de Mihai Rapcea

M-am bucurat cand am vazut ca Romania s-a vindecat. Din pacate, s-a vindecat cu pretul unei generatii. Acea veche generatie de sacrificiu, care a prins frica de a vorbi liber pe vremea lui Ceausescu, dar care a cunoscut totusi si curajul Pietei Universitatii, din 90. Generatia parintilor nostri, a carei spirit civic si sete de libertate a sucombat sub gloantele armatei si sub batele minerilor comandati de comunistul Ion Iliescu. Acea generatie si-a pierdut speranta si capacitatea de a mai reactiona la nedreptate. Acei oameni fie au parasit Romania, fie au esuat in neantul masei tot mai groase de pesionari saraciti, abrutizati de lispuri si nevoi. Insa noua generatie nu a cunoscut inca gustul amar al esecului, al dictaturii care isi schingiuieste proprii cetateni. Pentru tinerii de 20-25 de ani din randurile protestatarilor impotriva gazelor de sist si a exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana, IMPOSIBILUL NU EXISTA. Pentru ei, lumea abia incepe, plina de posibilitati, de perspective, de limite ce trebuie depasite.

960028_10201033969832970_515367657_n

Daca ar fi sa creionez profilul tipic al manifestantului din Piata, asa cum l-am intalnit eu, as aduna laolalta cateva elemente aproape general raspandite la majoritatea manifestantilor. Tanarul sau tinara care iese in piata, fie ca este corporatistul abia iesit de pe bancile facultaii, elevul de liceu, studentul sau intreprinzatorul care supravietuieste in capitalismul ranced de la noi, plesneste de idealism. El crede cu tarie ca impreuna putem schimba ceva, in mod pasnic. De regula, este firav la corp, dar cu forta si determinare in mana care zdrangane ritmic pet-ul cu pietricele. Iese de regula in Piatza cu gasca sa de prieteni sau colegi, insa nu rareori vezi si astfel de tineri singuri, marsaluind nestramutati in dorinta lor de se opune otravirii industriale si exploatarii salbatice a Romaniei.

Daca sursele acestor manifestari au fost curate sau controlate de energii sau interese ascunse, nu stiu. Evident ca exista si interese ascunse, cum este interesul major al Rusiei de a tine Europa in eternul santaj al gazelor furnizate discretionar, si care se opune cu toate puterile unei independente energetice a tarilor consumatoare de gaze rusesti. Insa tinerii alaturi de care am iesit in piatza au privirea limpede, senina, dar si hotarata a omului sincer, care crede cu toata fiinta sa in justete cauzei sale, liber de orice interese ascunse. Privindu-i in ochi pe acesti tineri, pierzi pe loc orice indoiala privind niscava interese mascate sau comenzi politice. Sunt oameni liberi, oameni sinceri, care debordeaza de creativitate si originalitate. Spirit romanesc ! Spirit ce transpare din jocurile de cuvinte si sloganurile de pe pancarde si scandari. Fara politizare, fara intentii otravite.

Si tocmai asta ii deranjeaza pe politicienii nostrii corupti pana in maduva oaselor, toti laolalta, de la USL-ul asa-zis liberalo-stangist si pana la „dreapta” PDL-ista.

Probabil ca, obisnuiti cu protestele „revolutionarilor” platiti de USL in campania anti-Basescu de anul trecut, politrucii nostrii au uitat ca in Romania mai traiesc si oameni capabili de unitate si perseverenta in actiunile lor.

Asa se face ca, dupa stupoarea si surpriza generata in randurile politicienilor romani de primele proteste , lasate sa se desfasoare cu multa marinimie la liber, fara interventia jandarmilor – in ideea ca acestea se vor stinge de la sine, clasa politica a inceput sa reactioneze dur.

Primul care a ridicat piatra a fost – ca de obicei, batranul criminal Ion Iliescu. Plin de tupeu – datorita faptului ca a scapat de dosarul penal al mineriadelor din 90-91, acesta reia tema „golanilor” din 90, de data aceasta portretizand protestatarii drept niste taranoi prosti, care nici nu cunosc chestiunea pentru care se agita.

La acest semnal subscrie si Traian Basescu, care spune ca protestatarii nu sunt bine informati. Urmeaza apoi dl. Ponta, care initial mangaie pe cap duios populatia, cu zambetul lui de Mikey Mouse bine hranit, fredonand aria bunastarii pe care o aduce RGMC peste talibanii de romani. Vazand ca nu tine, iar argumentele mincinoase servite de aparatul de dezinformare al Guvernului cad unul dupa altul – caci proiectul de exploatare cu cianuri al Rosiei Montane ESTE unul periculos pentru mediu, domnul Ponta schimba foaia. Isi abureste ochelarii de nervi la TV si ameninta ca cine se pune impotriva proiectului este de fapt dusmanul bunastarii nationale, potrivit principiului „cine nu este cu noi, este impotriva noastra”. Apoi, dl. Ponta declara ritos ca nu vor mai fi tolerate manifestarile violente. Care violente !? Evident, nu cele ale jandarmilor, care au reusit performanta – cum-necum – de a omora doi sateni la Pungesti. Violentele verbale ale manifestantilor, care nu au bunul simt de a-i lasa pe ei, politicienii alesi de popor, sa vanda Romania bucata cu bucata.

Simultan, trompetele din presa cumparata de RGMC anunta ca de fapt protestatarii nu sunt altceva decat neo-legionari, adica niste extremisti capabili de violente si alte alea, vechea placa atat de indragita de Ion Iliescu.

Evident, cu mingea ridicata la fileu de un astfel de anunt, bravul Ministru de Interne anunta grav ca nu vor mai fi tolerate adunarile publice spontane, ci doar mitingurile autorizate conform legii.

Adica se trece usor-usor la linistirea cu batele a noii generatii, care a crescut fara bataia care sa o cuminteasca – cum i-au cumintit minerii pe parintii lor in 90.

In acest caz, este evident incotro se indreapta totul. Chiar si pusi in fata vointei evidente a populatiei, politicienii nu vor sa renunte la otravirea si spolierea tarii, caci lacomia lor este mai tare decat teama de puterea populara. Deci calea manifestatiilor pasnice nu va duce decat la represiune impotriva manifestantilor, ceea ce ne duce la urmatoarea concluzie logica: ORI NOI, ORI EI.

 

Si atunci, comunicam public PRIMARIEI, JANDARMERIEI si TUTUROR ORGANLEOR STATULUI ROMAN urmatoarea declaratie de miting:

 Subscrisul POPORUL ROMAN, revoltat de toate furaciunile si potlogariile clasei politice din ultimii 23 de ani, declaram ca incepand de acum, se va desfasura un amplu miting de protest, numit si REVOLUTIE (iar pe alocuri RASCOALA) impotriva actualei clase politice.

Locul protestului: Intreaga Romanie si chiar in afara ei, pretutindeni unde traiesc si muncesc romani.

Durata protestului: PANA CAND VA DAM JOS !

La protest vor fi folosite toate mijloacele permise de dreptul nostru de a ne determina soarta, a noastra si a copiilor nostri.

love-revolution1]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer