De ce se învârt câinii atunci când îºi aleg locul în care îºi fac nevoile?Procesul elaborat pe care îl realizeazã câinii atunci când aleg un loc în care sã îºi facã nevoile (acel moment în care ei se învârt în jurul cozii înainte de a se aºeza ºi a defeca) este atribuit nevoii animalelor de a se alinia în direcþia nord-sud.

Potrivit oamenilor de ºtiinþã, câinii sunt sensibili la câmpul magnetic al Pãmântului, ei aliniindu-se de-a lungul axei magnetice nord-sud, înainte de a defeca. 
Cercetãtorii din Germania ºi Cehia au studiat 70 de câini în timpul a 1.893 de defecãri ºi 5.582 de urinãri ºi au descoperit cã atunci când câmpul magnetic al Pãmântului era stabil, câinii alegeau sã se alinieze cu el. Mai mult, atunci când câmpul magnetic nu era stabil (de exemplu: atunci când aveau loc erupþii solare), câinii erau confuzi. Descoperirile, publicate în jurnalul Frontiers in Zoology indicã faptul cã animalele studiate erau sensibile la polaritatea câmpului, dar nu ºi la intensitatea lui. Cu toate acestea, câinii în lesã nu se aliniazã în mod constant. De fapt, ei preferã sã se alinieze de-a lungul axei magnetice nord-sud atunci când sunt liberi. Pentru moment, oamenii de ºtiinþã nu au reuºit sã afle motivul pentru care câinii manifestã acest comportament. ªi alte animale par sã aibã un comportament similar. Mare parte dinte specialiºtii care au studiat problema câinilor, au analizat anterior acest comportament ºi în rândul crapilor.
Sursa: UPI via descopera.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer