Conducerea ºcolii a pornit un adevãrat RÃZBOI, dupã ce… Un bãiat de ºapte ani din Marea Britanie a fost acuzat de rasism de conducerea ºcolii unde învaþã, dupã ce ºi-a întrebat un coleg dacã “e negru fiindcã provine din Africa“, scrie Daily Mail. Hayley White (29 de ani), mama bãieþelului, a primit un telefon de la ºcoalã, în care i se spunea cã Elliott a fost implicat într-un “incident rasist”. Mai mult, femeia a fost chematã la o ºedinþã, la care au mai participat fiul ei, profesoara care a fost martora incidentului ºi directoarea ºcolii din Hull.

Când am ajuns la ºcoalã ºi l-am întrebat pe Elliott ce s-a întâmplat, a devenit foarte supãrat. Repeta întruna cã el a pus o simplã întrebare ºi cã nu a vrut sã fie obraznic. L-a supãrat foarte tare incidentul“, a declarat mama bãieþelului.
Femeia susþine cã, la respectiva ºedinþã, a fost pusã sã citeascã regulile ºcolii, în special cea legatã de “toleranþa zero faþã de rasism”. “Mi s-a spus sã semnez un formular prin care sã recunosc cã fiul meu a fãcut o remarcã rasistã, urmând ca hârtia sã fie trimisã cãtre autoritãþile locale, pentru alte investigaþii. Am refuzat sã semnez. I-am spus profesoarei cã fiul meu este curios, îi place mereu sã punã întrebãri, dar asta nu înseamnã cã e rasist”, a explicat mama lui Elliott. În ciuda declaraþiilor femeii, conducerea ºcolii a decis sã continue ancheta, mai ales cã mama bãieþelului de culoare s-a plâns cã fiul ei a fost jignit. În urma incidentului, mama lui Elliott a declarat cã se gândeºte sã-ºi mute fiul la o altã ºcoalã. Karl Turner, parlamentar laburist care reprezintã regiunea Hull, a declarat cã este de datoria lui sã ia rasismul în serios, dar cã remarca lui Elliott nu a fost una jignitoare, ci doar mânatã de curiozitate. “Cred cã s-a exagerat, iar profesorii ºi-au pierdut uzul raþiunii”, a explicat Turner. Totuºi, profesorii ºi conducerea ºcolii din Hull se apãrã, spunând cã au procedat “conform regulamentului”. sursa: gandul.info]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer