În zilele trecute am asistat la un circ mediatic fãrã precedent în ceea ce privește nominalizãrile pentru funcțiile de ministru în guvernarea Cioloș. Tot felul de personagii, “o droaie de tipuri nefaste, profund imbecile si vag pederaste,” vorba lui Topârceanu, s-au perindat pentru câte o zi sau mai puțin în schema noului guvern. Ingineri și electroniști la Ministerul Justiției, playboy la Sãnãtate având în fruntea lor un agricultor yoghin pe post de Prim Ministru !

Când am vãzut ce reacții virulente ale mass-mediei au izbucnit la nominalizãrile pentru Justiție și Sãnãtate, mi-am spus: stai sã vezi ce scandal monstruos va ieși când se va afla despre Dacian cã este practicant yoga de la MISA. Cãci îmi aminteam linșajul mediatic la adresa “judecãtoarei porno” Simona Lungu care a fost datã afarã din magistraturã din cauza apartenenței la MISA.

Și când colo, ce sã vezi ?! Înafarã de câteva publicații online mici, de prin provincie, știrea despre legãturile lui Dancian Cioloș cu MISA nu a rãzbãtut în presa mainstream. Curios din fire cum sunt, am sunat oameni din presa mare, de la televiziuni, ziare cotidiene importante, și i-am întrebat: voi nu ați auzit de povestea cu Ciolo și MISA ? De ce nu ați dat nimic ? Și mi s-a rãspuns cã deși subiectul este suculent, de scandal, nu au primit ÎNCÃ permisiunea sã îi dea drumul.

Cu alte cuvinte, cei ce controleazã marea presã în România au hotãrât cã Dacian Cioloș nu trebuie atacat, indiferent de trecutul sãu. Un lucru bun, normal și firesc pot spune. Însã întrebarea care se impune este: DE CE ? De ce este iertat Dacian Cioloș ? Cine și ce interes are ca el sã fie premierul României ? Clasa politicã ? Cancelariile europene ? Cine controleazã mass-media în România ?

Și întrebând mai departe prin redacții, sãpând mai adânc în cãutarea factorului de decizie care a blocat în toate televiziunile și ziarele știrea despre legãtura lui Dacian Cioloș cu MISA, am aflat cã interdicția de a se publica pe acest subiect venea din zona serviciilor secrete, prin agenții de redacție ai acestor servicii. Nu dau detalii, cine vrea și are posibilitatea, sã mã verifice.

Și atunci se pune întrebarea legitimã: CE INTERES AU SERVICIILE SECRETE ROMÂNEȘTI SÃ ÎȘ SUSȚINÃ CA PREMIER PE DACIAN CIOLOȘ ? Face parte dl. Cioloș din Serviciile Secrete ? Sau are o misiune de dus la îndeplinire ? Și dacã are o astfel de misiune, care este aceea și cine i-a dat-o ? Este aceastã misiune bunã pentru români sau este bunã pentru alții ?

Rãspunsurile la aceste întrebãri vor veni în curând, poate chiar în sãptãmâna urmãtoare.

Cãci este inexplicabilã și graba cu care s-a format și instalat acest nou guvern. Luni seara dna Guseth se retrãgea de la nominalizarea pentru Justiție iar un avion – cursã specialã o aducea la București de la Bruxelles pe dna Raluca Prunã, pentru ca aceasta sã ajungã marți ora 9 dimineața la audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Un posibil rãspuns al acestei grabe suspecte îl constituie evenimentele din ultimele zile din Europa. În condițiile în care Franța a activat clauza din art. 42-7 din Tratatul de la Lisabona, care prevede o clauza de solidaritate in caz de agresiune impotriva unei tari membre a Uniunii Europene. Aceastã clauzã este similarã cu cea a art. 5 din Tratatul NATO la care au recurs Statele Unite dupa atentatele din 11 septembrie si a carui activare a condus la interventia Aliantei atlantice in Afganistan.

În lipsa unui guvern legal instaurat, România nu putea lua mãsuri pentru intrarea în rãzboi alãturi de Franța și restul Europei împotriva Statului Islamic, cãci asta se urmãrește ca reacție.

Personal, nu îmi doresc ca România sã intre în rãzboi împotriva nici unei alte țãri a lumii, inclusiv Statul Islamic. Problemele Franței și ale celorlalte state europene cu terorismul musulman au fost generate în mare mãsurã de acestea și nu au nici o legãturã cu România, cãci România nu a vândut arme în Siria și nici nu a profitat economic de  pe urma rãzboaielor din Orientul Mijlociu.

Dacã acesta a fost scopul pentru care Guvernul Cioloș a fost trecut prin Parlament pe repede-înainte, nu cred cã acest lucru este în interesul românilor, cãci nu ne intereseazã și nu avem nimic de câștigat din rãzboaiele altora.

Sã dea Dumnezeu sã mã înșel iar venirea acestui nou Guvern numit din cancelariile europene sã fie în realitate benefic pentru români și România…

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer