina I și fiica ei (și fiica lui Petru I) Elizaveta Petrovna din Dinastia Romanov, care au emis cele mai înalte decrete „Despre expulzarea evreilor din Rusia”, pentru a împiedica acumularea de aur rusesc în mâinile evreilor și exportarea lui în Occident.

Iată textul primului decret semnat de Ecaterina I:


În traducere:

”Decret Nominal, ținut în Consiliul Suprem Suprem la 26 aprilie 1727. Despre expulzarea evreilor din Rusia și observația că aceștia nu scot cu ei bani ruși de aur și argint.
În 20 aprilie, Majestatea Sa Imperială a indicat: Evreii, atât bărbați cât și femei, care se găsesc în Ucraina și în alte orașe rusești, îi trimit pe toți din Rusia în străinătate imediat și de acum înainte nu ar trebui să li se permită să intre în Rusia sub nicio imagine și să avertizeze. el ferm în toate locurile; iar când pleacă, urmăriți-i cu atenție, astfel încât să nu ia monede de aur pur și monede de argint rusești și efimki din Rusia în străinătate; iar dacă au monede roșii și efimka, sau ce fel de monedă rusească va apărea și le va da bani de aramă pentru ele.”

Mai jos este textul celui de-al doilea Decret „Despre expulzarea evreilor din Rusia”, semnat de împărăteasa Elizaveta Petrovna, indică motivul concret al expulzării lor: jaful comercial al Rusiei:


În traducere:

Cumva, nu de către strămoșii noștri de odinioară în ani diferiți, ci în cele din urmă, binecuvântată și veșnic vrednică de amintire, cea mai milostivă Mamă a Suveranei Noastre Împărătes Ekaterina Alekseevna, în aprilie 1727, 26 de zile, a fost decretată în tot Imperiul Nostru, atât în Marea Rusă și în Este interzis evreilor să locuiască în Micile orașe rusești; dar Știm că s-a întâmplat că acești Zhid sunt încă în Imperiul Nostru, și mai ales în Mica Rusie sub diferite forme, ca și cum prin comerț și ținând cârciumi și cârciumi, își continuă reședința, din care nu există alt rod, ci numai, ca dacă de la astfel numele lui Hristos Mântuitorul urăsc . Subiecții noștri loiali trebuie să se aștepte la un rău extrem. Și din moment ce cea mai milostivă intenție maternă a noastră este de a proteja și de a evita toate consecințele rele pe care supușii Noștri loiali și întregul nostru Imperiu se așteaptă să se întâmple; Din acest motiv, în uitare, nu vrem să plecăm. Poruncim cu bunăvoință: din tot Imperiul Nostru, atât din orașele, satele și satele Rusiei Mari și Micilor Ruse, toți evrei și femei, indiferent de rang și demnitate. de la anunțul acestui Decret Cel mai înalt al Nostru, cu toate proprietățile lor, trimiteți-i imediat în străinătate și de acum înainte sub nicio formă nu-i lăsați să intre în Imperiul Nostru pentru nimic; dacă unul dintre ei nu vrea să fie credinţa creştină a confesiunii greceşti; botezând astfel în Imperiul Nostru, lăsați-le să trăiască, numai să nu-i lăsați să iasă din Stat. Și cei nebotezați. după cum se arată mai sus, nu ține pe nimeni sub niciun pretext. Când îi eliberăm prin hotarele Noastre, conform tăriei decretului sus-menționat al Mamei Suveranei Noastre, avertizați-l și urmăriți-l cu fermitate, astfel încât să nu exporte nici un cervonny de aur și nicio monedă rusească de argint și efimki din Rusia în străinătate. Și dacă vreunul dintre ei are astfel de monede de aur și de argint, luându-le de la ei, plătește cu bani de aramă rusești, ca monede de cinci copeci, bani și jumătate de monede, pe care le pot da în Imperiul Nostru și unde trebuie să ia oricine facturi; ce este singurul lucru în provincii pentru guvernatori, iar în provincii și în alte orașe pentru guvernatori, în Rusia Mică, pentru anumiți comandanți și generali, regimentari și sute de maiștri să se uite cu fermitate, cu teama de neîndeplinire mânia noastră cea mai înaltă și cel mai grav chin.
Și pentru ca toți supușii Noștri credincioși să cunoască despre această îngăduință a Noastre Prea Milostive, orice rang și demnitate. A poruncit cu bunăvoință ca acest Decret Cel mai înalt al Nostru să fie publicat în tot Imperiul Nostru.
Publicat conform ediției: Culegere completă de legi ale Imperiului Rus. Prima întâlnire. Volumul 11. 1740-1743. SPb., 1830. S. 727-728.

De asemenea, imediat după ce Polonia a devenit parte a Imperiului Rus  în 1791,  împărăteasa  Ecaterina a II-a prin cel mai înalt decret al ei din 23 decembrie 1791 (din 3 ianuarie 1792 conform noului stil), un nou edict pentru evrei (Pale of Settlement) conform căruia nu aveau voie să traverseze teritoriile rusești fără permisiune specială.

Pale of Settlement (nume complet: Line of Permanent Jewish Settlement) – în Imperiul Rus din 1791 până în 1915) – granița teritoriului dincolo de care evreilor li s-a interzis reședința permanentă, cu excepția mai multor categorii, care în momente diferite au inclus, pt. de exemplu, negustori ai primei bresle, persoane cu studii superioare, recruți pensionari, artizani repartizați la ateliere meșteșugărești, caraiți, evrei de Munte și Buhara. Suprafața teritoriului este de aproximativ 1.224.008 km²…”.

În lucrarea ”Jurnalul unui scriitor” scrisă în anul 1877 (cu 40 de ani înainte de revoluția din 1917!), marele filosof și gânditor Fiodor Dostoievski
avertiza despre evrei:

“…revoluția evreiască trebuie să înceapă cu ateismul, deoarece evreii trebuie să distrugă acea credință, acea religie, din care au provenit fundamentele morale care au făcut Rusia și sfântă și mare!” „Anarhismul fără Dumnezeu este aproape: copiii noștri o vor vedea… Internaționala a ordonat să înceapă revoluția evreiască în Rusia… Începe, pentru că nu avem nicio respingere de încredere împotriva ei – nici în guvern, nici în societate. Rebeliunea va începe cu ateismul și jefuirea tuturor bogățiilor, vor începe să descompună religia, să distrugă temple și să le transforme în barăci, în tarabe, vor inunda lumea cu sânge și atunci ei înșiși se vor speria. Evreii vor distruge Rusia și vor deveni șeful anarhiei. Evreul și kahalul său sunt o conspirație împotriva rușilor. Se prevede o revoluție teribilă, colosală, spontană, care va zgudui toate regatele lumii cu o schimbare în fața acestei lumi. Dar asta va necesita o sută de milioane de capete. Întreaga lume va fi inundată de râuri de sânge” . . (Dostoievski F. M. Jurnalul unui scriitor. / Compilat, comentarii de A. V. Belov / Redactor-șef O. A. Platonov. – M .: Institutul Civilizației Ruse, 2010. – 880 p.).

Tot ce a descris F. Dostoievski în urmă cu exact 140 de ani, exact 40 de ani mai târziu !

Similar semnalelor de alarmă trase de Mihai Eminescu în Ziarul Timpul, în presa rusă din anul 1911 apăreau seria de articole ” Scrisori către națiunea rusă” semnate de scriitorul rus Mihail Osipovich Menshikov.

„INVAZIA Evreiască”

„Străinul care este printre voi se va ridica din ce în ce mai sus deasupra voastră și vă veți scufunda din ce în ce mai jos. El vă va împrumuta și nu-i veți împrumuta; el va fi capul, iar voi veți fi coada… “(Deut. 28:43-44).

” În Duma de Stat se plănuiește mai rău decât trădareaeste concepută o trădare națională: permisiunea unui întreg popor străin de a face o invazie a Rusiei, de a ocupa nu prin armata, ci prin violență comercială și juridică teritoriul nostru, bogăția noastră, meșteșugurile și comerțul nostru, profesiile noastre libere și, în final, orice putere în societate.

La urma urmei, pregătești același lucru, și nimic altceva, pentru Rusia Mare, singura țară din creștinism care nu este încă pe deplin accesibilă evreilor. În aceste zile, când suntem entuziasmați de amintirile iobăgiei, să ne gândim serios: Nu suntem în ajunul unui nou jug, incomparabil mai amar?

În urmă cu cincizeci de ani, 23 de milioane de țărani au părăsit subordonarea politică și proprietății a 100.000 de nobili ruși, iar ambele părți binecuvântează acest lucru ca pe o binecuvântare. Și de fapt, a fost bine, pentru că cu mediocritatea și lipsa de conștiință a majorității oamenilor, o formă de viață atât de eroică precum patriarhală nu putea fi stricată. Relațiile care nu erau deloc sclave au început să degenereze în sclavie undeva, iar marii oameni aparținând aristocrației omenirii, rasei ariene, nu au putut îndura prea mult timp umilința predominantă. Dar să nu uităm că nobilii ruși se aflau în marea majoritate a țăranilor care își slujiseră aripile, adică carnea cărnii țărănimii și osul oaselor acesteia. Nobilii erau copiii nativi ai poporului rus, doar copii mai de succes– oamenii sunt mai talentați, cu energie și curaj sporit, ceea ce le-a dat posibilitatea de a avansa din rânduri.

Marea majoritate a nobililor rușiodrasla celor curajoși care și-au vărsat sângele pentru patria comună, nu un fel de sânge „albastru”, ci același roșu, popular-rus, care le curge în vene din timpuri imemoriale. Marea majoritate a nobililor ruși nu au renunțat niciodată la rudenia lor cu poporul, la limba maternă comună, la credința lor veche de o mie de ani, la originea lor imemorială dintr-un singur leagăn. Si ce? Aceasta este putereafrate peste frateși părea grea, fără Dumnezeu, insuportabilă! Ce le spui acum poporului rus, aranjează o invazie a unui trib complet străin și nici măcar a unui superior, dar evident a unei rase inferioare?

Nobilimea rusă a fost dezmințită și, poate, pe merit, i-au fost luate toate privilegiile nobiliare, iar rămășițele distincțiilor de proprietate și moșie se topesc treptat. În realitate, pentru nobilime a rămas doar titlul, doar sunetul gol. Dar prin crearea invazie evreiască Idioții ruși pregătesc o nouă nobilime, și anume evreiască, și nu va trece jumătate de secol până când vom avea efectiv un nou feudalism, doar în cele mai dezgustătoare forme de dominație evreiască.

Nu voi vorbi despre pasiunea neobosită cu care evreii urcă în aristocrația tribală, dau (sau mai bine zis, își vând) fiicele rurikilor și cumpără pentru ei înșiși steme și titluri. Chiar și fără să devină un „nobil pur rus”, domnul Movsha Ginsburg are ocazia, așa cum a făcut recent la recepția sa, să-i oblige pe amiralii ruși și pe cavalerii Sf. Gheorghe să danseze în vârful picioarelor cu femei evreiești, iar lângă fiecare evreu era un suita de ruși nobili. Nu vorbesc de pogromul care aduce cu el o pungă de aur în vârful societății. Nobilimea este creată nu în vârf, ci la mijlocnoua nobilime iese din burghezie, dintre oameni înzestrați care și-au croit drum de jos și au stăpânit acele forme de muncă care necesită o energie și un talent excepțional. În aceste poziții foarte centrale ale societății, evreii îi depășesc pe ruși, dar ei îi depășesc nu cu energie și talente, ci prin falsificarea acestor calități.

Același lucru se întâmplă în lupta socială ca și în piață. Încercați să oferiți un produs pur, de înaltă calitate, în zona capturată de evrei; Chiar a doua zi, în magazinele evreiești, ceea ce pare a fi propriul tău produs, cu doar o treime mai ieftin, și vei fi ruinat. Publicul este incapabil să înțeleagă falsificări, ea nu-și dă seama că bea vin fals, fabricat din fructe de pădure ieftine și alcool, publicul se poate îmbolnăvi și chiar să moară otrăvită, dar totuși mergeca o fiară simplă la minte la momealăevreilor, iar un negustor creștin cu bunurile sale de înaltă calitate (și, prin urmare, scumpe) piere.

În toate profesiile libere, în toate domeniile muncii intelectuale, evreii aduc aceeași forță zdrobitoare de fals, fals, înșelăciune, simulare și falsificare, și toți, într-o conspirație kahal împotriva creștinilor, toate constituie o puternică conspirație secretă, care sprijină toate trucurile de bază ale fiecăruia cu un sistem de lovitură.

Aceasta este o calomnie pură, de parcă rușii sunt inferiori evreilor pentru că evreii se presupune că sunt mai talentați și mai capabili decât rușii! Aceasta este o calomnie flagrată, infirmată la fiecare pas. În niciun domeniu evreii nu oferă talente superioare; ca popor asiatic și cu pielea galbenă, evreii sunt organic incapabili să se ridice la geniu, dar ei îndepărtează toate talentele medii cu o contrafacere nu prea dificilă pentru ei.

Nu numai burghezia rusă este inferioară celei evreiești: vedem același lucru peste tot în Occident, unde doar evreii se stabilesc în număr semnificativ. Nu numai Rusia este amenințată de feudalismul evreiesc. Acest feudalism a fost recent proclamat în Camera franceză de către Jaurès1, căruia nu i se poate reproșa șovinismul naționalist. În Franța, nu sunt opt ​​milioane de evrei, așa cum avem noi, ci doar aproximativ o sută de mii până acum – dar și această mare țară se chinuie, simțind că a fost mâncată de evrei și că este necesar fie să-i alungi complet, ca în secolele trecute, fie să piară în consumul social.

Povestea caracteristică cu evreul Bernstein la Paris în aceste zile arată cât de umilită este o țară nobilă în ospitalitatea ei și în ce grad acut începe să-și simtă greșeala…

La fel ca ciuma și holera, care nu sunt altceva decât invazii ale organismelor inferioare în tărâmul celor superioare, calamitatea teribilă a intruziunilor externe a fost observată în viața popoarelor. Mergeți la biserici, ascultați pentru ce se roagă zilnic Biserica: izbăvirea de foamete, lașitate, potop, foc, sabie, invazia străinilor și ceartă intestină. Ultimele generații au uitat multe lucruri tragice în istoria lor, dar experiența de secole vorbește prin gura Bisericii. Dacă invaziile violente ale vecinilor, precum o inundație, sunt periculoase, atunci invaziile pașnice, invizibile ca o infecție, sunt și mai periculoase.

Cu invaziile violente, oamenii luptă cu tot instinctul de autoconservare. Presiunea provoacă o respingere și cel mai adesea războiul se terminăfericit sau nefericitplecarea inamicului. În cel mai rău caz, învinsul plătește o indemnizație și rămâne stăpân acasă. Nu sunt deloc introduceri pașnice, precum cea evreiască: aici instinctul de autoconservare doarme foarte mult timp, înșelat de tăcere. Inamicul invizibil nu inspiră frică până când nu ia în stăpânire toate pozițiile centrale. În acest caz, inamicul, precum consumul sau malaria, cuibărește în cele mai adânci țesuturi ale corpului oamenilor și inflamează sângele pacientului. Rămâne o invazie pașnicăaceasta este groaza oamenilor loviti de el!

Dintre toate triburile vechiului continent, noi, slavii, par să fim cei mai nefericiți în ceea ce privește invaziile. Ne-am instalat, parcă, într-o cameră de trecere între Europa și Asia, chiar pe calea marilor migrații. Aproape toată istoria noastră este o dramă continuă a oamenilor care trăiesc pe drumurile mari: acum pe de o parte aștepți tâlhari, apoi pe de altă parte.

Chiar înainte de jugul tătarilor, am experimentat o serie de invazii din nord, sud, vest și est în memoria istorică: ostrogoți, varangi, pecenegi, khazari, polovtsy, lituanieni, teutoni – care pur și simplu nu ne-au zdruncinat legați și mulți. vremuri sfâşiate cultura de stat! Apoi tătarii, crimeenii, polonezii, suedezii – strămoșii noștri au trebuit să riposteze în toate cele patru puncte cardinale. La urma urmei, nu au trecut nici măcar o sută de ani de la colosala invazie a lui Napoleon cu forțele a douăzeci de națiuni. Conform legii istoriei: „Ce a fost, este ceea ce va fi” În viitor, suntem amenințați din toate părțile de invaziiatât din partea soarelui răsare cât și din partea apusului. S-ar părea că este mai necesar să ținem cont de legământul etern al unității noastre și al întregii noastre interioare. Dar tocmai pentru a deranja structura de fier a cursei, pentru a zdrobi rezistența internă, Idioții și trădătorii ruși aranjează o invazie preliminară pașnică a străinilor, pătrunderea până la noi într-un număr imens de elemente străine, indigerabile, indigerabile, care ar transforma marele nostru trib de la pur la impur ar adăuga nisip la metal și l-ar face casant.

Rusia este grozavă, este greu să o cucerești, dar a fost deja cucerităatât în ​​întregime cât și în părți.Să nu uităm că Rusia de Vest a ieșit din captivitatea poloneză cu doar o sută cincizeci de ani în urmă, iar Chervonnaya Rus este încă sub jugul austriac.

Să nu uităm că toate puterile slave, cu excepția Rusiei, au pierit din cauza invaziilor externe, care au fost precedate în multe cazuri de cele interne.

Să nu uităm că singura mare putere slavă (cu excepția Rusiei).Poloniaa murit din cauza invaziilor externe, pregătite de invazia pașnică a evreilor. O lecție de o semnificație terifiantă, încă prost învățată de noi.

Pe furiș, în mod misterios, de sub podea, genunchiul lui Gessen 2 și Vinaver au împins un draft în Duma de Stat cu privire la îndepărtarea evreiască Pale of Settlement. Ei se așteaptă să ia prin surprindere atât legislația noastră, cât și societatea.

Si ce crezi? Este foarte posibil ca legea perfidă să fie îndeplinită și condamnarea la moarte a Rusiei să fie semnată cu propriile mâini.

Toate acestea sunt posibile pentru că istoria noastră este plină de greșeli elementare. Nu numai Moscova a ars de la o lumânare penny – întreaga țară mare, ca un elefant care alunecă peste un abis, poate muri dintr-o neglijență de moment, dacă apar condiții fatale pentru aceasta.

Ei spun: de ce este înlăturat Pale of Settlement în alte țări? De ce li se acordă evreilor drepturi egale în Occident?

La aceasta voi răspunde: s-a făcut acolo pentru că sunt relativ puțini evrei. Dacă am avea doar 60.000 de evrei, ca în Anglia, sau 100.000, ca în Franța,poate că nu am avea nici măcar o întrebare evreiască, deși deja o sută de mii de evrei sunt suficiente pentru a aduce cea mai deplorabilă decădere într-o țară atât de arhitectură precum Franța.

Acolo unde există relativ mulți evrei, ca în Austria și Germania, întreaga societate gânditoare este deja conștientă de greșeala dezastruoasă a egalității în drepturi și începe o luptă încăpățânată împotriva invaziei evreiești.

Vom oferi evreilor egalitate tocmai în momentul în care Occidentul pune problema înlăturării acestei egalități! De aceea, apropo, evreii sunt atât de ocupați să le deschidă Marea Rusie: ei simt că nu este departe momentul în care vor fi alungați din toate țările civilizate, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria lor. , și își pregătesc refugiu în acele țări care nu sunt încă complet otrăvite de ei.

Nu numai în Europa, ci chiar și în America, în doar câteva decenii, evreii au reușit să dobândească disprețuirea de sine, iar pe alocuri chiar ura.

Citiți cu atenție epigraful acestui articol.interpretarea biblică a unui împrumut străin. „El va fi capul, iar tucoada!” Adevărul este etern, ca o revelație! Aici în cinci cuvinte întregul punct al chestiunii evreieşti.

Este timpul ca poporul rus să se trezească: este în ajunul unei mari nenorociri, poate cea mai gravă din istoria sa. Nu o grămadă de aventurieriun întreg trib de milioane de puternice se mișcă împotriva Rusiei, cel mai aventuros cunoscut din istorie, cel mai criminal, cel mai corupător dintre toate.

Chiar și câteva zeci de mii de evrei lăsați să treacă pe această parte a Palatului Așezărilor au fost suficiente pentru a deruta spiritul poporului, a submina marea credință, a profana conștiința, acea conștiință istorică pe care a fost construită Rusia. Acum ei vor să îndepărteze complet barajul care înconjoară și să inunde odinioară sfântă Rusia cu un potop de străini ostili care urăsc creștinismul…”

Concluzia despre trista soartă a Rusiei a tras-o ministrul britanic de război și ministrul aerului Winston Churchill  în 1920 în articolul său „Bolșevism împotriva sionismului” în care acesta afirma răspicat: “Revoluția care s-a petrecut în Rusia este opera evreilor și a celor mai răi reprezentanți ai poporului evreu. O mulțime de “indivizi excepționali din miezul marilor orașe din Europa și America au apucat poporul rus de păr și și-au stabilit dominația asupra unui vast imperiu…”,

Evreii și Japonia

Premierul japonez Mobuchum Okuma Shigenobu (1838–1922), ce a condus Guvernul Japoniei în perioada  împăratului Mutsuhito, a considerat că este de datoria lui să îi avertizeze pe japonezi:

„Acest trib nu are patrie și oriunde ar veni, încearcă să distrugă sentimentul de patriotism, corupând mințile umane. Evreii se străduiesc să creeze o republică mondială, atunci ei vor fi conducătorii lumii. Suntem mai mult decât orice în lume se teme de evrei și nu-i lăsați să intre. Vedem cum au preluat America și Europa. Putem spune că în mâinile lor s-a acumulat toată bogăția lumii. Războiul depinde în mare măsură de evrei, datorită acumularea de capital în mâinile lor. Ei joacă piețele mondiale ca mingi. Am văzut asta în timpul războiului Rusia a fost puternică și puternică în spirit până a fost zguduită de evrei. Evreii distrug Rusia, i-au zdruncinat fundamentele patriotismului . Au distrus atât Franța, cât și alte state europene…” .

Evreii și Franța

Iată opiniile pe care le nutrea despre evrei împăratului Franței Napoleon Bonaparte, pe care le-a exprimat într-o adresă adresată Consiliului de Stat din 7 mai 1806 :

„Evreii sunt principalii făcători de probleme în lumea modernă. Ei sunt vulturii omenirii. Răul din ei nu vine de la indivizi, ci din natura fundamentală a acestui popor. Activitatea națiunii evreiești încă de pe vremea lui Moise, în virtutea predispoziției sale, a fost cămătă și stoarcere. Guvernul francez nu poate privi cu indiferență modul în care o națiune joasă, degradată, capabilă de tot felul de crime, pune stăpânire în posesia sa exclusivă a celor două frumoase provincii ale vechii Alsacie! Sate întregi au fost jefuite de evrei, au reintrodus sclavia. Acestea sunt adevărate stoluri de corbi! Aceștia sunt viermi și lăcuste care devastează Franța! Evreii sunt o națiune capabilă de cele mai odioase crime. Am vrut să fac din ei o națiune de cetățeni, dar ei nu sunt buni decât pentru comerț cu bunuri second-hand. Am fost nevoit să promulg legi împotriva lor pentru cămătăria lor, iar țăranii din Alsacia mi-au transmis mulțumirile lor. Învățăturile filozofice nu își pot schimba caracterul evreiesc; ele necesită legi excepționale, speciale. Evreii sunt tratați cu dezgust, dar trebuie să recunoaștem că sunt cu adevărat dezgustători ! Sunt disprețuiți, dar sunt demni de dispreț !”

CONCLUZIA este că poporul evreu a reușit să supraviețuiască identitar și cultural prin rasismul și elitismul promovat prin cutumele religioase datorită statutului său de ”popor ales”, infiltrându-se în sânul altor popoare, parazitându-le dar rareori amestecându-se sau lăsându-se asimilat, datorită acestei năzuințe multimilenare suprematiste de a domina celelalte popoare.

Sursa: https://eusst.ru/ro/rav-mihail-finkel-gorim-no-ne-sgoraem-moya-beseda-s-ravvinom-i-pisatelem.html

 

Categoryinternational
 1. September 10, 2022

  Excelent articol !

 2. September 12, 2022

  Cum este sa fii avocatul care i-a dat lui Bivolaru azilul pe mana? Cu cine tii tu atunci? Cu Bivolaru pe care l-ai impulsionat sa fuga sau cu autoritatile pe care zilnic le denigrezi?
  Cine sa te creada ca esti ce spui tu? Le vrei evreilor Dumnezeul lor pentru ca depinzi de Iisus.
  Esti botezat si te supara. Poftim, foloseste-ti numele budist! Sau poate nu ai nume de bodhisattva pentru ca de fapt nu respecti nimic din angajamentele luate.
  Tu continui sa discriminezi acesti oameni in loc sa renunti la ura pe care o ai in tine si sa le vezi ca fiinte simtitoare. La tine sunt fiinte simtitoare dar neaparat si discriminator apoi evrei.
  Ai judecata atat de tulbure incat la tine Iisus este doar el Fiul lui Dumnezeu care Dumnezeu este al evreilor.
  Deci dupa ce le iei Dumnezeul si esti adica ateu sau credincios, nu-mi dau bine seama bine ce deoarece refuzi sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insati, deci dupa ce comiti aceasta cadere de la starea de gratie in fata Domnului, incepi sa-ti construiesti argumentele mentale cum ca tu esti diferit de un oricare evreu care si acela e imbracat in piele ca si tine sa nu umble cu organele pe afara, care si acela are lingham sa-si fericeasca iubita ca si tine, care si acela este in final “tu”.
  Tu si cu el nu sunteti asa de separati. Ca tu vezi ca esti separat, este doar pentru ca te tarasti prin gunoaie si te hranesti cu energii ale urii. Si stii de ce ii urasti? Este pentru ca esti singur si te-au abandonat. Plangi in sinea ta ca a uitat Dumnezeu de tine.
  Nu te vede, nici semne nu-ti mai trimite, iar tu inca nu ti-ai satisfacut acea sete sau dor de Dumnezeu. Esti gol pe dinauntru si n-ai vrea sa se vada. Atunci gasesti ca evreii sunt de vina. Cum ai putea sa te autoincriminezi pentru micimea sufleteasca pe care o ai?
  Nu se mai vede aceasta daca arunci cu noian de “dovezi” incriminatoare cu scopul de a face sa moara si capra vecinului.
  Vezi tu, de la coltismele astea ale tale pe care nu ti le tii in frau desi ai fost in vacanta, pornesti val de rautati pentru care vor plati altii. Cum sa fii tu vinovat? Tu nu-ti dai seama ce e cu tine. Tu te agati de imaginea de nesemnificativ pe care universul ti-o proiecteaza zilnic pentru ca zilnic plangi dupa afectiune si dovezi de iubire si ti se pare ca nu exista.
  Cate maini sa aiba Dumnezeu sa-ti dea ca tu sa incetezi a mai rascoli ce nu trebuie rascolit?
  In loc sa fii linistit la tine in Bucuresti sau in Bucovina, tu pleci in asa zise cruciade ale adevarului. Nu este adevar in tine. Nu sunt decat scorneli de ura si acestea nu vin din exterior ci din interiorul tau. Cum ar fi ca in loc de gelozie sa ai intelepciunea auto-realizarii?
  Cum se face ca daca evreii sunt paraziti, tu te inchini lui Iisus si Dumnezeului lor? Ce anume ar putea sa iti ofere si nu ai luat tu deja?
  Lasa smenareala ca nu tine! Est un thug la fel de periculos ca Bivolaru. Lasi sa treaca prin tine fara sa te cenzurezi idei de razboi, idei de propaganda a urii, idei de nu se stie unde venite. Se vede ca n-ai meditat o clipa in viata ta sa discerni care idei iti apartin si care nu. Se vede ca daca meditai ajungeai la o stare de impacare a ta cu lumea si nu la una de iscare continua a apelor.
  Iti lipseste intelepciunea si nici cunoastere nu ai. Imi permit sa iti atrag atentia ca ii dai bani degeaba lui Khentrul si el degeaba incearca sa te invete ceva pentru ca blogul/jurnalul tau personal indica cu totul altceva. Te duci la orele de budism cum te-ai duce la mall. Iti cumperi religie si o incerci peste hainele vechi.
  Nu se pupa nimic din ce esti cu ceea ce spui. Te crezi budist sau crestin si te comporti ca un rahat aruncat in ploaie.
  It’s 9/11. Be my guest: feel like a piece of shit in the rain! Asa iti mai arzi si tu karma.

 3. September 12, 2022

  Am o thangka cu Vajrakilaya. Poti sa ti-o trimit ca “nu eu” nu o mai folosesc. Eu o mai folosesc, dar “nu eu” nu o mai foloseste. Greu a pricepe, dar cu putin bunavointa poti ca se poate.

  Sau faci putina tantra si te uiti bine la Sabina daca ea chiar exista, sau esti doar tu care iti imaginezi ca faci dragoste. Si atunci cand in meditatie iti apare acel sarpe si care esti tu, ca teacher-u lui Ramakrishna, Tota Puri, ii tai fulgerator capul si asa te eliberezi. Fa-o!

  Cu alessia nici nu trebuie sa-ti bati capul.
  Ea a venit din binecuvantare. Desi creste, ea nu-ti apartine. E a lui Dumnezeu care Dumnezeu este al evreilor.

  Ce vrei tu de fapt? Ti s-a urat cu binele?
  Bucura-te ca esti in viata! Multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi, saluta-l pe Hristos ca pe fratele si prietenul tau de suflet si ajutorul in nevoie si traieste-ti viata in pace!
  Asa sa faci, ai inteles? Sau sa repet?

 4. September 16, 2022

  Nimeni nu face decât numai ceea ce sistemul îi permite să facă. Cei care conduc lumea fac regulile jocului în așa fel încât să se poată fura și abuza de putere, iar asta se întoarce împotriva lor. Cu ce preț cumperi o eugenie de la magazin dacă o iei numai pentru tine și cu ce preț cumperi o eugenie dacă faci un contract pe zece ani în care să ți se livreze 100 de tone de eugenii pe lună? Dat cât te costă o eugenie dacă le produci tu și îți faci ție acel contract? Această regulă este valabilă în toate domeniile comerțului și este o regulă care îi favorizează numai pe cei bogați. Bogații joacă după regulile lor și săracii joacă după regulile lor. Regulile bogaților îi îmbogățesc și regulile săracilor îi sărăcesc. Trebuie să ne solidarizăm și să jucăm în economie după regulile bogaților. Numai că rațiunea oamenilor simpli are niște granițe emoționale dincolo de care ei nu mai sunt dispuși să exploreze posibilitățile. Dacă încerci să discuți despre posibilități dincolo de acele granițe, vei fi ignorat la început prin toate modurile. Dacă nu mai poți fi ignorat, atunci vei fi ridiculizat în toate modurile. Când nici ridiculizarea nu mai merge, urmează conflictul verbal și fizic. Rațiunea oamenilor de rând are granițe emoționale care sunt ancorate în identitate și angajamente. Rațiunea înseamnă evenimente, cauze, consecințe și cifre. Atunci când rațiunea intră în conflict cu identitatea culturală, poziția socială și angajamentele sociale, urmează ignorarea, ridiculizarea și conflictul.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer