Cine se confruntã neîncetat cu negativismul ºi cu diverse plângeri se alege cu neuronii distruºi. În cartea sa, ‘Three simple steps: A map to succes in busyness and life’, Trevor Blake prezintã un studiu ºtiinþific interesant. Cine se expune unor manifestãri negative 30 de minute sau mai mult, în realitate sau la televizor, nu ajunge deloc mai deºtept, ci dimpotrivã. Acest lucru distruge progresiv neuronii hipocampului, scrie 7sur7.be.

 ‘Este partea creierului de care avem nevoie ca sã rezolvãm problemele’, aratã autorul în revista Inc. ‘Pe scurt, creierul s-ar face terci’, adaugã el. ‘În general, oamenii care se plâng de ceva nu cautã o soluþie. Ei vor doar sã te alãturi indignãrii lor. Creierul începe sã fie afectat când auziþi pe cineva spunând: +Este groaznic, nu?+. Acest lucru vã deterioreazã creierul, chiar dacã ascultaþi pasiv. Dacã încercaþi sã vã schimbaþi comportamentul, ajungeþi imediat o posibilã þintã de reproº’, spune Blake.

Pentru a evita astfel de situaþii, autorul dã câteva sfaturi. ‘Dacã vã întâlniþi cu cineva care se plânge de tot ºi de toate, puteþi recurge la tehnici mentale ca sã blocaþi deteriorarea creierului…Retrageþi-vã în locul imaginar preferat, acolo unde aþi merge daca aþi avea o baghetã magicã’, încheie autorul cãrþii menþionate.

sursa: AGERPRES 

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer