CategoryUncategorized
 1. January 2, 2021

  1:53 Imi aduc aminte de aceasta imagine. Am mai vazut-o. La MISA se practica.
  Chola adica Kaula. Deci Kaula au fost dinastie indiana. Iar Bivolaru vrea sa se traga din regii Kaula. El e in exil de India desi nu l-a dat nimeni afara din India. Cel putin nu cred sa fi adus vreo dovada la Rapcea ca a fost dat afara din India si pe nedrept. Ok! Ramane ca voi!

 2. January 3, 2021

  Am vazut clipul cu yoghinul si pisicile.
  Din antecedente ce au fost, nu ma exprim pe cale directa ca sa nu sara scantei cu cine stie ce plangeri au altii.

  Trebuie sa cultivi blandete si rabdare. Aia acolo se joaca in jurul lui si el ce sa le faca? Sa le carpeasca vreo doua sa le bage mintile in cap?
  El, yoghinul, e mama si are rabdare cu animalele pana le arde karma.
  Este o priveliste care mie imi reda speranta ca nu totul este pierdut. Uite, un yoghin are rabdare cu pisoii! Nu-i taie cu sabia lui shivaica. Asta e bodhisattva committed, nu ca mine!

  Faza e asa: nu te tradeaza cand te tradeaza de ajung si altii sa stie cum esti mustruluit in privat, ci te tradeaza cand nu te tradeaza pentru ca ei de fapt erau yoghini si nu mergeau cu tine pe drum la vale, ci de fapt urcau.
  Si nu numai ca urcau, dar aveau si chilotii curati pe ei. De aceea si Ramana Maharishi avea diaper pe el: pentru ca era cazul.

  Numai noi aici cu MISA suntem strangulati de nici BOR nu ne iubeste, nici guru nu ne iubeste, nimic nu se intampla. Am cazut in groapa de potential si din meditatii ce avem pe noi, ba ploua in casa, ba poate ca ninge, cineva taraie pe podea gunoiul afara, lumina nu este, curentul este taiat, un copil tipa de foame. Aceasta este karma de misan.

  In loc ca pisicile sa fie bodhisatvasi ca la ei, la asiatici, sunt la noi prilej de dat cu pietre dupa ele. Cainii sunt buni de vopsit si asa mai departe. Este desfrau in mintile multora.

  Mai sunt si recitarile facute. Pai numai cand il aud si mi se ridica un fior pe spinare. Cum trebuie sa fie pentru discipolii lui pisici?
  Atitudinea corecta de umilinta, iubirea pe care o are, jos palaria! Chiar aveam nevoie. Parca se roaga pentru mine. Drept care ii multumesc.
  Namaste!

 3. January 3, 2021

  Nu, nu are legatura cu focul, ci mai degraba cu pamantul.
  In ’77 cutremurul a afectat si Foisorul de Foc. Stiu aceasta pentru ca atunci am devenit practicant crestin.
  S-a crapat probabil, era cladire veche a pompierilor.
  Nu eram toti acasa, de aceea cand mama avea grija de fratele, eu a trebuit sa-mi port de grija mie. Si am facut-o cum am stiut. Ne clatina cladirea de vedeam blocul din fata, apoi ne dadea pe spate de nu-l mai vedeam.
  Cata energie sa fi fost eliberata atunci? Nu stiu! Foarte multa probabil. Urlau cainii poate, sau nu, vuia pamantul, era intuneric si groaza si frica de moarte in intuneric. Grinzile care puteau cadea pe noi, iminenta a ceva de dincolo de controlul uman, tineretea si-au spus cuvantul. Am devenit crestin. Cred.
  Nici nu mai stiu daca aveam luminare sau nu, ce imi aduc aminte e ca am dormit apoi toti claie peste gramada, toti intr-un singur pat in sufragerie de frica toata noaptea nu am pus geana de geana. De atunci nu m-am mai miscat din sufragerie sa dorm altundeva. Mi-era frica. Si am ramas cu aceasta frica.
  Asta nu se sterge. Nu ai cum sa stergi un sinistru din memoria colectiva. Va place sau nu, aceasta este istoria. – Cu Foisor de Foc ca e in buricul targului si e ca la liniile de tramvai, cand cade fulgerul, nu cade pe unul singur, cade pe o retea. Se trezesc toti cand se da alarma. Aceasta nu pot comunistii sa dea la o parte, ca se alerteaza toti ca unul si unul ca toti. Acolo este romanismul, acolo este credinta, acolo la vatra sa cautati daca vreti sa gasiti, in radacina!

 4. January 5, 2021

  La Multi Ani cititorilor acestui blog!
  Happy New Year 2021!
  Tashi Delek! Greetings!
  Fie ca in acest an sa se vindece planeta, sa nu moara, sa fim mai buni, mai relaxati, mai ingaduitori cu ceilalti.

  Sa vad ce se poate face cu paradoxul lui Zenon ranit bine de filozoful Rapcea!
  Daca trebuie sa ajung la tinta, atunci trebuie sa parcurg macar jumatate din distanta. Daca trebuie sa parcurg jumatate din distanta, atunci macar jumatatea jumatatii. Si tot asa pana foarte aproape. Dar evident ca limita nu este egala cu termenii sirului de distante ce se formeaza. Adica rezultatul e ca nu mai plec niciodata din acel punct contempland doar unde este, se afla tinta. Asta Dumnezeu stie, slava Domnului!
  Limita se definea prin vecinatati astfel: Un numar L este limita a sirului daca pentru orice epsilon pozitiv, exista un rang (adica un intreg) de la care toti toti termenii sirului incepand sunt cuprinsi in intervalul (L- epsilon, L +epsilon).
  Sirul de jumatati tinde la 0 iar seria insumata este distanta pana la tinta. Ceea ce trebuia demonstrat din prima, nu sa ma tii cu sageata asteptand.
  Avem un bagaj mare de cunostinte pe care il caram dupa noi.
  Si trebuie sa caram si faptul ca in realitate, esenta ultima a lucrurilor, a fenomenelor, este ca fenomenul nu exista, este gol de continut.
  De aceea ne asezam in meditatie cu fundul pe podea si urmarim cum toate fiintele aspira sa se elibereze. De ce? Pentru ca aceasta este tinta: sa tii fundul pe podea si sa ajuti fiintele sa se elibereze.
  Cu aceasta, am demonstrat ca perdelele lui IntenseLight nu exista – trebuie sa fie teribil de incantat ca are privacy sa se balaceasca in lighean (dar draga aveai privacy si inainte in sensul ca erai transcendent, ceva ce eu degeaba aspir sa fiu ca nu am sa fiu niciodata) desi n-am vazut un scartar mai mare ca tine.
  Daca vreti va cant: “Prajnaparamitaya”. E pe ruseste. Mi-a dat Putin cu ciocanul in cap si asa am ramas: ticnita. Daca i-am luat ciocanul? La asta chiar nu m-am gandit. Eu cred ca daca i-l las, il iarta Dumnezeu si poate va iarta la randu-i.
  Si-am incalecat pe o sa fara de cal pentru ca calu’ e in reparatii, vezi postare anterioara si v-am spus povestea mea.
  Acum povestea lui guru smenaru’ din Noaptea de Revelion. A intrat IPS Teodosie peste el si m-a scos din meditatie ca a zis ca eu sunt crestin ortodox. De fapt eu l-am adus. Si am iesit ca na! Ce plasa si-a luat! Pai imi punea mie Bagalamukhi? Pai eu n-am studiat Baga-l la muchii!
  Eu nu am notiunile de baza macar. Voi asta nu va intrebati. Presupuneti despre mine ca sunt perfecta inca de la inceput dar pe mine nu ma intrebati daca asa e?
  Ce sa va fac daca nu vreti sa vorbiti cu mine? Eu nu pot sa va scot vorbele din gura cu clestele. hahaha, nu mi-am dat seama! A fost involuntar.

  Un An Nou mai bun cu sarmale, sanatate, sanitate mentala, cu bucurie, cu rezolvari de toate felurile, cu impliniri de dorinte si regasiri de toate felurile! Asa!
  Aceasta este de binecuvantare. Si recapatati-va credinta cei care v-ati pierdut-o! Nu o sa va spun eu cum se face, dar asa ca si chestie v-o spun ca sa v-o recapatati adica sa va aliniati cu restul si, aici e foarte important pentru ca aveti o a doua conditie, sa incepeti sa va autocontrolati. Iesirile voatre pe mine ma deranjeaza. Daca esti pitta, te controlezi. Nu prin controlul meu te controlezi tu pe tine! Te controlezi singur, singura. Nu e in interesul meu sa-ti fac tie doleantele. Te ajut daca ai lipsuri, dar nu sa-ti fac tie toate temele. Este abuz si nu se tolereaza.
  R

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer