În articolul intitulat OMS șterge imunitatea dobândită în mod natural de pe site-ul său web, publicat la data de 23 decembrie 2020 de către Jeffrey A. Tucker, directorul editorial al Institutului American de Cercetare Economică, acesta face o analiză extinsă a modului în care Organizația Mondială a Sănătății rescrie peste noapte, fără nici un avertisment sau motiv clar, concepte și reguli medicale ce ar trebui să aibă o bază exclusiv științifică.

Deși articolul este deja vechi de 4 luni, opinia publică românească și în special mass-media nu au sesizat și analizat acest aspect îngrijorător, motiv pentru care am simțit nevoia să public în limba română traducerea integrală adaptată a articolului publicat pe pagina Institutului American de Cercetare Economică.

iată articolul:

Poate aveți o anumită senzație că ceva este în neregulă ? La fel. Dacă nu este un lucru, este altul.

Coronavirusul a trăit pe suprafețe până când nu a mai  trăit. Măștile au fost eficiente până au fost declarate ca fiind ineficiente (în combaterea pandemiei), apoi iar au devenit eficiente. Există transmisie asimptomatică, cu excepția cazului în care nu există. Izolarea funcționează pentru a controla virusul, cu excepția cazului în care nu funcționează. Toți acești oameni sunt bolnavi fără simptome până când, hoops, testele PCR sunt extrem de inexacte, deoarece nu au fost niciodată menite să fie instrumente de diagnostic. Toți sunt puși în pericol de virus, cu excepția cazului în care nu sunt. Se răspândește în școli, cu excepția cazului în care nu se răspândește în școli.

Și genul ăsta de schimbări apar zilnic. Nu este de mirare că atât de mulți oameni au încetat să mai creadă ceva din ce spun „autoritățile de sănătate publică”. Împreună cu guvernanții și alți autocrați care își fac “treaba”, ei și-au propus să ne ia libertățile și drepturile omului și s-au așteptat să le mulțumim că ne-au salvat viața. La un moment dat anul acesta (pentru mine a fost 12 martie) viața a început să se simtă ca un roman distopic la alegere.

Ei bine, acum am încă o dovadă de adăugat la grămada de chestii putrede din povestea pandemiei. Organizația Mondială a Sănătății, din motive necunoscute, și-a schimbat brusc definiția unei concepții de bază a imunologiei: imunitatea de turmă. Descoperirea imunității de turmă a fost una dintre realizările majore ale științei secolului XX, apărând treptat în anii 1920 și apoi devenind din ce în ce mai rafinată de-a lungul secolului XX.

Imunitatea de turmă este rodul  fascinant al bservației,  pe care o poți urmări la realitatea biologică sau la teoria probabilității statistice, oricare preferi. (Cu siguranță nu este o „strategie”, așa că ignorați orice sursă media care o descrie așa.) Imunitatea de turmă se adresează direct și cu putere explicativă  observației empirice că virusurile respiratorii sunt fie răspândite și mai ales ușoare (răceală obișnuită) sau foarte severă și de scurtă durată (SARS-CoV-1).

De ce asta? Motivul este că atunci când un virus își ucide gazda – adică atunci când un virus depășește capacitatea organismului de a-l integra, gazda acestuia moare și astfel virusul nu se răspândește mai la alții. Cu cât se produce mai mult, cu atât se răspândește mai puțin. Dacă virusul nu își ucide gazda, poate sări către alții prin toate mijloacele obișnuite. Când primești un virus și îl combați, sistemul tău imunitar codifică aceste informații într-un mod care creează imunitate la acesta. Când se întâmplă cu destui oameni (și fiecare caz este diferit, așa că nu putem pune un număr clar pe el, mai ales având în vedere atâtea imunități încrucișate), virusul își pierde calitatea pandemiei și devine endemic, ceea ce înseamnă că este previzibil și gestionabil. Fiecare nouă generație încorporează aceste informații printr-o mai mare expunere.

Acesta este ceea ce cineva ar numi Virologie / Imunologie 101. Este ceea ce citești în fiecare manual. A fost predat în biologia celulelor de clasa a IX-a de probabil 80 de ani. Observarea operațiunilor acestui fenomen evolutiv este extraordinară, deoarece crește respectul față de modul în care biologia umană s-a adaptat la prezența agenților patogeni fără panică.

Și descoperirea acestei dinamici fascinante în biologia celulară este un motiv major pentru care sănătatea publică a devenit atât de inteligentă în secolul al XX-lea. Ne-am păstrat calmul. Am gestionat virușii cu profesioniști din domeniul medical: relații medic / pacient. Am evitat tendința medievală de a alerga cu părul în flăcări, folosind mai degrabă raționalitatea și inteligența. Chiar și New York Times recunoaște că imunitatea naturală este puternică cu Covid-19, ceea ce nu este deloc surprinzător.

Până într-o zi, când această ciudată instituție numită Organizația Mondială a Sănătății – odată glorioasă pentru că era responsabilă în principal de eradicarea variolei – a decis brusc să șteargă tot ceea ce tocmai am scris din elementele de bază ale biologiei celulare. A schimbat literalmente știința într-un mod sovietic. A eliminat cu tasta de ștergere orice mențiune cu privire la imunitatea naturală de pe site-ul său web. În plus, a făcut pasul suplimentar de a defini efectiv greșit  structura și funcționarea vaccinurilor.

Pentru a mă crede, voi încerca să fiu cât mai precis posibil. Iată site-ul web din 9 iunie 2020. Îl puteți vedea aici pe Archive.org. Trebuie să vă deplasați în jos și să faceți clic pe întrebarea despre imunitatea turmei. Vedeți următoarele.

Traducere imagine: Ce este imunitatea de turmă ? Imunitatea de turmă este protecția indirectă de o boală infecțioasă ce se produce atunci când o populație devine imunizată fie prin vaccinare, fie prin infecții precedente.

E destul de drăguț în general. Chiar și afirmația că pragul „nu este încă clar” este corectă. Există imunități încrucișate față de Covid față de alte coronavirusuri și există memorie de celule T care contribuie la imunitatea naturală.

Unele estimări sunt la fel de mici ca 10%, ceea ce este departe de estimarea modelată de 70% a imunității la virus, care este standard în domeniul farmaceutic. Viața reală este mult mai complicată decât modelele, în economie sau epidemiologie. Declarația precedentă a OMS este o descriere solidă, chiar dacă „pop”.

Cu toate acestea, într-o captură de ecran datată 13 noiembrie 2020, am citit următoarea notă care pretinde cumva că ființele umane nu au deloc sisteme imunitare, ci se bazează mai degrabă pe o farmacie mare pentru a injecta lucruri în sângele nostru.

Traducere imagine: “Imunitatea de turmă”, cunoscută și ca “imunitatea populației” este un concept folosit pentru vaccinare, în care populația poate fi protejată de un anumit virus dacă o anumită proporție de vaccinare este atinsă. Imunitatea de turmă este atinsă protejând oamenii de virus, nu expunându-l la el.

Ceea ce au făcut prin această notă cei de la Organizația Mondială a Sănătății este că au șters un concept ce echivalează cu întreaga istorie de milioane de ani a omenirii în dansul său delicat cu agenți patogeni. Ați putea afla din aceasta doar că noi toți nu suntem altceva decât structuri biologice lipsite de apărare, pe care industria farmaceutică își scrie semnătura.

De fapt, această schimbare de paradigmă făcută OMS ignoră și chiar elimină 100 de ani de progrese medicale în virologie, imunologie și epidemiologie. Este complet neștiințific – însă profitabil pentru industria vaccinurilor – exact în modul în care teoreticienii conspirației spun că OMS o face de la începutul acestei pandemii.

Ce este și mai ciudat este afirmația că un vaccin protejează oamenii de un virus, mai degrabă decât să-i expună. Ceea ce este uimitor la această afirmație este că un vaccin funcționează exact prin declanșarea sistemului imunitar prin expunere. De ce a trebuit să scriu aceste cuvinte este cu adevărat dincolo de mine. Acest lucru se știe de secole. Pur și simplu nu există nicio modalitate ca știința medicală să înlocuiască complet sistemul imunitar uman. Îl poate doar manipula prin ceea ce se numea inoculare.

Ia din asta ceea ce vei vrea. Este un semn al vremurilor. De aproape un an întreg, mass-media ne-a spus că „știința” ne impune să respectăm dictatele lor care sunt contrare fiecărui principiu al liberalismului, fiecare așteptare pe care am dezvoltat-o ​​în lumea modernă că putem trăi liber și cu certitudinea drepturilor. Apoi „știința” a preluat și drepturile noastre umane au fost afectate. Și acum „știința” își șterge de fapt propria istorie, analizând ceea ce obișnuia să știe și o înlocuiește cu ceva înșelător în cel mai bun caz și evident fals în cel mai rău caz.

Nu pot spune de ce, exact, OMS a făcut acest lucru. Cu toate acestea, având în vedere evenimentele din ultimele nouă sau zece luni, este rezonabil să presupunem că politica este în joc. De la începutul pandemiei, cei care au împins blocajele și isteria coronavirusului au rezistat ideii imunității naturale a turmei, insistând în schimb că trebuie să trăim în izolare până la dezvoltarea unui vaccin.

De aceea, Marea Declarație Barrington , scrisă de trei dintre epidemiologii preeminenți ai lumii și care susținea adoptarea fenomenului imunității de turmă ca modalitate de protejare a vulnerabililor și minimizarea daunelor aduse societății, a fost întâmpinată cu un astfel de venin. Acum vedem și OMS cedând presiunii politice. Aceasta este singura explicație rațională pentru schimbarea definiției imunității turmei care a existat în secolul trecut.

Știința nu s-a schimbat; doar politica. Și tocmai de aceea este atât de periculos și mortal să supui gestionarea pandemiei forțelor politice. În cele din urmă, știința se supune în fața caracterului duplicitar al industriei politice.

Când manualele existente pe care studenții le folosesc în facultate contrazic ultimele declarații oficiale ale autorităților în timpul unei crize în care clasa conducătoare încearcă în mod clar să preia puterea permanentă, avem o problemă. 

________________________

Adăugare editorială, 4 ianuarie 2021: OMS și-a schimbat din nou definiția , pentru a încorpora realitatea evidentă a imunității naturale.

Traducere imagine: “Imunitatea de turmă”, de asemenea cunoscută ca “imunitate a populației”, este protecția indirectă de o boală infecțioasă ce se produce atunci când o populație devine imnuă fie prin vaccinare fie prin imunitatea dobândită prin infectări precedente.

Deci practic s-a revenit la definiția anterioară, ca urmare a faptului că schimbarea a fost observată și comentată critic în mediul științific.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer