Cei de la ”Spiritualitatea Tantrică” organizează un retreat complex cu practici meditative alaturi de calugari autentici și m-au rugat să le postez și pe site-ul meu anunțul.
1.Acum ai ocazia sa interactionezi direct cu 2 calugari autentici:
– Swami Nityananda Giri, calugar indian de kriya yoga care vine direct pe linia lui Sri Yukteswar si
– Geshe Serap Lodoe calugar tibetan din Menri Monastery, care reprezinta linia initiatica veche de peste 18.000 ani, respectiv linia prebudista Dzhochen Bön.
Instructiunile privind practica corecta a meditatiei le vei primi direct de la calugari, conform traditie “ de la gura la ureche”.
Retreatul este axat exclusiv pe practica meditatiei specifice alaturi de calugari. Cei care doresc o practica corecta, sub atenta supraveghere a maestrilor, se potrivesc perfect cu scopul acestui retreat.
Daca doresti doar o calatorie spirituala, te putem redirectiona catre alti organizatori de incredere si pentru care iti putem face o recomandare.
Retreatul oferă oportunitate unica de a medita, de a aprofunda cunostintele si de a corecta practica individuala sub îndrumarea directa a profesorilor autentici care prezintă instrucțiuni directe, subliniind punctele esențiale ale tehnicilor meditative.
Toți cei interesați serios de meditație sunt bineveniți, inclusiv cei care nu au urmat învățăturile anterioare precum si cei care iau primul contact cu aceste metode tibetane. Este important sa ai o determinare foarte mare si o adeziune puternica catre tehnici autentice.
Retreatul este despre oameni care isi pun intrebari existentiale si tind sa afle raspunsul in aceasta viata.
interior.
2.Retreatul este unul complex si are 2 parti distincte de practica:
A.Prima parte a retreatului ( zilele 7,8,9,10,11 octombrie) consta in initiere in tehnica de kriya si practica intensiva de kriya yoga alaturi de maestrul Swami Nityananda Giri in ashram in Rishikesh.
Despre Swami Nityananda Giri : vine in Romania inca din anul 2015, am organizat impreuna cu acesta in Romania 2 retreaturi de kriya yoga, 35 de cursuri de initiere in kriya yoga in orasele Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, Targu Mures, Sibiu. Au fost initiati de Swami Nityananda Giri in tehnica de kriya yoga un numar de 637 de studenti din Romania.
Afla mai multe despre Swami Nityananda Giri si despre meditatia KRIYA YOGA : https://spiritualitateatantrica.ro/kriya-yoga/
Site-ul oficial al maestrului indian de kriya yoga SWAMI NITYANANDA GIRI:
https://www.nityanandagirikriyayoga.com
B.In a doua parte a retreatului facem cunostinta cu tehnicile tibetane ( zilele 12,13,14,15 octombrie) si consta in initiere in trehnica de Phowa si practica spirituala Phowa, practicata direct in manastirea “ Menri Monastery” situata in Dolanji, Himachal Pradesh, India alaturi de maestrii tibetanbi Geshe Serap Lodoe si Sangmo Yatri.
Afla mai multe despre Menri Monastery :
In aceasta a doua parte a retreatului vei lua pulsul vietii cotidiene a calugarilor cu ceremoniile si ritualurile lor zilnice, asa cum este ea oranduita in manastire de peste 600 de ani.
Evenimente organizate Geshe Serap Lodoe si Sangmo Yatri – din octombrie 2022 si pana in prezent: 4 cursuri online de invataturi tibetane unde au primit initierea 157 de studenti.
Afla mai multe despre GESHE SHERAP LODOE.
https://spiritualitateatantrica.ro/geshe-sherab-lodoe/
Daca vrei sa afli mai multe despre institutul tibetan pe care il conduce in India GESHE SHERAP LODOE. intra pe site-ul oficial :
3. Programul retreatului :
Practica kriya yoga cu Swami Nityananda Giri in ashram in Rishikesh – zilele 7,8,9,10,11 octombrie :
ora 6.00-8.00 meditatia kriya yoga;
– ora 15.00-17.00 meditatia Kriya yoga;
Practica Phowa cu Geshe Serap Lodoe si Sangmo Yatri in manasrirea ‘Menri Monastery’ – zilele 12, 13 14,15,16 octombrie :
ora 6.00-8.00 meditatia Phowa;
– ora 15.00-17.00 meditatia Phowa;
In timpul sederii la Menri Monastery vom face impreuna cu Geshe scurte calatorii in locuri incarcate spiritual unde au meditat mari maestri si unde vom medita si noi.
Geshe s-a oferit sa ne prepare personal mancarea pe perioada sederii.
Programul retreatului poate sa suporte mici modificari. Calugarii determină tema exactă a predării si gradul de progres. Programul predării si gradul de avansare in tehnici vor fi definite de calugari.
Programul retreatului este intensiv dar nu fortat, motivarea si aspiratia sunt importante.
4.Locuri limitate – 14.
5.TAXA DE PARTICIPARE LA RETREAT
Taxa de retreat este de 1650 Euro/persoana. Taxa include cazarea si masa in ashramul de kriya yoga si in Menri Monastery, donatiile pentru initieri catre maestri, transportul New Delhi – Rishikesh/Rishikesh – Menri Monastery in Dolangi, Himachal Pradesh/retur Menri Monastery – Delhi.
Rezerva-ti locul la retreat si achita un avans in valoare de 700 Euro/persoana.
Diferenta de taxa se achita in data de 01.09.2023.
Rezervarile se fac in functie de perioada in care ne contactati si de locurile disponibile.
6.DE CE ESTE IMPORTANT SA TE INSCRII CAT MAI REPEDE?
Fiind cetateni tibetani si avand regim de rezidenti in India, pentru accestul in manastire mai mult de 24 de ore, toti turistii trebuie sa prezinte o autorizatie emisa de politia New Delhi privind cazarea in interiorul manastirii ( P.A.P). Autorizatia se emite pentru fiecare participant in parte si este valabila o perioada limitata de timp.
Cu 2 luni inainte de sosirea noastra in India se aplica o cerere pentru OBTINEREA “PROTECT PERMIT AREA “(P.A.P.).
ACCESUL PERMANENT ( CAZAREA)IN MENRI MONASTERY PE PERIOADA 12, 13 14,15,16 OCTOMBRIE SE FACE DOAR DUPA OBTINEREA “PROTECT PERMIT AREA “(P.A.P.).
TERMENUL OPTIM DE DEPUNERE A CERERII PRIVIND “PROTECT PERMIT AREA “(P.A.P.) ESTE DE 15 IULIE 2023. Dupa acest termen se poate aplica solicitarea insa nu putem sti sigur daca se elibereaza in timp util P.A.P.
Hotaraste-te repede sa te inscrii, pentru a beneficia de “PROTECT PERMIT AREA “(P.A.P.) si a pentru a putea sa locuiesti cu grupul in The Menri Guesthouse in incinta Menri Monastery.
Afla mai multe :
https://harmonicbody.wordpress.com/…/the-menri-guesthouse/.
Particpantii care nu au obtinut autorizatiei P.A.P pot participa la tot programul din manastire insa nu vor putea sa fie cazati in manastire, astfel ca va trebui sa le asiguram loc de cazare la un hotel in zona manastirii. Vei avea acces in Manastire si vei putea sa participi la tot programul nostru zilnic, insa nu vei putea ramane peste noapte.
Afla mai multe despre P.A.P:
https://ybmcs.org/menri-monastery-pap/
Pentru participanții din România, banii se vor vira in contul RO88BTRLRONCRT0437354001 ( cont de lei).
Dupa efectuarea plății va rugam sa trimiteti un mail la adresa spiritualitateatantrica@gmail.com cu dovada plății, menționând numele participantului, retreat India kriya/Invataturi tibetane si numărul de telefon pentru fiecare participant. Numarul de telefon este necesar pentru o comunicare unitara si rapida a eventualelor modificari imprevizitile care tin de buna organizare a retreatului.
In cazul in care sunteti in imposibilitatea de a participa va rugam sa asigurati prezenta unei alte persoane care sa vina pe locul pe care l-ați rezervat/plătit. Suma platita NU se restituie dar se poate compensa comform ofertelor prin participarea la evenimentele viitoare ( cursuri, retreaturi). Se emite factura pentru suma virata.
7.IMPORTANT
NU ASIGURAM TRANSPORTUL CU AVIONUL DIN ROMANIA IN NEW DELHI SI RETUR.
Biletul de avion Bucuresti – New Delhi dus-intors se suporta de participant si se cumpara separat de catre acesta.
Contribuția financiară pe care o achitați are legatura cu costurile de organizare si include :
a)loc (single/double) in camera de ashram
b)3 mese pe zi asigurate pe perioada cazarii in ashram/Menri Monastery;
c)transport cu taxi cu AC (aer conditionat) de la aeroport New Delhi -Rishekesh ;
d)transport cu taxi cu AC de la Rishikesh la Menri Monastery in Dolangi, Himachal Pradesh
e)transport cu taxi cu AC de la Menri Monastery la aeroportul New Delhi.
f)Donatii oferite calugarilor pentru initiere si ghidare.
8. Date de contact:
Daniel Flesaru – tel. 0723329778
Mail : spiritualitateatantrica@gmail.com
www.spiritualitateatantrica.ro
9Accesorii :
– imbracaminte adecvata sezonului de toamna, adidasi de munte sau sandale de munte.
Temperatura medie in acea perioada este de 23 de grade.
CategorySpiritualitate
 1. August 13, 2023

  Taxi cu aer conditionat, cursuri pe zoom, s-a modernizat si piata spirituala.

  Acum totul se face cu confort intr-un cadru cat mai placut.

  Invataturile ajung la o masa cat mai mare, cererea e mare si oferta si ea pe masura sunt destui care vor sa isi ofere servicile pentru un pret bun.

  Se pare ca nimeni nu vrea lucruri care sa presupuna efort sau disconfort sau orice fel de munca, totul trebuie sa fie usor, rapid si placut.

  Adio meditatie cu incaptanare sub smochin pana ajungi la trezire sau 40 de zile de post in desert si rezistat ispitelor.

  S-a dus vremea lor si ma tem ca o data cu ele si sansele.

  In ritmul asta de penetrare a spiritualitatii in masa o sa ajunga la toata lumea, o sa auzim vecinele vorbind la balcon de deschis chakre ciocanind cu Om.

  Sau mergand prin piata Obor o sa auzi “Boss, nu vrei un shaktipat ieftin? E dupa tehnica originala invatata pe zoom de la maestrul Zoompoche”

  Radem glumim dar din pacate degradarea, superficialitatea si golirea de continut a acaparat toate domenile umanitatii si se pare ca nu a scapat nici ceva ce poate ar fi putut sa ajute in directia opusa.

  Ramane speranta ca inca mai exista o licarire in cativa oameni care nu se lasa prada iluzilor si cauta lucruri reale.

 2. August 13, 2023

  Sri Yukteswar care a scris “Stiinta Sacra” o carte in care se regasesc lucruri importante care nu pot fi gasite in multe locuri.

  Precum calcularea corecta a Kali Yuga si confirmarea ca suntem la inceput de Dwapara Yuga de aproximativ cateva secole, ceea ce explica explozia civilizatiei in ultimele generatii si diferenta enorma fata de perioada intunecata a evului mediul din Kali Yuga.

  Sau explicatia yugelor ce reprezinta sau care este cauza lor si o gramada de alte lucruri interesante.

  Este pacat ca Swami Nityananda Giri nu vorbeste despre subiecte atat de importante si se concentreaza pe detalii tehnice teoretice despre tehnica Kriya, practica lasand de asteptat la fel ca la orice guru de kriya care face asta public.

  Tehnica originala pe care o tot cauta toti si nu o gasesc desi este destul de clar ca nu exista asa ceva si ca tehnica este intodeauna adaptata pentru fiecare persoana si poate fi facuta doar de cineva care stie si din pacate nu mai e nimeni public care sa o faca.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer