Dzogchen – o cale spre armonie și pace interioară
Învățături tibetane cu Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche
Libertatea ta se află în spațiul dintre două gânduri”.

În tradiția Yungdrung Bon a Tibetului, una dintre cele mai vechi tradiții spirituale din lume, învățătura supremă este Dzogchen – Marea Perfecțiune. Ea dezvăluie-relevă starea primordială a individului, natura sa inerentă de Buddha sau Bodhichitta, care este atemporală, dincolo de orice condiționări și limitări conceptuale.

În viața de zi cu zi, rareori exista o constiență curată, neobscurata de diversele manifestari. Atenția noastră este focalizată, în mare măsură, pe trecut sau pe viitor. Însă dacă nu se accepta, nu se urmaresc si nu se resping, daca nu se schimba nimic (non reacție) gândurile se dizolvă de la sine.

Dacă ramane conștienta și prezența din spațiul dintre două gânduri, exista o non-referențialitate, luciditate și claritate. Aceasta este starea naturală a minții.

Nu este ca atunci când te relaxezi și nu te gândești la nimic. În starea naturală este prezența si conștiența, fara sa fie urmate sau schimbate manifestările, emotiile si tot ce se manifesta, asa numitele aparitii, nu influenteaza, nu modifica, aceasta stare. Nu sunt așteptări și nu se schimbă nimic.

Este o stare completă, desăvârșită, de la sine. De aici și denumirea acestor învățături – Dzogchen sau Marea Perfecțiune.
De fapt, principala cauză a suferinței noastre este că ne cramponăm de ceea ce credem că este real.
Conform învățăturilor Dzogchen, dacă se înțelege natura minții, gandurile si emotiile negative, in general aparitiile, se autodizolva singure (se numeste autoeliberare.

Astfel sursa suferintelor si problemelor noastre dispare singura. În starea naturală,
simțurile percep în continuare dar nu ne mai agățăm de aparitii. În acest context, mintea se referă la gânduri, emoții, senzații, pe care le-am putea numi „impurități sau obscurații”, este tot timpul o interpretare a acestora. In starea naturala aceasta interpretare lipsește. Natura minții este pură și perfectă.

Totul se manifestă din starea naturala și totul se dizolvă în ea. De aceea, în tradiția Bon, Dzogchen este considerat cel mai înalt și mai profund sistem de practica. Prin practică, se poate realiza o stare naturala permanent relevata. Astfel aceasta va fi o permanenta si in cotidian.

În timpul practicii, circulația energiei prin corp și sistemele interne se echilibrează în mod spontan și natural. Atașamentele se diminuează si in cotidian, iar luciditatea și claritatea devin mai intense. Corpul, gândurile, toate manifestările și ceea ce noi numim împrejurări exterioare se transformă pe măsură ce integrăm practica în viața de zi cu zi.

Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche este abatele mănăstirii Triten Norbutse din Nepal și al mănăstirii Shenten Dargye Ling din Franța, având studii aprofundate de Sutra, Tantra și Dzogchen.
Susține numeroase prelegeri și cursuri în Europa și SUA. (Mai multe informații la shenten.org.)
Sunt bineveniți atât începătorii, cât și cei cu experiență în practicile spirituale.

București, 27 – 29 octombrie
Program vineri: 9:30 – 13:00, 18:00 – 21:00
Program sâmbătă și duminică: 9:30 – 13:00, 14:30 – 17:30

Locație eveniment: Hotel Caro, clădirea Atelier (str. Barbu Văcărescu 164A)

Vă rugăm să confirmați participarea la 0753 222 288; 0724275957; 0727673376; 0749435044;
Sau pe email dzogchenbonro@gmail.com
Pentru cei care nu au posibilitatea să participe la eveniment fizic, participarea se poate face în mod excepțional și online, prin intermediul platformei zoom, cu înregistrare prealabilă prin email cu minim 48 de ore înainte de începerea evenimentului.

Participarea la eveniment este de 100 euro.
Toti banii stransi de pe urma acestui eveniment vor fi vor fi donati catre mănăstirea Triten Norbutse din Nepal.
Din sumele de bani strânse din donații, Rinpoche susține cheltuielile școlii Internaționale Tise Himalayan  prin intermediul Fundației Sherig Phuntsok Ling Bön Society (SPLBS)

În Colegiul Tise Himalayan sunt hrăniți, îmbrăcați și educați peste 300 de copii din familii defavorizate, fondurile provenind din banii donați, centrul având nevoie de un minim de 5000 USD pe lună pentru a-și desfășura activitatea.

Astfel, contribuția dvoastră la acest proiect o puteți face fie direct către organizatorii evenimentului din România, fie direct în contul celor doi Lama responsabili de administrarea școlii:

Account name: Chhiring Lama / Lodoe Tsukphud Baiji

Account no.: 0150000286812

Bank: Sanima Bank Limited.
Kalanki branch, Kathmandu

SWIFT: SNMANPKA
Email: sanima@sanimabank.com

CategorySpiritualitate
 1. October 14, 2023

  Iar MR s-a uitat in punga, s-a uitat la copii, s-a uitat iar in punga, a oftat si si-a luat un microfon sa fie mai bine auzit cand face live cu Yungdrung R.

  • October 14, 2023

   Da, ai ghicit. Am cumpărat microfonul special pentru acest eveniment, deoarece vrem să transmitem și prin zoom învățăturile

   • October 14, 2023

    😛 Copiii chiar simt ajutorul tau.
    Esti in relatie erotica cu ei sau cum?
    Pe Adi Buddha acela l-ai pus la misto dezbracat? I-ai furat hainele sau e vreunul ramas despuiat de la bivolaru?
    Pe DeviantArt sunt o gramada de demoni despuiati cum numa in vis.
    Si unde sunt mortii din Fasia Gaza?

 2. October 14, 2023

  Astazi ai ocazia sa faci pe plac multimii de oameni care sta la coada la moaste/vesminte orice sa le apara un miracol in viata lor.
  Daca esti bodhisattva, se poate.
  Daca esti ca MR, iti iei un microfon si strangi din sfinkter precum Ecce Korrupt scria.
  Sfanta Vineri, cea mai mare zi din istorie, ziua in care a fost rastignit Iisus!
  Crezi sau nu crezi?

 3. November 10, 2023

  Nu luati aminte la personajul cel dezbracat al lui MR! E pus acolo sa dezbrace fetele si femeile.

  Ascultati poveste de dragoste! A unui schelet inteligent.
  Era odata un schelet in cimitir. Si se simtea singur. Si melancolic. Contempland el locul odihnii finale, contempland sora Luna pe cer, vede un dovleac mai jos la pamant, cu frunze chiar.
  Vazandu-l plin de el si de seminte, s-a indragostit pana peste urechi, hm, nu merge! S-a indragostit pana peste unde trebuiau sa-i fie urechile de dovleacul rotofei de la pamant.
  Si s-au iubit pana din luna lor de miere au iesit placintele cu dovleac. 🥧🥧🥧

  Aplicatie din ciclul desene pe asfalt:
  Va puteti construi propriul abajur de lampa 🪔 afixat de un ax vertical cu libertate de rotire intr-un suport de baza orizontal plasat. Abajurul il decorati cu pretioasele voastre simboluri si inscrisuri.

  11 Nov. 2023, Veterans’ Day

  • November 10, 2023

   O, am mintit in privinta datei? Nu mi-am dat seama. Ce mi-o fi venit?
   corectie: azi, 10 Nov. 2023.

 4. November 11, 2023

  Am scapat de nebun. 🥂
  Hai inca o data! 🥂, 🥂/

  E prin Cehia pe undeva.
  Nu mai vine indarat pentru ca la el sentimentele sunt precum karma yoga. Le are de nevoie si la comanda le scoate de nou noute din cutie.

  Doamne apara, mantuieste si ma pazeste ​† ​† ​† de asa ceva – teroristul casei, nu alta!
  La el nu exista onoare, nu exista rusine, nu exista nimic! Trece cu tancul peste orice. Singurele lui fixuri sunt Bivolaru desi nu are clar de ce are neintelegeri cu el si Rapcea sa-i scrie epitaful.

  Doamne fereste! Sa faci budism cu unul mai nazi decat definitia.- nu incercati! ​†

  Dar bine ca am scapat! S-a uitat la ecranul alb si si-a calculat: daca ramane blocata, e pentru ca e mediocra si “neimportanta”.
  Asa afli cum te gandesc apropiatii si cam cati bani dau pe tine. Sigur … s-a exaltat, mi-a cantat nebunia lui la ureche si si-a dat arama pe fata.

  Ar fi frumos acum sa torn cate le stiu despre iubita lui anterioara?
  N-ar fi! Sunt fata cu obraz si n-o fac. S-o faca el! Va fi incantata.
  A fost mai greu pentru ca ai de lucru mai mult decat de obicei cu tine insuti.
  Insa stii ca ceea ce e facut de tine e autentic. Am inaintat in viata lucrand si studiind nu stand degeaba si frecand sula ca stii… pica din cer una ca Neele de o iei de buna de proasta.
  “Dai comanda si vine si te serveste.”
  Sau: “apesi pe clopotel, cling-cling, si are precum cainele lui Pavlov beculetul responsabilitatii in ea si fiind plina de supusenie, pe mine adorandu-ma, fac miscarea ‘ I f… don’t care!’ cu ea.
  Lasa sa munceasca, sa traga!
  Asa se invata omul: muncitor si responsabil!

  Karl Marx: Munca creaza valoare.

  Aici admit propria mea limitare si ca nu sunt geniu. Nu sunt atat de desteapta pe cat ar crede altii.
  Sau ca as avea integrare sau puteri. Nu am si nu m-am nascut cu ele.
  Noapte buna, si Veterans’ Day a fost si la voi dar din greseala pentru voi pentru ca nu sarbatoriti acum!

 5. November 26, 2023

  S-a întâmplat într-o țară necunoscută la o dată necunoscută la care un om șmecher trecea pe lângă o cafenea și s-a întâlnit cu un diavol și diavolul era într-o stare proastă, o stare foarte proastă, atât înfometat cât și însetat și toate cele, iar șmecherul l-a luat pe diavol în cafenea și
  i-a comandat cafea și l-a întrebat de ce era într-o stare atât de proastă.

  Diavolul a spus că nu există activitate.

  Obișnuia să cumpere suflete și să le arde pe cărbune, pentru că atunci când oamenii mureau aveau suflete foarte grase și că el le putea duce în iad iar dracii erau toți mulțumiți, dar acum toate focurile erau stinse în iad, pentru că atunci când oamenii mureau nu aveau suflete.

  Șmecherul i-a spus că poate ar putea face niște afaceri.

  „Învață-mă cum să fac suflete și-ți voi da un semn ca să iți arătat ce oameni au suflete făcute de mine”, a spus el și a comandat mai multă cafea, iar diavolul a spus că ar trebui să-i învețe să-și amintească de ei înșiși, să nu se identifice și așa mai departe, iar după un timp v-or creste suflete.

  Așa că șmecherul a început să lucreze și a organizat grupuri și i-a învățat pe oameni să-și amintească de ei înșiși și unii dintre ei au început să lucreze serios și au încercat să nu se identifice și lucruri de genul acesta.

  Și apoi au murit, și multă vreme a mers așa, că atunci când mureau şi ajungeau la poarta paradisului Sfântul Petru era acolo cu cheile pe o parte și diavolul era pe cealaltă parte, iar când Sfântul Petru era gata să deschidă poarta diavolul spunea: „Pot pune doar o întrebare — ți-ai amintit de tine? Și spuneau „Da, cu siguranță”, iar apoi diavolul spunea: „Scuzați-mă, acesta este al meu”.

  Asta a mers multă vreme în felul acesta, până când cumva ei au reușit să comunice pe pământ ce se întâmpla la poarta paradisului, iar oamenii au venit la omul șmecher și au spus: „De ce ne înveți să ne amintim de noi înșine dacă atunci când noi spunem că ne-am amintit de noi, ne ia diavolul? Dar omul șmecher a spus: „V-am învățat să spuneți că v-ați amintit de voi înșivă? v-am invățat sa nu vorbiți’. Atunci oamenii au spus: „Dar este Sfântul Petru și diavolul’, iar șmecherul a spus: ‘Dar i-ai văzut pe acești oameni, Sf. Petru și diavolul, la grupuri? Foarte bine, nu vorbi.

  Dar câțiva oamenii nu vorbesc și reușesc să intre în paradis.

  Nu am facut doar un aranjament cu diavolul, am făcut și un plan pentru a înșela diavolul, dar dacă oamenii vorbesc ….

  P.D. Ouspensky – Extase din intalnirile din 1928­ – 1945

  • November 27, 2023

   Din Wikipedia, fișa pentru Nāgārjuna citire:

   În Mūlamadhyamakakārikā (MMK), “toate fenomenele experimentate sunt vide (sunya). Acest lucru nu înseamnă că nu sunt experimentate și, prin urmare, inexistente; Numai că sunt lipsite de o substanță permanentă și eternă (svabhava), deoarece, ca intr-un vis, acestea sunt doar simple proiecții ale conștiinței umane. Deoarece aceste ficțiuni imaginare sunt experimentate, ele nu sunt doar simple nume (prajnapti).

   Principalul obiectiv tematic al lui Nāgārjuna este conceptul de śūnyatā (tradus în engleză ca “vid”), care reunește alte doctrine budiste cheie, în special anātman “non-sine” și pratītyasamutpāda “originația dependentă”, pentru a respinge metafizicile unora dintre contemporanii săi.

   Pentru Nāgārjuna, ca și pentru Buddha în textele timpurii, nu sunt doar ființele simțitoare “altruiste” sau nesubstanțiale, ci toate fenomenele (dhamma) sunt fără vreo svabhāva, literalmente “propria ființă”, “natura a sinelui” sau “existența inerentă” și, prin urmare, fără nici o esență subiacentă (de baza).

   Fenomenele sunt vide de calitatea de a exista independent; astfel, teoriile heterodoxe ale svabhāva care circulau la acea vreme au fost respinse pe baza doctrinelor budismului timpuriu. Acest lucru se întâmplă deoarece toate lucrurile apar întotdeauna dependent: nu prin propria lor putere, ci prin dependența de condițiile care duc la apariția lor, spre deosebire de a fi/exista.

  • November 27, 2023

   Corolar:
   Daca ma-sa si ta’su lui Bivolaru nu aveau dorinte inferioare de la tara, el nu se nastea sa ne deranjeze cu idei stramte si furios proletare.
   Tinand cont de ceea ce si el isi doreste, daca mai are sansa sa se nasca vreodata din corp de femeie, aceasta mai degraba sa-l lepede, si e atunci o dorinta superioara implinita, oricum de mii de ori mai buna decat una inferioara de a se naste el!
   Sa-i fie lui asa, cu putere intreita si sigilata cu atributele dumnezeiesti pentru ca tot e ghid schiritual, “stralucind” pe deasupra tuturor precum Ra, zeul soarelui!
   Mai punem si Ahura Mazda? Sau merge si Toyota?

   Toyota!

 6. December 2, 2023

  Sintaxa

  Un om care se holba la ecuaţiile lui

  A spus că universul are un început.

  „Fusese o explozie, a zis.

  Big-bang-ul cel mare şi universul s-a născut.

  Şi se extinde”, a mai zis.

  Chiar îi calculase lungimea vieţii:

  Zece miliarde de rotiri ale Pămîntului în jurul Soarelui.

  Tot globul l-a aplaudat.

  Şi toţi i-au declarat calculele ca fiind ştiinţă.

  Nici unul nu s-a gîndit că, dacă omul spusese că universul a început,

  El nu făcuse decît să ilustreze sintaxa limbii sale materne:

  O sintaxă care are nevoie de începuturi, ca viaţa,

  De dezvoltări, ca maturizarea,

  Şi de sfîrşituri, ca moartea, ca exprimarea faptelor.

  „Universul a început, Şi îmbătrîneşte, ne-a asigurat omul, Şi va muri, aşa cum mor toate fiinţele”,

  Aşa cum el însuşi a murit după ce a confirmat matematic

  Sintaxa limbii sale materne.

  ____________________________

  Cealaltă sintaxă

  Universul chiar are început?

  Este, oare, adevărată teoria big-bang-ului?

  Acestea nu sînt întrebări, chiar dacă par a fi.

  Este, oare, sintaxa care are nevoie de începuturi, dezvoltări

  Şi sfirşituri singura sintaxă?

  Aceasta este adevărata întrebare.

  Există şi alte sintaxe.

  Există una, de exemplu, care cere ca tipuri diferite

  De intensitate să fie luate drept realităţi.

  În această sintaxă nimic nu începe şi nimic nu se sfîrşeşte;

  Astfel, naşterea nu este un eveniment clar, bine definit,

  Ci doar un anume tip de intensitate,

  Şi la fel sînt şi maturizarea, şi moartea.

  Un om al acestei sintaxe, verificîndu-şi ecuaţiile, descoperă că

  A calculat destule tipuri de intensitate

  Pentru a spune cu autoritate

  Că universul nu a început niciodată

  Şi nu se va sfîrşi niciodată,

  Ci doar a trecut, şi trece, şi va mai trece

  Prin nenumărate fluctuaţii de intensitate.

  Acel om ar putea foarte bine să spună că universul însuşi

  Nu este decît caleaşca intensităţii

  Şi că ar putea să îl închirieze cineva

  Pentru a călători prin schimbări fără sfîrşit.

  Va trage această concluzie şi încă multe altele,

  Poate fără să înţeleagă

  Că nu face altceva decît să confirme Sintaxa limbii sale materne.

  Carlos Castaneda – Latura Activă A Infinităţii

  • December 3, 2023

   Nu te mai chinui! N-ai sa fii niciodata om de stiinta.

  • December 3, 2023

   Voi traiti intr-o lume a lui Bivolaru din care nu veti mai iesi niciodata din lene intelectuala.
   Daca eu zic piramida, sariti toti in sus ca e simbol masonic ca masoneria face si drege.
   Dar voi nu realizati istoria piramidei si rolul sau in istorie. Priviti totul foarte relaxat cum va dicteaza la sala sususrand la urechi dar nu treceti peste spoiala lui de educatie.
   Ceea ce este piramida acum 4000 de ani obisnuia mai inainte sa fie un tort cu mai multe felii dreptunghiulare puse unele peste altele de Imhotep ca sa aiba inaltime si in consecinta grandoare. Si chiar avea la 60 de metri. Asta geniul, nu cacastaneda! Un mic gest ce a facut si ce de au mai decurs din el!
   Insa rasa umana este plina de competitie, iar piramida tort s-a perfectionat prin incercari pana a ajuns piramida de o vedeti pe bancnotele de 1 dolar. Trebuiau sa stea pietrele adunate, de aceea e forma ascutita la varf. Nici unul nu s-a uitat cu adevarat la ce are in fata. Stie doar ca piramida e rea iar sintaxa divina.
   Ete ce sa spun, unde era vorbirea divina! In chiar vorbirea curenta pentru ca maimuta dintai a indraznit sa zbiere in AAAA cand era ranita. A deschis gura si a lasat din gatlej sa iasa ce era preaplin in creier inspre afara hisaind precum sarpele. La voi sarpele nu e din evolutie. E divin doar obscurul Cacastaneda pentru ca New Age pentru ca creierul de maimuta persista.
   Georgele, esti intoxicat. Crapi! La nivel de ideologie nu incape nimic nou in tine. La tine vine maestrul si te ia de cercelul din nas si te poarta peste tot pe unde vrea el pentru ca are independenta, iar tu nu ai puterea de a te opune lui. Percepi diferenta?
   “Sintaxa in limba romana” – ete, ce mai pariscomidia se zbate in lanturi in sala de judecata! Hahaha-ha!
   Mai incearca o data!

 7. December 6, 2023

  Bine zice George cu sintaxa… Oamenii de știință care a descoperit antimateria a recunoscut posibilitatea că universul nu ar avea un început așa clasic, în timp, cu un eventual sfârșit… Adică carevasăzică particulele subatomice ar avea caracteristici mai greu de explicat așa clasic. Și cică așa ar putea fi și structura macro a lumii noastre în anumite privințe… evident și sintaxa, structură fundamentală strâns legată și de percepție.
  Așa ar fi interesant de văzut dacă ecce ceva de teoria asta și dacă cumva ar putea fi ceva natural, așa precum percepția 3D cu doi ochi.
  N-ar fi greu de învățat, maiales dacă nu am subestima puterea creierului de a descifra și rezolva instinctiv, maiales ceva natural, adică carevasăzică universal. Unii zice că creierul ecce de fapt un quantum computer, eu nu-i contrazic.
  Ar fi de fapt simplu, oricine ar putea să învețe singur, autodidactic cum ar veni. Cu un soft de prelucrare audio de exemplu Audacity. Înregistrezi scurte propoziții, simple afirmații. Vaca paște. Cerul este senin. etc… Apoi iei propozițiile respective și le întorci pe invers. După aia faci un montaj cu fiecare propoziție în urechea stângă urmată de aceiași propoziție pe invers în urechea dreaptă. Apoi o mică pauză și următoarea pereche, etc. Astfel ai un montaj de vreo 15 minute pe un fundal muzical așa meditativ dacă vrei. Bagi la earbuds înainte de culcare și te trezești după vreo două săptămâni că percepi unele și altele…
  Quantum Rosseta Stone?! Sau o abureală, asociere psihologică de termeni care stimulează subconștientul să caute și să descifreze informații, cu alte cuvinte să citești printre rânduri ceva ce nu există, sau nu există explicit…
  Ce zici MR, ai promova așa ceva? O rețetă completă de eliminare a pietrelor de la cap 😉

  • December 7, 2023

   “” Bună, sunt Rothschild, familia mea deține Bank of America, am fost însărcinați de către Familia Regală să răsturnăm Revoluția Americană, am finanțat Revoluția Roșie Bolșevică, am finanțat și naziștii, am distrus Palestina pentru a crea Israelul, am finanțat Fed-ul SUA și întregul sistem bancar mondial, suntem în spatele 0/11 și războaiele rezultate, deținem Reuter. Associated Press și toată mass-media, controlăm toți candidații americani la președinție și suntem bancherii liniilor dinastice regale și ai Vaticanului. Majoritatea celor din Illuminati, nu sunt evrei. Fondatorii lor erau evrei prin naștere, dar nu prin religie. O buna parte a conducătorilor săi, cu excepția Rothschild-ilor, sunt gaelici. O groaza de războaie/revolutii au fost începute și finanțate de conglomeratul economic uni-familiar – Rothschild. Istoricul Richard Boesen a dezvăluit că francmasonul Nathan Rothschild (1777-1836), care în 1806 și-a fondat banca în Londra și a finanțat parțial războaiele napoleoniene prin Banca Angliei, a emis ulterior un ultimatum – fie contractul sa fie reînnoit, fie va fi război. Andrew Jackson i-a numit pe bancherii masonici o gaşcă de hoți și a promis că îi va extermina, dar Rothschild a spus: „O sa-i învățam o lecție pe acești americani insolenți. O să-i forțam să se întoarcă la un statut colonial”. Nordul în timpul Războiului Civil a fost finanțat de către Rothschild prin agentul lor american August Belmont (de fapt, Schoenberg}, iar Sudul de către frații Erlanger, rude de sange cu familia Rothschild.
   Urmatorea citatie este din revista Progress for All, ianuarie 1991, un interviu privind clarificarea Piramidei și ochiul strălucitor pe spatele biletului de un dolar SUA: „Sigiliul piramidei a fost creat de familia Rothschild și adus în America de Nord de Benjamin Franklin și Alexander Hamilton înainte de 1776″ ”

   Fie una fie alta dar nu amandoua odata!

  • December 7, 2023

   Piramidele care au aparut inainte de teoria Big Bang-ului si a sintaxei limbii romane. stau de mai bine de 4000 de ani pe platou in Egipt si nici un cutremur nu le-a miscat cu un inch macar.
   2 mil. de blocuri per bucata mai mare sunt inca acolo ca exemplu de arhitectura remarcabila. In genere 20 de ani se lucreaza la ele cu o armata de aprox. 20,000 de lucratori.

   Sunt de acum 4000 de ani si inca nu se cunoaste cum s-au taiat, adus si depozitat, imbinat blocuri de piatra cantarind de la 1 tona la 100 tone.
   Delapidate au fost, insa ele raman impozante peste veacuri fata de alte constructii care apar si dispar doar ca sa te zgarie pe tine pe creier sa nu te poti uita la ele fara sa zici cu frica masonerie.

   Priveste la ele! Asa tuguiate cum sunt, s-au construit in Vechiul Regat (2686 – 2160 i.e.n.)
   Abraham, cel care avea sa dea nastere celor 3 religii, crestina, mozaica, islamului, s-a nascut la 2166 i.e.n.
   Vezi diferenta?
   Iosif care a adus evreii in Egipt (Geneza 45) s-a nascut pe la 1900 i.e.n.
   Relativ 400 de ani mai tarziu venea Moise.

   Exod 1:8-14 nu se refera la constructia de piramide de catre evrei.
   Acestia au construit noi orase si mari proiecte in imperiul egiptean.

   Intreaba netul cand a iesit Moise din Egipt! Raspuns: 1445 i.e.n.
   Cu un mileniu inainte se construiau piramidele si nu e sigur daca s-a facut cu munca sclavilor ci mai degraba cu persoane care lucrau erau cu familiile lor cazati intr-un oras dedicat constructiei. Erau brutari care faceau painea, doctori care fixau fracturi, luxatii, amputau membre.
   Prin analize ADN s-a putut stabili ca traiau cu familia in asezari aproape de site-ul constructiei.
   Evreii au petrecut secole in Egipt lucrand in constructii dar cu siguranta nu ei au terminat piramidele.

   Ramses II, https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_II, 1303 BC – 1213 BC
   ” he focused on building cities, temples, and monuments”

   Ramses III, https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_III Domnia lui: March 1186 to April 1155 BC
   ” constructed one of the largest mortuary temples of western Thebes, now-called Medinet Habu”

   “Conform cronologiei biblice, Exodul a avut loc în anul 890 înainte de distrugerea Templului de către babilonieni în 421 î.Hr. (data general acceptată: 587 î.Hr.).1 Aceasta a fost 1310 î.Hr. (1476 î.Hr.). În acest an, cel mai mare războinic pe care Egiptul l-a cunoscut vreodată, Thutmose al III-lea, și-a detronat mătușa Hatshepsut și s-a angajat într-o serie de cuceriri, extinzând sfera egipteană de influență și tribut asupra Israelului și Siriei și trecând Eufratul în Mesopotamia.

   Hatshepsut o auzi deoarece templul ei a fost mutat bucata cu bucata ca sa nu fie inundat. Rusii au ajutat la aceasta. Templul acum permite ca razele soarelui sa ajunga sa cada pe 3 din zei care sunt pictati dau statui in cea mai din urma camera a templului.

   Sper ca este clar de la istoria clasei a cincea cum a fost cu faraonii, templele si istoria Egiptului antic.
   Adu-ti aminte ca erau vaze care nu se stie cum s-au sculptat in interior data fiind duritatea materialului.
   Nu se poate realiza nici acum dar acum 4000 de ani oare cum au reusit? Cu sacul cu pietricele?

 8. December 7, 2023

  Da, trebuie sa ne reamintim de cele invatate in scoala deoarece procesul de spalare pe creieri in secta a fost intens si ne-a tulburat toate reperele pe care le aveam.
  Ne-am culcat pe o ureche si n-am mai vrut sa stim de nimic. Ne-am plafonat. Am uitat si ceea ce stiam si am inceput a vehicula ceea ce si altii vehiculau.
  E important sa experimentam fiecare ceea ce este viata si sa cunoastem direct sau hands-on macar sa ajungem cumva la nivelul cunoasterii pe care o aveam ca urmare a educatiei comuniste.
  Da, a fost educatia primita impanata cu materialism dialectic si istoria a fost falsificata, dar ce interes aveau sa falsifice istoria antica?
  Trebuie sa ne trezim din somn si sa ne reviperizam, sa fim rai si obtuzi cum ne acuza Bivolaru. Sa ne acuzam unii pe altii pentru a nu cadea in ispita de a avea drumul inchis in fata! Sa avem pareri divergente!
  Daca Ecce Kurrupt are interese in stiinta si vrea sa scrie, f. bine! Numai ca pasajul cu sintaxa lui Castaneda e dus la extrem de un fizicist care e implicat si in yoga. Ori eu numai de amestecuri de filozofie yoghina nu vreau sa am parte.

  “As a health and science journalist, Shawn cover health, science, medicine, YOGA and other topics for online and print publications.”
  Shawn Radcliffe tralala-tralala, “The Other Syntax: A Universe Without Beginning”
  Nu vreau! Nu mai vreau astfel de chestii amestecate! NU!
  Daca originea mea e din Romania, este doar din Romania si nu si din India.
  Mi-e de ajuns ca am si nume indian.

 9. December 9, 2023

  Unde e fosta admina a site-ului?
  Nu pentru tine sunt aici, ci pentru ea.
  Stiu ca tu nu te uiti in urma ta la altii.
  Ii dai telefon si ii spui ca stii ca a fost arestat gurul.
  Iti platesc eu convorbirea. Si isi gaseste ea cumva calea.

 10. December 19, 2023

  În scopul prezentării punctului meu de vedere, trebuie să explic întâi condiţia de bază a vrăjitoriei, aşa cum mi-a prezentat-o don Juan.

  El spunea că pentru un vrăjitor lumea de zi cu zi nu e reală, aşa cum credem noi că este.

  Pentru un vrăjitor, realitatea sau lumea pe care o cunoaştem e doar o descriere.

  În vederea validării acestei premise, don Juan şi-a concentrat toate eforturile pentru a mă conduce la o convingere clară că ceea ce am în minte ca lume este mai degrabă o descriere a lumii, o descriere ce mi-a fost insuflată din momentul naşterii.

  Spunea că oricine vine în contact cu un copil e un profesor care îi descrie acestuia încontinuu lumea, până în momentul în care copilul e capabil să o perceapă aşa cum îi este descrisă.

  După don Juan, nu reţinem acest moment uimitor deoarece nici unul dintre noi n-ar putea avea un punct de referinţă pentru a face vreo comparaţie.

  Totuşi, din acel moment, copilul e un „membru”.

  El cunoaşte descrierea lumii, iar apartenenţa sa devine deplină, bănuiesc, în momentul în care e capabil să-şi traducă toate interpretările perceptuale proprii, pe care, conform descrierii, le validează.

  Deci, pentru don Juan, realitatea vieţii noastre normale constă dintr-un nesfârşit şir de interpretări perceptuale, pe care noi, indivizii care ţinem de un grup specific, am învăţat să le facem în comun.

  Ideea că interpretările perceptuale care formează lumea constituie un flux este conformă cu faptul că ele se succed în mod neîntrerupt şi sunt rareori puse sub semnul întrebării.

  De fapt, realitatea lumii pe care o cunoaştem e considerată atât de evidentă, încât premisa de bază a vrăjitoriei, potrivit căreia realitatea noastră e doar una formată din multe descrieri, poate fi considerată cu greu drept o presupunere serioasă.

  Din fericire, în cazul uceniciei mele, don Juan nu-şi punea problema dacă eu voi lua sau nu propunerea sa în serios, continuând să-şi elucideze problemele în pofida opoziţiei mele, a neîncrederii mele şi a eşecului meu de a înţelege ceea ce spunea el.

  De aceea, ca profesor în vrăjitorie, don Juan s-a străduit să-mi descrie lumea din prima clipă în care ne-am întâlnit.

  Dificultatea în a-i accepta conceptele şi metodele decurgea din faptul că unităţile descrierii sale mi-erau străine, fiind incompatibile cu ale mele.

  Controversa sa consta în faptul că el mă învăţa cum „să văd”, acţiune opusă noţiunii de „a privi” şi că „oprirea lumii” era primul pas care ducea la „vedere”.

  Ani întregi am tratat ideea „opririi lumii” drept o simplă metaforă. Abia spre sfârşitul uceniciei mele, în timpul unei conversaţii iniţiatice, au început să se clarifice scopul şi importanţa acestei idei, ca fiind una din afirmaţiile principale ale cunoştinţelor lui don Juan.

  Călătorie la Ixlan de Carlos Castaneda
  Journey to Ixtlan, 1972

  • February 26, 2024

   Nu mai citezi de nicaieri si nu mai scrii mesaje.
   Pentru ca nu interesezi. Pe nimeni de aici. Poate doar pe exmisa iti mai gasesti persoane cu care sa coagulezi, dar nu aici.
   Vorbesti degeaba si insisti anapoda. Ai ceva stricat la tacalie de nu intelegi?
   Nu vreau sa mai aud de tine si de ideile tale.
   Iti urasc aparitia. E cat se poate de simplu – iti urasc aparitia. Mergi altundeva si te fa util!

 11. December 19, 2023

  Până acum nu am încercat, în vreun fel sau altul, să-l plasez pe don Juan într-un context cultural.

  Faptul că el se consideră un indian Yaqui nu înseamnă că ştiinţa sa în materie de vrăjitorie este cunoscută sau practicată de indienii Yaqui în general.

  Toate conversaţiile avute cu don Juan pe timpul uceniciei mele au fost purtate în limba spaniolă, iar faptul că am reuşit să obţin explicaţii cuprinzătoare în legătură cu sistemul lui filozofic se datorează în exclusivitate modului perfect în care stăpâneşte această limbă.

  Am păstrat obiceiul de a mă referi la acest sistem folosind termenul de vrăjitorie şi la don Juan folosindu-l pe acela de vrăjitor, deoarece este vorba de termeni pe care îi folosea el.

  Călătorie la Ixlan de Carlos Castaneda
  Journey to Ixtlan, 1972

 12. December 19, 2023

  Liberul arbitru este funcția „Eului” real, rezultatul găsirii stăpânului echipajului.

  Cine are stăpân, are voință; cine nu are, nu are voință.

  Ceea ce se numește în mod obișnuit voință este ajustarea între dorință și nedorință.

  De exemplu, mintea vrea ceva, sentimentele nu-l doresc; dacă mintea se dovedește a fi mai puternică decât sentimentele omul își ascultă mintea.

  Dacă cele două sunt în egală măsură opuse, rezultatul va fi opus (conflict).

  Acesta este ceea ce se numește liber arbitru la omul obișnuit; el este condus — acum de minte, acum de sentimente, acum de corp.

  Adesea comanda vine de la automatisme.

  Și mai des, omul este comandat de centrul sexual.

  Liberul arbitru real poate fi doar acolo unde un singur „Eu” domnește, atunci când omul are un stăpân pentru echipajul său.

  Dar un om obișnuit nu are stăpân – trăsura schimbă în mod constant pasagerii și fiecare pasager își spune „Eu”.

  Liberul arbitru este real.

  Poate exista; dar noi, așa cum suntem, nu o putem avea.

  Lecturi timpurii – Gurdjieff

 13. December 19, 2023

  El este o maşină, totul i se “întâmplă”.

  Nu-şi poate opri avalanşa gândurilor, nu-şi poate controla imaginaţia, emoţiile, atenţia.

  Trăieşte într-o lume subiectivă de “eu iubesc”, “eu nu iubesc”, “asta îmi place”, “asta nu-mi place”, “am chef”, “n-am chef”, adică într-o lume din ceea ce crede el că-i place sau nu-i place, că doreşte sau nu doreşte.

  El nu percepe lumea reală.

  Lumea reală îi este ascunsă de un zid de imaginaţie.

  Trăieşte în somn.

  El este adormit.

  Ceea ce se numeşte “conştiinţă lucidă” nu este decât somn şi un somn mult mai periculos decât somnul obişnuit noaptea în pat.

  Să luăm un eveniment din viaţa omenirii.

  De exemplu, războiul.

  Există un război în acest moment.

  Ce înseamnă asta?

  Asta înseamnă că mai multe milioane de oameni adormiţi încearcă să distrugă mai multe milioane de alţi oameni adormiţi.

  Bineînteles n-ar face acest lucru dacă s-ar trezi.

  Tot ceea ce se petrece se datorează acestui somn.

  În căutarea miraculosului – Ouspensky

 14. December 20, 2023

  Force feeding Rapcea. Chiar ca ii lipsea!
  Deschide gura mare Mihaita! Inghite tot! Hai ca poti!
  Uite cate postari iti da! Toate pentru tine doar!
  Asa, deschide gura, mesteca bine si inghite!
  Jello de la Ouspenski! Mmm, bun!

 15. February 23, 2024

  Subiectul reincarnarii in religie este precum elefantul pipait de orbi, fiecare pipaie o bucata si descrie altceva decat elefantul.

  Si e strans legat de alt subiect fierbinte care a ajuns chiar expresie de luat la misto “nemurirea sufletului”.

  Confuzia principala pleaca de la faptul ca nu exista cunoastere de sine, ego-ul fals se minte ca e sinele si nici nu vrea creada ca este altfel, astfel ego-ul fals care e doar o personalitate, un set de credinte si experiente, un “soft”, crede ca el se “incarneaza”.

  “Ceva” se incarneaza si traieste ca Gigel, cat timp traieste Gigel nu stie nici macar ca exista acest “ceva” desi are tot felul de teorii si fantezii despre ce ar putea fii, studiaza religii care vorbesc de acest “ceva” si isi imagineaza in felul asta ca stie ce inseamna confunand cunostarea teoretica cu cea reala.

  Gigel e ca un fel de papusa in mana unui papusar care se crede papusarul, un ego fals.

  Cand Gigel ajunge pamant de flori asta a fost tot pentru el, mana iese din papusa si papusa nu va mai vorbi niciodata.

  “Ceva” daca a acumulat destula energie si a crescut atunci se va reincarna ca Ion care va aceeasi soarta ca Gigel.

  Daca nu va acumula destula energie ca Gigel s-a nimerit sa aiba o viata prea comoda si lipsita de experientele intense necesare ca “ceva” sa creasca atunci fie “ceva” va stagna o vreme fie va retrograda in regnul animal.

  Exista si varianta opusa sa existe sansa ca viata lui Gigel sa fie una potrivita pentru ca “ceva” sa creasca si astfel “ceva” sa poata sa fie mai dezvoltat la Ion si sa ii creasca sansele pentru o evolutie mai rapida.

  Exista si sansa foarte rara cand “ceva” este foarte dezvoltat si cand se incarneaza in Vasilica sa poata sa trezeasca in acesta dorinta de a cauta “ceva”.

  Si daca are norocul ca Vasilica sa fie o personalitate care sa raspunda la setea de cunoastere si sa nu ii placa sa se minta singur atunci o sa inceapa sa caute cu adevarat.

  Daca in cautarea sa nu se opreste in capcanele incepatorului in religii si alte lucruri teoretice goale trece mai departe.

  Si daca nu se opreste nici la urmatoarea capcana la fantezii si vise generate de anumite experiente care nu fac decat sa creasca tarata in el si sa il tina pe loc.

  Daca are intelepciunea sa continue si sa caute si sa nu se multumeasca decat cand ajunge si gaseste “ceva” din el atunci Vasilica si “ceva” nu mai sunt diferiti, atunci “ceva” este Vasilica.

  Acum nu mai este “ceva” acum este Vasilica, si nunta alchemica s-a incheiat, cuvantul s-a incarnat, acum Vasilica exista, Ion si Gigel au fost doar niste vise, niste amintiri si experiente care au fost si s-au dus.

  Totul in natura se schimba, evolueaza sau involueaza.

  Natura a evoluat corpul uman pana la un anumit grad cel in care acesta poate sa devina constient de sine, dar mai departe omul trebuie sa faca efortul sa devina constient de sine si sa evolueze.

  Evolutia omului este evolutia constiintei sale si asta nu se poate face automat de la natura se poate face doar constient cu vointa omului cu eforturi si determinare, nu iti pune nimeni in traista.

  Asadar poti sa vorbesti de reincarnare si stai linistit ca “mai e timp” in urmatoarea “viata” doar pentru ca nu stii ce este “ceva” si nu iti dai seama ca el nu este “tu” si nici nu il vei realiza vreodata fara munca constienta.

 16. February 24, 2024

  Mda… Elefantul pipăit de orbi, oare să-i fi băgat eu degetul în kur?! Ceva miroase a bullshit 🙂

  • February 24, 2024

   “Ceva miroase a bullshit 🙂”

   ~ invata asta intai
   htt ps://www.youtube.com/watch?v=xr9LE5T4AhI !
   ~ mediteaza cu Om!
   oricum alta mantra nu ai.
   Mediteaza pana te plictisesti, mediteaza ca si cum nu ai altcineva/altceva in lume decat mantra, si inca mai mediteaza! Mediteaza pana iti iese om din corp si corpul din om! Mediteaza pana devii om!

   vreo 4 luni tot iti va lua.

   Apoi:
   ~ ca sa canti, cumpara-ti de pe net damaru si ai sa poti sa bati toba la altii despre mine!

   Damaru este toba lui Shiva.
   iti sugerez pentru ‘ease of use’, sa-ti iei de aceea de mana pentru ca eventual te vei plictisi sa ma barfesti.

   Iti trebuie toba pentru ca traditia este orala. toate sunt orale. pana si cea crestina.
   Toba este deja pe net deci nu este initiere ce vine de la mine.
   De la mine ai doar o sagetica sa mergi in directia data, sclav!

   daca tot esti in rahat, de ce sa te impiedici de el? Continua cum ai inceput! Era sa zic Hashepsut.

   Intai Om si damaru, apoi mai vorbim!

   Kali

  • February 25, 2024

   Ai si interdictie de a asculta vorbaraia lui MR care se multumeste sa stea pe fund si sa i se toarne cu palnia prin craniu direct in gat tot ceea ce altii gasesc ca se poate turna.

   Stiu mai bine ca MR ca vrei sa te realizezi prin propriile resurse si de aceea nici nu e bine sa te agati de firele lui MR de paie. Pot fi rupte sau si mai simplu – nu exista!

   @MR:
   Pastreaza linistea!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer