Institutul Naþional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel acuzã Consiliul Judeþean Suceava cã a sprijinit editarea cãrþii “Pãþania lui Somnorilã”, care are pe copertã fotografia Cãpitanului Mișcãrii Legionare Corneliu Zelea Codreanu. “Lansat ca un volum de poezii pentru copii am fost ºocaþi (sic!) sã observãm pe Coperta patru fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu, conducãtorul Miºcãrii legionare”, spun reprezentanþii Institutului Elie Wiesel într-un comunicat publicat de hotnews.ro.
Autorul cãrții pentru copii “Pãþania lui Somnorilã” este dl. George Ungureanu, vechi legionar, fost deținut politic anti-comunist condamnat de 5 ori la moarte, un model exemplar al sacrificiului de sine pentru apãrarea ideii naționale și un erou real în fața cãruia tineretul de astãzi ar trebui sã se plece umil și plin de venerație. Contestatarii sãi sunt reuniți într-un pseudo-institut care poartã numele unui impostor dovedit și demascat chiar de cãtre evreii sãi: Elie Wiesel. Un „Institut” care își desfãsoarã activitatea sub numele unui escroc internațional, fiind stipendiat de cãtre acesta și complicii sãi, nu are niciun fel de legitimitate științificã și nicio autoritate moralã.
În studioul B1 TV, realizatorul filosemit Andrei Bãdin cere prelucrarea lui Gheorghe Flutur la Muzeul Holocaustului din Washington, dupã „modelul Dan Șova”. Traseistul politic Aurelian Pavelescu blameazã Mișcarea Legionarã, „uitând” de articolele sale publicate în anii 90 în revista „Noua Dreaptã” (aflate în arhiva Lupta NS), pe când parazita Partidul Dreapta Naționalã unde a deținut chiar funcþia de preºedinte între 1994 ºi 1996.
Pe pagina de gardã a cãrþii “Pãþania lui Somnorilã” apar coordonatele Consiliului Judeþean Suceava ºi ale Centrului Cultural Bucovina, o instituþie subordonatã CJ Suceava. De asemenea, afiºul de lansare a cãrþii aratã cã ceremonia de lansare a fost sprijinitã ºi de Muzeul Bucovinei, instituþie subordonatã ºi ea Consiliului Judeþean.
Potrivit presei locale, la lansarea cãrþii a participat ºi vicepreºedintele Consiliului Judeþean Suceava, Vasile Ilie. Vasile Ilie, citat de Monitorul de Suceava, a declarat la eveniment cã volumul este un omagiu adus “unui scriitor care a biruit timpul, supravieþuind anilor grei de temniþã în care s-au convertit nu mai puþin de cinci condamnãri la moarte”.
Contactat telefonic de HotNews.ro, Vasile Ilie, vicepreºedintele CJ Suceava, a declarat cã nu a participat la lansarea cãrþii ºi cã nu dã “interviuri prin telefon”, dupã care a închis.
Autorul cãrþii este George Ungureanu, acum în vîrstã de 100 de ani. Institutul Elie Wiesel susþine cã, potrivit volumului autobiografic Prin labirintul vieþii (Editura Musatinii, Suceava 2010),George Ungureanu a fost membru activ al Miºcãrii legionare, iar în perioada Statului Naþional Legionar, el a fost numit prin Decret al Consiliului de Miniºtri, comisar de românizare la întreprinderea Textilã Românã “Nobert Juster”.
Institutul Naþional pentru Studierea Holocaustului din România susþine cã este “inexplicabil ºi revoltãtor sã asistãm la susþinerea ºi promovarea imaginii, de cãtre conducerea Consiliului Judeþean Suceava, a unui fost legionar care a luat parte activ la politica antisemitã a statului” sursa: lupta-ns.blogspot.com]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer