Istoria, așa cum o cunoaștem noi, reprezintã doar ceea ce puternicii vremii au considerat cã trebuie sã ajungã la publicul larg. Dincolo de varianta oficialã, adevãrul unor evenimente ni se dezvãluie așa cum, adeseori, nici nu ne imaginãm cã a fost. 

 În ecuația celui de Al Doilea Rãzboi Mondial, preocupãrile oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a nãscut dintr-o organizație finanțatã de Societatea secretã Tule, o organizație ocultã ce și-a luat numele dupã un tãrâm mitologic necunoscut, din nordul îndepãrtat…
Fascinat de parapsihologie și ocultism, Hitler a dus bãtãliile celui de-al doilea Rãzboi Mondial, în mod deliberat, și pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprentã a acțiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cântãritã. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria finalã…
 
Svastica pe ceramica de la Cucuteni
Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce sã caute pe uniformele și drapelele unor forțe ale distrugerii. Și poate tocmai de aceea Hitler nu a învins!!!
Svastica este și astãzi omniprezentã în Asia, în mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folositã pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul. Budhismul, jainismul sau hinduismul îi acordã un loc special.
 
Dalai Lama, conducãtorul spiritual al Tibetanilor
Svastica a început sã atragã atenția europenilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, cel care a gãsit simbolul în situl anticei cetãți Troia. Specialiștii vremii au ajuns la concluzia cã svastica a fost un simbol specific indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite și ale vechiului Iran au pãrut sã confirme teoria.
Descoperirile din ultima parte a secolului XX completeazã însã ceea ce se știa pânã acum și dau o altã perspectivã asupra istoriei svasticii pentru cã cea mai veche localizare fizicã a acesteia o gãsim în cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani. În acest context, putem așeaza încã o cãrãmidã la temelia tezei care spune cã spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dacã în acest spațiu gãsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenței svasticii, iar pe restul continentelor o gãsim cu mii de ani mai târziu, înseamnã cã populațiile antice au dus-o în cele patru zãri CHIAR DE AICI, DIN CARPAȚI.
 
Un Buddha cu svasticã
Fãrã nicio îndoialã, istoria svasticii este fabuloasã și veți putea afla multe lucruri inedite despre ea urmãrind emisiunea Adevãruri tulburãtoare pe care o realizez în aceastã searã pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbãtã, de la ora 20:00, duminicã, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), o emisiune în care voi aborda pe larg acest subiect împreunã cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci și Prof. Dr. Mihai Popescu. Daniel Roxin  Emisiunea poate fi urmãritã pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:http://live.nasul.tv/
 
P.S. Viziteazã siteul Asociației Geto-Dacii pentru a vedea proiectele extraordinare pe care ți le propunem în acest an! Rescriem împreunã istoria! 
 
Japonia
 
Grecia anticã
 
Vas ceramic descoperit în Anglia
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer