Studenþii Universitãþii Spiru Haret au ieºit în stradã, nemulþumiþi de faptul cã universitatea a luat decizia dublãrii taxei de studiu faþã de anul trecut, de la 2.500 de lei la 5.400 de lei. Anul trecut, conducerea Universitãþii a mai mãrit o datã taxele, de la 1.800 de lei la 2.500 de lei. De exemplu, studenþii de la Facultatea de Arhitecturã care încep anul trei vor plãti o taxã de trei ori mai mare decât cea plãtitã în primul an de studiu. Astfel, ei vor plãti 5.600 de lei pentru al treilea an de studiu. “Universitatea nu s-a consultat cu studenții înainte de a lua aceastã decizie, iar Rectorul universitãții a refuzat orice negociere cu studenþii susținând cã “nu este problema universitãții dacã studenții nu mai pot sã își plãteascã taxele de școlarizare“, scrie Asociaþia Studenþilor Arhitecþi “Spiru Haret”, într-un comunicat.
Protestele împotriva deciziei instituþiei au început de miercuri li au fost conduse de studenþii de la Facultatea de Arhitecturã, cei mai afectaþi de scumpirea taxelor.
Universitatea a arãtat o lipsã de respect totalã fațã de studenți, tratați mai degrabã ca o marfã sau cel mult ca simpli clienți și în niciun caz ca membri într-o comunitate academicã“, mai scriu studenþii în comunicat. Potrivit Asociaþiei, consultarea studenților și transparența procesului de stabilire a taxelor de studii sunt obligatorii. “Considerãm intolerabilã inducerea studenților în eroare prin înmatricularea lor cu taxe mici doar pentru ca acestea sã fie crescute ulterior fãrã mãsurã de conducerea universitãții”m cred studenþii. sursa: capital.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer