Am scris de mai multe ori pe acest blog despre propunerea celor 51 de inițiatori – semnatã, aproape în totalitate, de parlamentari PDL, mai exact 3 senatori și 48 de deputați – și nu este un secret pentru nimeni cã organizațiile provita românești au susținut și susțin o asemenea formã de sprijin pentru femeia aflatã într-un moment de cumpãnã al vieții sale.
Rezultatul votului în plenul primei camere nu este o surprizã, de vreme ce comisia de specialitate – cea care recomandã plenului, conform procedurilor, adoptarea sau respingerea unui proiect de lege – a ignorat total argumentele aduse de noi în dezbatere, preferând sã le preia exclusiv pe cele ale taberei adverse (așa-zișii „reprezentanți ai societãții civile”, cu Institutul de Politici Publice, feministele și Fundația Soros în prim plan). Deocamdatã vã putem comunica faptul cã 53 de senatori au votat împotriva adoptãrii, 2 pentru adoptare și alți 11 s-au abținut.
Oricum, Camera Deputaților este decizionalã pentru aceastã propunere iar dezbaterile vor începe în sãptãmânile urmãtoare.
Vom reveni cu actualizarea informațiilor. UPDATE 1. Vã prezentãm situația votului în plenul Senatului. Pentru a vedea ce s-a discutat în plen înainte de vot, accesați http://85.120.47.74/article-17-09-2012-173058.html de la minutul 86.50 pânã la minutul 90.55.Senat – L275/2012 / Raport de respingere. Propunere legislativã privind înfiinþarea, funcþionarea ºi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcinã. Vot 17-09-2012 17:27
(Notã: Întrucât propunerea a fost înaintatã plenului, de la comisii, cu raport de respingere, votul „Pentru” înseamnã vot pentru adoptarea raportului de respingere, deci ÎMPOTRIVA propunerii de lege, și viceversa.) Prezenþi: 66; Pentru: 53; Împotrivã: 2; Abþineri: 11; Nu au votat: 0 Votul pe grupuri parlamentare- PDL: 1 pentru, 2 contra, 9 abțineri
- PNL: 17 pentru, 1 abținere
- PSD: 25 pentru, 1 abținere
- UNPR: 5 pentru, 1 împotrivã
- UDMR: 4 pentru
- Votul a fost unul puternic „politic” la PNL și PSD, în mod firesc ostile doctrinar fațã de astfel de inițiativã. Nicio surprizã deci; și în Parlamentul European lucrurile se prezintã la fel. O altã motivație a fost ostilitatea fațã de PDL, întrucât proiectul a fost inițiat aproape exclusiv de parlamentari ai acestui partid. Raționament identic pentru pseudo-partidul de stânga UNPR. Excepție face senatorul UNPR Constantin Sever Cibu (favorabil adoptãrii legii).
- Deși fac parte din Partidul Popular European, cu pretenții de dreapta deci, toți senatorii UDMR din salã au votat contra legii.
- Cea mai mare dezmãgire ne-a provocat-o grupul PDL. Deși legea a fost introdusã de parlamentari ai acestui partid și am presupus o asumare pe linie doctrinarã, fireascã pentru un partid care se pretinde de dreapta, din 34 de membri au fost prezenți doar 12, din care 9 s-au abținut, speriați probabil de scandalul mediatic bine orchestrat de „societatea civilã” a escrocilor sorosiști. Așadar, devotamentul fațã de principiile „populare” la PDL – ZERO.
- Dintre cei 3 senatori aflați pe lista inițiatorilor, dl. Gheorghe David și-a respectat statutul, votând pentru lege, dna Anca Boagiu a lipsit iar dna Mihaela Popa, care între timp și-a descoperit vocații liberale și a trecut la PNL, s-a abținut.