În iunie 2019 (deci înainte de începutul Plandemiei) Organizația Națiunilor Unite (ONU) semna în premieră absolută un acord de ”cooperare” cu Forumul Economic Mondial, un ONG cu sediul în Elveția, în fapt o organizație privată ce reprezintă interfața unor corporații trans-naționale care își arogă notorietate datorită marionetelor politice pe care le invită la întrunirile lor și pe care apoi le păpușăresc. De notat e faptul că în ONU nu sunt primiți ca membrii persoane fizice sau jurdice, lideri religioși, oameni de știință, dar prin acest ”acord” intră în rândul națiunilor lumii și primește un loc în capul mesei la ONU o organizație non-guvernamentală ce reprezintă însuși Guvernul Mondial al multinaționalelor, sub denumirea de Forumul Economic Mondial.

Cum spuneam, articolul de mai jos e din 2019, când această asociere avea parte de o ”presă defavorabilă”. Între timp, lucrurile s-au schimbat datorită plandemiei și războiului, iar Klaus Schwab președintele ONG-ului Forumul Economic Mondial și președintele OMS, ”adenomul” Tedros, dau ora exactă tuturor în lume.

Așa a fost instaurată Noua Ordine Mondială a celor ce dețin lumea prin intermediul corporațiilor trans-naționale.

Aveți mai jos articolul, de pe siteul opendemocracy.net:

O nouă căsătorie între companii și guvern a avut loc în liniște săptămâna trecută, când conducerea Forumului Economic Mondial (WEF) și a Națiunilor Unite (ONU) au semnat un memorandum de înțelegere (MOU) de parteneriat unul cu celălalt. Deși acest memorandum de înțelegere este afișat cu mândrie pe site-ul web al WEF, nu se găsește nicăieri pe site-ul ONU. Singura indicație de pe site-ul ONU cu privire la această nouă dezvoltare importantă este o imagine a stiloului folosit pentru semnarea acordului și două imagini ale ceremoniei de semnare.

Un motiv pentru această diferență este că Pactul Global al ONU, centrat pe corporații, a primit o mulțime de presă proastă . Acum, noul acord WEF-ONU creează un al doilea loc special pentru corporațiile multinaționale în interiorul ONU. Nu există case instituționale similare în sistemul ONU pentru societatea civilă, pentru cadre universitare, pentru liderii religioși sau pentru tineri. Este greu de imaginat un guvern național care semnează un parteneriat oficial similar cu una dintre organizațiile sale de afaceri.

În același timp, ONU este sub presiunea lui Donald Trump care vrea să deconstruiască întregul sistem multilateral. Pentru Trump, dezmembrarea sistemului internațional construit după al Doilea Război Mondial este o piesă însoțitoare a efortului său intern de a deconstrui statul administrativ. Pentru secretarul general al ONU, pactul cu WEF ar putea fi efortul lui de a găsi noi actori de putere care să susțină actualul sistem, care acum sărbătorește a 75-a aniversare , în fața atacului lui Trump.

Pe de altă parte, WEF a primit recent critici publice semnificative după ce i-a oferit prim-ministrului ungar Orban și președintelui brazilian Bolsonaro o primire călduroasă la întâlnirea sa din Davos din 2019. Această căsătorie poate fi văzută ca o modalitate prin care WEF se restabili ca parte a centrului de guvernare globală.

Timpul și gestionarea percepțiilor publice nu sunt singurul aspect interesant al acestui aranjament. În 2009, WEF a publicat un raport de 600 de pagini intitulat Global Redesign Initiative , care solicita un nou sistem de guvernare globală, unul în care deciziile guvernelor ar putea fi făcute secundare inițiativelor conduse de mai multe părți interesate în care corporațiile ar juca un rol definitoriu. Într-un fel, acest studiu WEF a recomandat un fel de „Națiuni” Unite public-privat – ceva care a fost acum oficializat în acest memorandum de înțelegere. Acordul anunță noi parteneriate cu mai multe părți interesate pentru a furniza bunuri publice în domeniile educației, femeilor, finanțării, schimbărilor climatice și sănătății.

Memorandumul de înțelegere destul de detaliat include forme de implicare interorganizațională în sus și în jos în structura ONU. Memorandumul de înțelegere conține angajamente că însuși Secretarul General va fi invitat să susțină un discurs principal la întâlnirile anuale ale WEF de la Davos. Personalul său superior și șefii programelor, fondurilor și agențiilor ONU vor fi, de asemenea, invitați să participe la întâlnirile la nivel regional găzduite de WEF. Conține, de asemenea, o promisiune că reprezentanții individuali ai țărilor ONU vor explora modalități de a lucra cu Forumurile naționale ale WEF. Conștientă de importanța reciprocă a legitimității publice pe care fiecare instituție o poate oferi celeilalte, MOU conține, de asemenea, un acord de a promova încrucișat activitățile lor comune.

Pe lângă binecuvântarea instituțională a Națiunilor Unite, ce obține WEF din MOU? Domeniul de aplicare al fiecăruia dintre cele cinci domenii de atenție comună este restrâns de la setul de obiective negociat și convenit la nivel interguvernamental la unul cu mai mult în concordanță cu interesele de afaceri ale membrilor WEF. Prin urmare, sub finanțare, MOU solicită doar „construirea unei înțelegeri comune a investițiilor durabile”, dar nu și pentru reducerea instabilităților induse de bănci și evaziunea fiscală.

În contextul schimbărilor climatice, se solicită „… angajamentele publice din partea sectorului privat pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2050”, nu acțiuni care au ca rezultat neutralitatea carbonului până în 2030. În domeniul educației, acesta redefinește obiectivul educațional al dezvoltării durabile de a „asigura o educație de calitate incluzivă și echitabilă” într-unul care se concentrează pe educație pentru a face față „lumii muncii în schimbare rapidă”. Memorandumul de înțelegere restricționează în mod explicit WEF să facă contribuții financiare la ONU, ceea ce ar fi putut ameliora impactul economic al unora dintre amenințările lui Trump la adresa bugetelor sistemului ONU. În același timp, evită orice angajament de reducere a inegalității globale, de a face energia accesibilă, de a trage corporațiile multinaționale la răspundere pentru încălcările drepturilor omului,

Toată această muncă comună ar putea avea ceva bun practic dacă nu ar exista trei elemente cruciale: în primul rând, acordul eludează procesul de revizuire interguvernamentală; în al doilea rând, acordul ridică multistakeholderismul drept soluție la problemele sistemului multilateral actual; și în al treilea rând, parteneriatele propuse cu mai multe părți interesate nu sunt guvernate de niciun sistem democratic formal. Dacă secretarul general s-ar fi convins de înțelepciunea unei căsătorii ONU cu WEF, ar fi putut înainta proiectul MOU spre aprobare de către statele membre. În schimb, secretarul general s-a alăturat FEM, declarând de fapt că grupurile cu mai multe părți interesate fără nicio supraveghere interguvernamentală oficială sunt un sistem de guvernanță mai bun decât un sistem de o țară-un vot.

Toate grupurile de guvernare cu mai multe părți interesate sunt în mare parte compuse dintr-un grup auto-selectat de corporații multinaționale și acele organizații și indivizi cu care doresc să lucreze. Aceștia funcționează fără niciun regulament intern comun pentru a proteja opiniile tuturor celor care ar putea fi afectați de grup. Participarea la un grup cu mai multe părți interesate este o activitate voluntară. Aranjamentele de renunțare la abandon sunt antitetice eforturilor ONU de 75 de ani de a construi un sistem de guvernanță global sigur, stabil, cu o înțelegere clară a obligațiilor, responsabilităților și pasivelor.

Ceea ce este surprinzător este că, acceptând acest acord de căsătorie cu WEF, secretarul general al ONU marginalizează sistemul interguvernamental pentru a-l „salva”.

Categoryinternational
 1. December 8, 2022

  Nu vorbesc idiotii.
  Asta e ce v-a … mintea: https://www.nbcnews.com/think/amp/rcna60753
  Poate sa fii fara de cap sa mai crezi ca valorezi ceva. Pentru Dharma esti dus, mister. Nu practici si n-ai miscat un deget sa vrei macar sa ajuti samsara. Pile-ul de minciuni ca tot suntem in zodie de luptatori, e bun de fertilizat intreg mapamondul. Cine intelege cat de “drama queens” sunteti, nu se aduna cu voi.
  Trenul lui Trump, Arivederci, in prapastie sa mearga! Nu oferiti nimic. Exact ca Hitler, lasati totul in urma ars, distrus, vieti naruite, mii de victime moarte ca va doare la putsa de ei in timp ce gura voastra intinde 💩 dupa 💩 de minciuni. Incoitarile voastre de mafioti nu se aduna bine cu legea, nu se aduna bine cu normalitatea pe care tot voi o cereti ca sa creasca plozii neavortati tot la cererea voastra.
  Hit the road Jack! Ati vorbit de ajuns!

 2. December 8, 2022

  Va mai si dati mari protectori. Protectori de nimic sunteti! In lineage am cine sa ma protejeze chiar si de vanaci prin invizibil. Nu e de rangul si maretia voastra ce gandesc eu. Iar pe voi nu va motiveaza decat sa fiti trigger happy, adica sa dormiti cu arma sub perna ca nu se stie. Aia nu-i religie! Aia este bikerism si gangsterism. Sunteti de provizorat. Si Andreea tot ca tine gandea, tot cu rucsacul cu bani in spinare era plus ca pe o panta f. alunecoasa pe care s-a si dus. N-as vrea sa-ti scriu eu necrologul pentru ca n-as avea ce scrie. Ce sa spun? Ca te fatsai prin Bucuresti cu masina? Ca te iei la harta cu judecatorii, ca ai 2 copii care cresc doar pentru ca mama /mamele lor le dau atentie? Unde esti tu pro-familie MR? In articolul de mai sus?
  Unde stai o clipa sa-ti aduni gandurile si sa-ti admiti tie, nu mie, ca mai si gresesti? Unde iti sunt liniutele in perete de zile petrecute in rugaciune?
  Nu-s! Esti refractar la orice efort. Poate nu-ti trebuie stent la inima, poate tu esti stentul.
  Se spune ca barbatii sunt skilled means iar femeile intelepciunea. Sa nu inversam rolurile! Incepe sa fii skilled means! Ultimul tau avertisment! Fa-te util cu ceva!

 3. December 10, 2022

  https://youtu.be/T6f6AmiLS5Y

 4. December 10, 2022

  N-am stiut ca l-ati demis pe Andrei Ursu. N-am stiut ca era in functie.
  Sa va fie rusine! E mai calificat ca voi toti laolalta!

 5. December 11, 2022

  De ziua mea care nu e azi dar o sarbatoresc azi pentru ca peste sapt. sunt la lucru si pun si cate 8 ore, alerg prin ploaie pe la magazine, mereu cu ochii pe ceas, mereu ce face cta-ul, vine – nu vine, faceti ceva ce va face voua placere si va simtiti bine!

  La Mullti Ani!
  Sa fiti iubiti si sa va gasiti bucuria de a trai si de a nu da ascultare hoardelor de demoni!

  Oh my goodness. mama mi-a dat 100 de dolari! Sunt Iuda. Ma duc s-o pup.
  Ii bag in banca sa cumpar casa visurilor mele…
  100 de dolari pe nemeritatelea, cazuti din cer, si cu felicitare cu cantare … cine mai e ca mine?

  Nu stiti voi ce importanti sunt parintii si cu cata grija si iubire ne cresc chiar si daca sunt dusi intre ghimpii de straini.
  Eu nu pot sa va ofer ceva care sa va imbacseasca arterele de placa artritica.
  Faceti in schimb ceva care va produce voua placere si va simtiti bine!

  * Poate va place sa mergeti la sala,
  * poate aveti chef de un film – Fie pe contul meu! Sau al vezionline.
  * Poate aveti o pasiune brusca pentru sobolanii lui Clotilde si va duceti sa le dati un biscuite – Fie tot pe contul meu!
  * Sau poate doar dati apa la vrabiute. Faceti ceva ce va destinde si va destreseaza si am sa fiu bucuroasa!

  * Puneti-va bradul de Craciun,
  * rugati-va Domnului
  * sau fiti in contemplatie linistita langa luminitele albe fara de pom,
  * sau chiar daca doar va curatati masina de respirat CPAP
  Acolo eu voi fi sa culeg bucurie prin empatie.

  Cainele flamand, eu sunt acela! Se tine dupa tine si cand e batut. Pentru ca e prost si spera.
  Luni imi iau ochelarii de cobra. Eu de fapt nu stiu sa citesc dar stiu foarte bine sa pretind.

  Sunt la Targul de carte Gaudeaumus. 🤣 Hai neamule, ia cartea! Ia cartea neamule!
  Daca ai carte, ai parte!
  Daca stii sa citesti, te eliberezi. 🤣

 6. December 28, 2022

  Nu stiu cum gasesti timp sa mai scrii si despre mondialisti, MR.
  Parca aveai de rezolvat problema romanilor din Ucraina ca nu au scoli in limba romana dupa cum ti-a dat Dancila de inteles ca e normal si corect sa se intample sau mai bine (hap!) sa se petreaca daca tot e vorba sa stau deoparte si sa pup microfonul.
  Adica nu e problema problema imediata, e problema ce patesc alte oi ratacite de tarc.
  Cum le-ar place o balada in limba ucraineana? Miorita, par example?
  Nu poti spune ca e nimic.
  Cu toata simpatia mea, si eu as cere scoli in limba romana in Ucraina. Sigur mi le da Putin daca cer! Am o moaca de il impresionez si imediat isi respecta intelegerea pe care am avut-o eu cu el si care exista numai in capul meu.
  E si aceasta un act de nadejde si aspiratie. Deja cineva cu un canvas in fata mea e gata sa ma picteze cum cer ajutor pentru dragi fosti co-nationali.
  I-as poza ca Floricica Dansatoarea: sa va fie rusine!

 7. December 30, 2022

  vezi ca roncea, si ala mic si aia 2 mari, te mananca de cur peste tot

  • December 31, 2022

   Îmi pare rău pentru ei. Prin acțiunile lor, ei plantează pentru viitor semințele unei karme rele, acționând cu răutate. Măcar eu când am criticam MISA & Co. nu am acționat cu răutate ci cu dorința de a face bine

  • January 1, 2023

   La noi cand se citesc texte cu voce tare se produc cutremure. De fapt intentia este ca atunci cand esti la tine acasa si se produce un cutremur, sa se citeasca rugaciunea, si nu invers. Dar mna!

   Bineinteles ca nimic din ce spun eu nu este adevarat, ci imaginat!
   Cum sa crezi asa ceva? Pai iti trebuie puterea continentului sa fie asa.
   Si totusi relaxarea s-a produs, tensiunea a cedat, falia s-a faultat.

   Stiu! Gianino e de vina! Gianino a provocat cutremurul. El ne-a adus aminte de Andreas Moritz, de San Andreas Moritz fault.

   Dar, clona mea, ce faci? Mai ai vin sau ti s-a terminat?
   Incearca cu cozonac si dupa sarmale!

   Noroc ca la Romania oamenii sunt mai linistiti, mai contemplativi! Ei nu alearga prin gradinita de-a busilea sau sa se iubeasca in bisericute unii cu altii.
   Deviza este: Nici-un sugaci fara plastilina lui!
   Nici-un karaoke nebagat in seama (nu se stie de unde rasare surpriza)!

   Cand termini de compilat, ne spui si noua rezutatul? Vrei?
   Macar sa nu murim prosti. Ai mila de noi, supusii tai media! Ai mila!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer