"Dacã se va dovedi cã fiica mea a fãcut cancer din  cauza implanturilor mele, din cauza vanitãþii mele, voi muri", spune  Lucy Petagine, mama Lolei. Micuþa este deformatã din cauza tumoarei pe creier.

Scandalul implanturilor PIP a izbucnit în decembrie, anul trecut, când s-a aflat cã implanturile PIP, despre care se ºtia cã erau umplute cu silicon medical, erau, de fapt, umplute cu silicon industrial, folosit la saltele. Peste 2.700 de persoane au depus plângeri împotriva lui Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producãtoare de proteze PIP. Dintre paciente, 20 de purtãtoarea a implanturilor PIP au fost diagnosticate cu cancer, la 16 fiind cancer mamar. Mas (72 de ani) a fost arestat la începutul acestui an.
Printre pacientele care au avut probleme cu proteza mamarã a fost ºi Lucy Petagine. Ea a trecut prin operaþia de mãrire a sânilor în anul 2001. În anul 2007, când a nãscut-o pe Luna, implantul de la sânul drept s-a rupt, scrie publicaþia britanicã “The Sun”.
“Dacã, în cele din urmã, se va dovedi cã fiica mea a fãcut cancer din cauza implanturilor mele, din cauza vanitãþii mele, voi muri”, mai spune Lucy Petagine.Medicul de la spitalul Highgate, din nordul Londrei, a considerat cã nu este un risc ºi cã poate alãpta normal. Numai cã, în acel moment, nimeni nu bãnuia faptul cã în locul siliconului medical, implanturile erau umplute cu silicon industrial, toxic pentru organism. Lola a fost alãptatã la sân, iar când a împlinit un an ºi jumãtate a fost diagnosticatã cu o formã gravã de cancer la creier. Tumoarea i-a afectat centrul nervos ºi va continua sã creascã. Medicii nu îi dau ºanse de supravieþuire, iar acum, pãrinþii Lolei sunt îngrijoraþi ºi pentru cea de-a doua fetiþã a cuplului, în vârstã de trei ani, la rândul ei alãptatã la sân. Lucy Petagine spune cã nu îºi poate permite în acest moment o operaþie de înlocuire a implanturilor, întrucât banii se duc pe tratamentul pe care Lola îl face pentru a lupta cu cancerul. Scandalul implanturilor PIP continuã, iar specialiºtii afirmã cã se aºteaptã ca mai bine de 80% dintre pacientele care ºi-au pus aceste proteze sã aibã nevoie de ajutor psihologic pentru a trece peste aceastã traumã.
Sursa: EVZ.ro ]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer