A devenit geniu dupa o comotie cerebrala
Jason Padgett, in varsta de 41 de ani, care lucra intr-un magazin de mobila din Tacoma, SUA, a fost victima unui jaf violent, hotii lovindu-l de mai multe ori in cap. A scapat, insa, cu viata, iar existenta sa s-a schimbat din acel moment. In urma comotiei cerebrale, ceva s-a intamplat in creierul sau, americanul devenind obsedat de matematica. Oriunde merge si orice ar face, Jason vede numai formule matematice. Deseneaza diagrame dificile cu mana libera, pe care nici el nu le intelege intotdeauna, relateaza Daily Mail. Este singurul caz de acest gen din lume, medicii neputandu-si explica schimbarea, mai ales ca barbatul nu a fost pana acum atras de matematica si nici nu putea desena. In plus, nu are studii, pana la accident nestiind decat de munca si petreceri. In noaptea in care a fost atacat, fiindu-i luata geaca de 99 de dolari, fusese la karaoke.
diafragma
In urma loviturilor primite, a suferit o comotie cerebrala, fiind convins ca va muri. Insa si-a revenit relativ repede, iar la circa doua zile distanta a observat schimbarile. De atunci “vad parti din Teorema lui Pitagora peste tot”, declara el. Nici in somn situatia nu e diferita, barbatul, pentru care matematica nu a fost nicioddata o disciplina interesanta, visand doar cifre si diafragme.
diafragma1
In dorinta de a intelege mai bine cum functioneaza creierul lui, o echipa de cercetatori, condusa de neurologul si filozoful Berit Brogaard, l-a dus pe Padgett in Finlanda, pentru a-i face o serie de teste. Dupa ce i s-a scanat creierul, s-a observat ca partea afectata de rani a facut ca alte portiuni din creier sa fie compensate, zone la care creierul oamenilor obisnuiti nu au acces. Sindromul savant, de care sufera Jason, este dezvoltarea unei anumite capacitati, care poate fi matematica, spatiala etc, care se dezvolta la un nivel extrem si care transforma o persoana intr-un superom.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer