kim jong il
Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime rãpite sau captive care, în timp, începe sã simpatizeze cu rãpitorul. Persoanele captive încep în a se identifica cu rãpitorii, ca și un mecanism defensiv, din teama de violențã. Micile semne de bunãtate venite din partea rãpitorului sunt amplificate, întrucât intr-o situație de captivitate, lipsa perspectivelor este prin definiție imposibilã. Încercãrile de evadare sunt și ele percepute ca și o amenințare, întrucât într-o tentativã de evadare, existã marele risc ca cel rãpit sã fie afectat și rãnit. Drept consecințã, victima devine hiper-vigilențã în privința nevoilor rãpitorului și neștiutoare în privința propriilor nevoi. Separarea de rãpitor devine tot mai grea pentru victimã, intrucat ar pierde singura relație pozitivã formatã – cea cu rãpitorul.  
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
fenian, corea de nord, doliu
Anunþul morþii liderului nord-coreean Kim Jong-Il a fost primit cu lacrimi de cetãþenii Coreei de Nord, relateazã BBC News. Imagini realizate la Phenian aratã cum mii de persoane s-au adunat în pieþele centrale ale oraºelor, unde îºi plâng dictatorul. Televiziunea oficialã nord-coreeanã a anunþat luni cã liderul nord-coreean, Kim Jong Il, în vârstã de 69 de ani, care a dezvoltat un puternic cult al personalitãþii, a murit sâmbãtã în urma unui atac de cord cauzat de “epuizarea fizicã ºi mentalã”. Prezentatoarea a prezentat informaþia extrem de emoþionatã, cu vocea gâtuitã de durere. Kim Jong-il  s-a retras complet din viata publicã în luna august a acestui an. Presa strainã scria cã ar avea diabet ºi probleme cu inima ºi sãnãtatea nu i-a mai permis sã participe la câteva manifestaþii de amploare din ultima perioadã. Coreea de Nord n-a recunoscut însã niciodatã cã liderul suprem ar suferi de ceva. Funeraliile vor avea loc pe 28 decembrie la Phenian. De pe 17 pe 29 decembrie, în Coreea de Nord va fi doliu naþional. (V.M.)  
Este important de subliniat cã aceste simptome apar în condiții de stres emotional foarte mare. Acest comportament este considerat ca o strategie obișnuitã de supraviețuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului inter-personal și a fost observat în cazul divorțurilor cu copii, al copiilor abuzați emoțional, al membrilor sectelor religioase, prizonieri de rãzboi și tabere de concentrare.
Obiceiurile lui Kim Jong Il, adunate din biografiile sale oficiale sau din relatãrile celor care l-au cunoscut, îl înfãþiºeazã pe fostul preºedinte al Coreei de Nord mai degrabã ca o fãpturã miticã, decât ca pe un om în carne ºi oase. Potrivit biografiei oficiale, naºterea lui Kim Jong Il a fost prevestitã mai întâi de o rândunicã, apoi de un curcubeu dublu ºi în cele din urmã de apariþia unei stele noi pe cer. De altfel, despre Kim Jong Il se spunea cã poate controla vremea, zvonuri pe care preºeintele nu le-a dezminþit niciodatã… Tot biografia oficialã spune cã fostul preºedinte a fost cel mai bun jucãtor de golf al lumii. Kim Jong Il a reuºit sã termine, în ziua în care a împlinit 62 de ani, un traseu de 18 gãuri din 34 de lovituri (o performanþã practic imposibilã). Mai mult, era pentru prima datã când Kim Jong Il punea mâna pe o crosã de golf… În altã biografie autorizatã se spunea cã preºedintele Coreei de Nord nu defecheazã! Biografia a fost însã retrasã. Din relatãrile demnitarului rus Konstantin Pulikovsky, care a cãlãtorit alãturi de Kim Jong Il în trenul sãu privat, preºedintelui i se aduceau zilnic homari proaspeþi cu elicopterul. Kim Jong Il folosea beþigaºe de argint pentru a mânca. Un fost bucãtar al preºedintelui a povestit în 2004, cã preºedintele avea oameni angajaþi doar ca sã se asigure cã fiecare bob de orez care ajungea în farfuria lui Kim Jong Il sã aibã aceeaºi dimensiune, aceeaºi formã ºi aceeaºi culoare. Preºedintele era la curent cu foametea din þarã ºi gãsise exact metoda de a rezolva situaþia. În 2006, crescãtorul de iepuri gigant Karl Szmolinsky, din Germania, a povestit cã a fost contactat de autoritãþile de la Phenian care au solicitat 12 astfel de iepuri. Iepurii respectivi ajung ºi la 10 kilograme. Lui Karl Szmolinsky i s-a zis cã preºedintele Kim Jong Il a citit despre iepurii lui ºi cã doreºte sã înfiinþeze ferme întregi de iepuri giganþi de carne. Karl Szmolinsky i-a avertizat pe nord-coreeni cã hrana iepurilor respectivi ar costa enorm, ceea ce n-ar face ca creºterea lor pentru carne sã fie fezabilã. În cele din urmã, spune Karl Szmolinsky, cei 12 iepuri ar fi sfârºit în farfuria dictatorului. Lui Kim Jong nu îi plãcea doar mâncarea, ci ºi bãutura. Astfel, potrivit producãtorului de coniac Hennessy, Kim Jong Il comanda bãuturã în valoare de aproximativ 400.000 de euro anual.]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer