Cele sase luni din anul 1990 in care a fost vicepremier al guvernului Roman i-au adus lui Gelu Voican Voiculescu un trai de huzur pe termen nelimitat. De atunci, el locuieste intr-o impozanta vila din cartierul select Primaverii pentru care, timp de 18 ani, a platit o chirie lunara echivalenta cu 38 de euro. De cand RA-APPS a decis majorarea chiriei la 3.440 de euro pe luna, fostul demnitar refuza sa mai plateasca. Datoriile sale catre Regie au ajuns, in patru ani, la fabuloasa suma de 160.000 de euro.

 
NEPASATOR. Datoria cu patru zerouri in euro pe care o are la RA-APPS il lasa rece pe Gelu Voican Voiculescu, care inca locuieste in imobilul din Primaverii
PROPRIETATE. Imobilul este situat intr-o zona de lux a Capitalei, are noua camere, trei bai si tot atatea bucatarii
DEMNITAR. Gelu Voican Voiculoescu a ocupat functia de vicepremier in guvernul Petre Roman in anul 1990
Litera legii pare sa nu conteze pentru Gelu Voican Voiculescu, care, desi nu mai are functii publice de mai bine de 22 de ani, locuieste in continuare intr-un imobil RA-APPS din Primaverii, pentru care nu mai plateste chirie de aproape patru ani. In 1990, concubina sa pe atunci, Carmen Petrescu (actuala Voiculescu), primea de la ICRAL o locuinta de lux pe strada Barbu Iscovescu nr. 25. Timp de 18 ani, cei doi soti au platit pentru vila cu noua camere, cu o suprafata locuibila de 432 de metri patrati, o chirie lunara in valoare de numai 38 de euro. In 2008, guvernul Tariceanu aduce la zi chiriile caselor din patrimoniul RA-APPS, cei 38 de euro transformandu-se in 3.440 de euro pe luna pentru imobilul din Barbu Iscovescu nr. 25. De atunci, Gelu Voican Voiculescu inceteaza sa mai plateasca, acumuland pana in ziua de astazi datorii si penalizari de peste 160.000 de euro.  Pentru a-si recupera datoria, RA-APPS l-a dat in judecata pe fostul demnitar si a obtinut in instanta un ordin de recuperare a debitului, de evacuare a familiei din imobil si de reziliere a contractului (expirat, de altfel, intre timp). Cu toate ca aceasta decizie a magistratilor a fost una definitiva si irevocabila, Gelu Voican Voiculescu ? unul dintre personajele-cheie ale procesului sotilor Ceausescu din decembrie a89 si cel care s-a ocupat personal de inhumarea cuplului de dictatori ? sfideaza in continuare legea si locuieste fara griji in vila cu noua camere, trei bucatarii, trei grupuri sanitare si o curte de 587 de metri patrati din cartierul Primaverii. In incercarea de a-l evacua pe chiriasul rau-platnic, autoritatile au dispus la sfarsitul anului trecut debransarea vilei de la utilitati. Planul a esuat insa, fostul demnitar stand o singura zi fara lumina si apa, dupa o interventie in forta la furnizorii de utilitati.
Autor: Ianis Popescu – CanCan
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer