ames nasa
Agentia Spatiala Americana, NASA, a anuntat recent deschiderea centrului sau de sustenabilitate. Numite Ames Research Center, cladirile sunt de fapt primele avanposturi lunare construite vreodata.
Constructiile sunt in Moffett Field, Canada, SUA si au castigat de curand certificarea Platinum LEED – cea mai inalta in materie de constructii prietenoase cu mediul, functionale si locuibile.
Directorul Centrului de Cercetare Ames, Pete Worden, a descris acest centru ca “prima cladire de pe Luna, construita pe Pamant“. Asadar asa vor arata bazele lunare, daca vor fi construite vreodata pe suprafata satelitului nostru natural.
ames nasa
Tehnologia din aceste cladiri este una care apartine maidegraba viitorului, fiind similara cu cea de pe Statia Orbitala Internationala. Inclusiv sistemele de reciclare a apei sunt prezente, asta ducand la economii de 90% in privinta consumului de apa. Peretii cladirii sunt incalziti prin conducte speciale cu apa termala, iar energia consumata provine de la panourile solare in care este “invelit” centrul. Practic, aceasta constructie genereaza mai multa energie decat consuma, iar excesul este stocat.
Sursa: Pro TV
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer