Va mai amintiți de gluma lui Traian Bãsescu? Va mai amintiți cum a spus ca decât s-o sugã la o mulțime de licurici mici europeni, mai bine o suge o singura data, la licuriciul cel mare american? E celebra! A ajuns in presa, s-a discutat despre ea chiar si la Palatul Elysee! Iar politicienii francezi au ras cu pofta: lasã, o sa vadã el ca SUA e departe peste ocean, iar noi suntem aici, aproape. Va amintiți cum au sãrit de fund in sus atunci, Victor Ponta si Crin Antonescu: poporul român e un popor mândru, demn, așa si pe dincolo…poporul român nu face, cicã, politica in genunchi, ca Bãsescu…poporul român merita niște conducãtori demni (așa, ca noi). Ei, uite ca eu n-am uitat! Si de trei sãptãmâni, râd cu hohote când ii vad pe cei doi conducãtori demni, cum stau in genunchi si o iau la greu! Si nu doar de la licuriciul cel mare, cum vroia Traian Bãsescu: ci de la toți licuricii, pe rând! Nici n-a ajuns bine la putere, ca USL a fost fãcuta “poștã” de toata lumea: si de SUA, si de UE, si de FMI, si de toata presa internaționala. Așa ca, pânã la urma, Traian Bãsescu s-a dovedit mult prea optimist: situația României a ajuns mult mai rea. Primul licurici: FMI. Întâlnirea cu FMI a fost de tot rasul! Când erau in opoziție, Ponta si cu Antonescu au fãcut mare scandal: e inadmisibil, cicã, sa împrumuți atâția bani si sa vinzi viitorul tarii (lucru cu care am fost de acord!). In 2011, chiar au refuzat public sa se întâlneascã cu “nemernicul” Jeffrey Franks și au cerut FMI sa-i interzicã lui Boc sa mãreascã salariile: “in al doilea semestru al anului 2012, sa acorzi mãriri de pensii si salarii reprezintã o mãsura interzisa prin legea responsabilitãții fiscale” (Victor Ponta). Dupã ce-au venit la putere, primul lucru pe care l-au fãcut: s-au împrumutat fãrã numãr (la dobânzi mult mai mari ca Bãsescu). Iar banii împrumutați nu s-au dus in investiții (cã orice investiție a fost blocata). Ci exact in creșteri de salarii! Pãi cum e, bre, cu “viitorul țãrii”? Cum e cu legea responsabilitãții fiscale? Dar nu asta a fost cel mai amuzant, cã toata lumea știa deja cã politicienii români sunt mâncãtori de rahat. Nu, culmea amuzamentului a fost când s-au aruncat ei in genunchi, in fața delegației FMI, si s-au rugat sa…mai prelungeascã acordul! Chiar daca FMI nu mai da bani României, mãcar sa semneze, acolo, o hârtie. Ca fãrã un acord semnat, pana si bãncile private refuza sa mai împrumute România: exact cum se întâmpla si cu Grecia. Cu alte cuvinte: am luat-o, am înghițit-o pe toata si mai vrem, domnule Licurici! Hahahaha…. Al doilea licurici: Germania. Aici, Antonescu si Ponta si-au fãcut-o cu mâna lor. De fapt, cu gura lor:

 • Angela Merkel: “statul de drept a fost încãlcat in mod inacceptabil in România”
 • Crin Antonescu: “Sã-l ia in Germania doamna Merkel, Germania e o țarã mare, prosperã, sã-i dea acolo o bucãțicã de pãmânt lui Bãsescu si PDL-ului, sã se joace acolo de-a Bãsescu. În România, nu!”
 • Victor Ponta: “Nu Angela Merkel voteazã la referendumul de pe 29 iulie […] niciun creștin-democrat german nu o sa-si mai permitã sa jigneascã poporul român […] Ce, suntem colonie?”.
Al treilea licurici, cel mare: Statele Unite. Philip Gordon, trimis special al Guvernului SUA:
 • “Au existat acuzaþii credibile de vot ilegal masiv la referendum”
 • “au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanþi, care ar schimba cvorumul de vot ºi, se pare, încercãri de presiune asupra Curþii Constituþionale privind validarea referendumului.”
 • “Toate aceste acuzaþii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricãrui rezultat care este aºteptat”.
USL nu va guverna niciodatã, împotriva SUA si Germaniei. Crin Antonescu vorbea de parca România ar fi țara lui: pãi nu este! Când ai o casã, poți sa dai afarã din ea pe cine vrei. Dar daca ai pus casa gaj la bancã si daca nu-ti mai plãtești împrumutul, casa aia nu mai e a ta: e a bãncii! Banca hotãrãște cine sta in casa: iar tu dormi afarã, in mașina! Milioane de români au in clipa asta datorii neplãtite la bãnci, si știu despre ce vorbesc. Ei bine, România e in aceeași situație. Statul român trãiește pe banii americani si germani. Nu pe banii lui! “Ce, suntem colonie?” Da, sunteți colonie! Si e timpul s-o spunem pe fațã. O țara cu 100 de miliarde de euro datorii, care împrumuta 2.5 milioane de euro pe ora, ca sa-si acopere cheltuielile curente (salarii si pensii), este o colonie. In clipa când nu-ti mai poți plãti pensiile si salariile din taxe si impozite, nu mai ești o tara independenta. De 20 de ani, toate guvernele s-au împrumutat la greu: si Vãcãroiu, si Convenția Democratica, si Nãstase, si Tãriceanu, si Boc, si Ponta. Le-a convenit sa aibã pace socialã, ca sã fure și ei liniștiți. Acum Ponta da vina pe Bãsescu, iar Bãsescu pe Tãriceanu: dar adevãrul e ca de vina sunt toți. Iar poporul român ce-a fãcut? Pãi nimic; a stat si s-a uitat. A fost mulțumit ca-i vin banii, la sfârșit de lunã. Vreți independentã? Simplu:
 • Opriți plata pensiilor si concediați-i pe bugetari: pe toți!
 • Privatizați Casa de Pensii si externalizați serviciile statului: pe toate!
 • Scãdeți taxele si tãiați drepturile angajaților: ca sa meargã economia si sa vina investitorii.
 • Eliminați salariul minim pe economie si tãiați dreptul la concediu si zilele libere: pe toate!
 • Nu mai dați ajutor de șomaj sutelor de mii de analfabeți care au picat la BAC. Nici sutelor de mii de absolvenți de facultate, prea prosti ca sa-si gãseascã de munca.
 • Eliminați medicamentele compensate: pe toate!
 • Adicã puneți curul la munca, cheltuiți mai puțin, renunțați la protecția sociala – si atunci o sa fiți o tara si bogata, si independenta.
A, nu vã convine? E inuman? Mor bãtrânii de foame? Țipã bieții copii, ca sunt “exploatați” de patroni si nu mai au timp sa frece menta pe Facebook? Ei, atunci treci in genunchi, popor român! Si deschide gura mare, cã sunt mulți licurici la rând! sursa: capitalism pe paine]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer