Mii de persoane au ieºit în stradã duminicã dupã amiazã la Paris pentru a protesta, cu douã zile înaintea adoptãrii unui proiect de lege care ar face din Franþa cea de-a 14-a þarã din lume care ar legaliza cãsãtoriile între persoanele de acelaºi sex, relateazã AP ºi AFP.

Potrivit AP, marºul urmãreºte malul stâng al Senei ºi va culmina cu un miting pe esplanda de la Domul Invalizilor duminicã seara.

Poliþiºtii au fost amplasaþi în numãr mare de-a lungul traseului, în condiþiile în care protestele din ultimele sãptãmâni s-au soldat cu violenþe. O contra-demonstraþie a celor ce sprijinã proiectul de lege a fost organizatã pe malul drept al Senei, în Place de la Bastille. Sondajele de opinie au indicat o creștere spectaculoasã a numãrului de francezi care se opun legalizãrii cãsãtoriilor între persoane de acelaºi sex, și mai mulți dintre aceștia opunându-se atunci când se pune problema adopþiei sau a conceperii de copii.

Potrivit aceluiași sondaj de opinie, preºedintele francez, François Hollande, a bãtut toate recordurile de impopularitate atinse de un ºef de stat din Pentagon din 1958, de când institutul Ifop realizeazã sondaje pe aceastã temã, informeazã EFE duminicã.

Astfel, conform sondajului publicat de ‘Le Journal de Dimanche’, 74 % dintre francezi sunt nemulþumiþi de politica preºedintelui socialist, faþã de 72 %, cel mai slab rezultat consemnat în legãturã cu predecesorul sãu, Nicolas Sarkozy.

Datele indicã o creºtere a numãrului nemulþumiþilor cu ºase puncte procentuale faþã de sondajul anterior, modificare atribuitã de specialiºti scandalului provocat de susținerea fãțișã pe care Hollande a exprimat-o fațã de proiectul de legiferare al cãsãtoriilor homosexuale, sfidând manifestãrile de amploare ale francezilor ce se opun acestui proiect de lege. Numai un sfert dintre cei intervievaþi aprobã conducerea lui Hollande, cu ºase puncte procentuale mai puþin decât la precedentul sondaj.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer