Pe site-ul oficial al Patriarhiei Române a apãrut astãzi 17.12.2014 un comunicat de presã privind hotãrârile luate de cãtre Sfântul Sinod în ședința de lucru din zilele de 16 și 17 decembrie 2014. Subiectul principal al comunicatului de presã (așa cum o afirmã și titlul acestuia) îl constituie ”decizia discriminatorie ºi umilitoare pentru ora de Religie Curþii Constituþionale a României din 12 noiembrie 2014”, fiind hotãrâte o serie de mãsuri la nivel organizatoric pentru a pãstra copii în școli la orele de religie – devenite facultative.

În subsidiar, comunicatul prezintã o decizie așteptatã de toți credincioșii. Astfel, Sfântul Sinod a hotãrât cooperarea cu Ministerul Sãnãtãþii pentru prevenirea bolilor ºi ajutorarea bolnavilor, precum ºi susþinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângã autoritãþile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca rãspuns la solicitãrile acelor pacienþi care din motive de conºtiinþã sau religioase refuzã Cardul Naþional de Sãnãtate.
Cu alte cuvinte, bãrboșii din Sfântul Sinod, preocupați pânã acum mai mult de sifonarea fondurilor pentru catedrale și biserici decât de apãrarea dreptului la libertatea de conștiințã și religie, s-au cam prins cã enoriașii încep sã cârteascã și sã se împrãștie pe la alte confesiuni – pe unde se simt mai bine reprezentați. Și ca sã nu ajungã precum sindicatele care în anii 90 scoteau zeci de mii de oameni în stradã iar acu abia dacã mai scot câteva sute, preafericiții din conducerea BOR au preluat și ei cam cu jumãtate de gurã, așa, la final de ședințã (și comunicat) una din marile teme anti-cip pe care au ignorat-o din 2008 încoace, în ciuda mitingurilor fãcute la Patriarhie și memoriilor depuse la Înaltul Sinod.
În sfârșit, s-au prins și ei cã lumea nu voteazã ”bãrbații cu barbã” doar pentru cã au barbã de ortodocși, lucru care s-a vãzut la alegerile europarlamentare dar și când a fost vorba de alegerea unui președinte al României… protestant, alt prilej de tainicã umilire pentru prea-înalții din Deal. Dacã Biserica nu va înțelege și nu va prelua mesajul credincioșilor, fãcându-se vocea și reprezentantul acestora fațã de marile probleme de moralitate și conștiințã ale secolului în care trãim, Biserica Ortodoxã Românã își va pierde rolul central pe care îl are în prezent ca instituție reprezentativã a peste 80% dintre români. Problema marșurilor și paradelor homosexuale, problema preoților șpãgari care nu te îngroapã și nu te cununã fãrã șpagã, problema cardurilor cu cip ca element premergãtor al pecetei anti-hristice, acestea sunt subiectele pe care Sinodul BOR ar trebui sã le susținã cu tãrie, dacã vor sã ținã unitã turma credincioșilor. Altfel, Patriarhul Daniel riscã sã fie ultimul patriarh al unei biserici Naționale românești, iar ortodoxia va cãdea undeva la periferia confesiunilor înregistrare, alãturi de baptiști și iehoviști. 
Un semnal serios al atacului la adresa Bisericii îș constituie și poziția exprimatã de imbecilul de ”vorbitor cu delfinii” Remus Cernea, ateul pro-homosexual ajuns în Parlamentul României printr-un joc al listelor PSD-ului, care cerea nici mai mult nici mai puțin decât ”scoaterea ”momentului binecuvantarii” de la ceremonia de depunere a juramantului. A elimina serviciul divin de consacrare a noului Președinte al României din procedura de investire a acestuia – pe motiv de ”nediscriminare” poate constitui un precedent periculos pentru viitorul Bisericii Ortodoxe Române. Cernea este exponentul unor forțe care doar ce au ridicat capul. Este prea sãrac intelectual ca ideea sã-i fi venit lui personal, cu siguranțã sunt alte forțe care îl ghidoneazã în demersul sãu. 
Sã îl vãd acum pe pãrintele Stoica, purtãtorul de cuvând al BOR, care în 2008 spunea cã va fi primul care va lua pașaport biometric, cã nu e nici un pericol pentru suflet. La fel va proceda și cu cardul de sãnãtate ?! Sau cu buletinele cu cip, care ne bat la ușã din aprilie 2015 ?
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer