In perioada 25-27 august Khentrul Rinpoché va reveni la București unde va oferi o serie de învățături și împuterniciri.
Khentrul Rinpoché Jamphel Lodrö este apreciatul fondator și director spiritual al Dzokden. Călătoria lui Rinpoche a început cu păstoritul iacilor și incantarea mantrelor pe maiestuoasele platouri din Tibet, în primii 20 de ani din viața sa. Inspirat de bodhisattva, a pornit pe o cale remarcabilă, părăsindu-și familia pentru a studia sub îndrumarea a peste douăzeci și cinci de maeștri din diferite tradiții budiste tibetane.
Abordarea sa nesectară i-a adus titlul de maestru Rimé (imparțial) și a fost recunoscut ca fiind reîncarnarea renumitului maestru Kalachakra, Ngawang Chözin Gyatso.
În centrul învățăturilor lui Rinpoche se află credința profundă în valoarea diversității între toate tradițiile spirituale din lume. Deși îmbrățișează bogăția diferitelor căi, el pune un accent deosebit pe tradiția Jonang-Shambhala. Învățăturile Kalachakra, deseori denumite “roata timpului”, prezintă metode puternice de armonizare a mediului nostru extern cu lumea interioară a corpului și a minții, pentru a deschide în cele din urmă o eră de aur a păcii și armoniei (dzokden).
Programul evenimentelor din București:
Vineri 25 august 18:00 – 21:00 – Confluențe spirituale. Era de Aur pentru pacea lumii din perspectiva budhismului tibetan (Conferință publică. Intrarea este liberă)
Evenimentul se va desfășura în limba engleză, cu traducere live în limba română disponibilă. Participanții la Zoom vor avea, de asemenea, opțiunea de a accesa evenimentul și în alte limbi.
În epoca noastră modernă, din ce în ce mai multe persoane îmbrățișează spiritualitatea fără a adera neapărat la vreo religie specifică. Acest eveniment încearcă să se adreseze celor care aspiră să se conecteze cu esența adevăratei lor naturi, fără a fi restricționați de limitările unui singur sistem de credință.
 Khentrul Rinpoche va prezenta aceste învățături aruncând lumină asupra motivelor pentru care tantra Kalachakra îmbrățișează toate tradițiile spirituale ale lumii. Chiar și marii Bodhisattva din Shambhala, atunci când au fost iluminați de învățăturile Kalachakra, proveneau din diverse medii de înțelepciune. Înțelegând natura profundă a Kalachakrei, ne putem elibera de limitele neamului sau ale religiei și ne putem apropia de propriul nostru adevăr sacru.
📅 Data: 25 august
⏰ Ora: 18:00 PM
📍 Locație: Str: BUCUREȘTI, ROMANIA
Informații cu zoom:
📝 ID-ul webinarului: 856 7212 2537
🔒 Cod de acces: 108108
Sâmbătă 26 august 10:00 –18:00 – Calea războinicului Shambhalei. Împuternicirea Chenrezig (Avalokiteshvara) și legămintele de Bodhisattva
Vino alături de noi la un eveniment transformator, atât online, cât și în persoană, în cadrul căruia vom explora învățăturile profunde ale Căii Războinicului Shambhala și vom primi Împuternicirea Chenrezig.
Acest eveniment excepțional se va desfășura în limba engleză, cu traducere live în limba română disponibilă pentru participanții în persoană. Pentru participanții noștri online, Zoom va oferi opțiuni de traducere în alte limbi.
📅 Data: 26 august 2023
⏰ Ora: 10:00 AM
📍 Locație: Ora de începere a ceremoniei de la ora 10:00: Hotel International București
Pentru a vă înregistra, accesați acest link:
Duminică 27 august 10:00 – 18:00 – Phowa Kalachakra. Eliberarea în momentul morții, Bardo și renașterea în Shambhala
Vă invităm la un eveniment profund și transformator, atât online, cât și în persoană, în cadrul căruia vom explora tema “Eliberarea de suferință în timpul procesului morții” și vom aprofunda înțelepciunea Shambhala și Kalachakra Phowa.
Evenimentul se va desfășura în limba engleză, cu traducere live în limba română disponibilă pentru cei care participă în persoană. Participanții online vor avea opțiunea de a accesa Zoom cu traduceri în alte limbi.
📅 Data: 27 august 2023
⏰ Ora: 10 AM
📍 Locație: Ora 10:00: Hotel International București
Pentru a vă înregistra, accesați acest link:
Evenimentele vor avea loc la Hotel Internațional din București sau online pe platforma Zoom.
Te poți înscrie scriindu-ne un e-mail la adresa info@kalachakra.ro, pe pagina de facebook a Asociatiei Pundarika Lotusul Alb https://www.facebook.com/budismkalachakra sau direct pe site-ul Dzokden.
Pentru înscrierea la fiecare din cele două evenimente din weekend poți alege unul din următoarele niveluri de contribuție: sponsor – 270 lei, contribuție obișnuită – 135 lei, contribuție redusă – 68 lei. (aceste valori sunt aliniate cu donațiile sugerate pe site-ul Dzokden.org pentru participanții din țările din Europa de Est)
Mai multe detail legate de evenimente poți găsi pe site-ul Dzokden în limba română https://dzokden.org/ro/rinpoches-schedule-ro/ , pe siteul kalachakra.ro sau pe pagina de Facebook a Asociației Pundarika Lotusul Alb https://www.facebook.com/budismkalachakra
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Maestrul Khentrul Rinpoché 25-27 august 2023 București Hotel Internațional VINERI 25 august 18:00 21:00 Confluențe spirituale. Era pentru lumii din perspectiva budhismulu tibetan. Conferință publică intrare liberă SÂMBĂTĂ 26 august 10:00 18:00 Calea războinicului Shambhalei. Împuternicirea Avalokiteshvara) legămintele de odhistva DUMINICĂ 27 august 10:00 18:00 Phowa Kalachakra Eliberared momentul morții, Bardoși renașterea Shambhala Inscriere si detalii prin -mail la info@kalachakra.ro pe site-u Dzokden.org Eveniment organizat de Asociația Pundarika Lotusul Alb și Dzokden Locație eveniment: Hotel InternaÈional sala Belvedere- etaj 8 str. CăuzaÈi nr.27, sector 3, București Asociatia Pundarika Lotusul Alb dzokden.org www.kalachakra.ro”
CategorySpiritualitate
 1. July 31, 2023

  “Eliberarea de suferință în timpul procesului morții”
  “Eliberarea în momentul morții, Bardo și renașterea în Shambhala”

  Pai si atunci de ce mai trebuie sa iti traiesti viata in piosenie, compasiune si bunatate?

  De ce sa mai practici o cale spirituala sau orice daca e asa simplu?

  Totusi nu inteleg de ce mai exista varianta cu incarnarea in alta viata unde continui evolutia spirituala daca te poti elibera in timp ce mori, de ce nu folosesc toti tehnica asta si se duc in Shambala?

  Sunt curios cum au descoperit ei ca functioneaza tehnica asta si de ce sunt asa siguri ca e adevarat dar probabil e erezie sa intrebi sau sa pui la indoaiala deci probabil e o intrebare fara raspuns.

  • August 1, 2023

   măcar îți pui întrebări. e bine. dogmaticul perfect le știe pe toate, nu-și mai pune întrebări

 2. August 1, 2023

  Inca o dovada ca studiile, facultatile, limbajul elevat nu fac un om inteligent.

  Un om simplu de la tara tine lumanarea muribundului ca sa se duca la lumina.

  Unul de la oras citit in ale spiritualitatii care “practica” urmeaza “cai” etc crede ca cititul din Bardo Thodol il ajuta pe muribund sa ajunga la lumina.

  Ambii cred in superstitii fara sa stie ce se intampla si se complac in ignoranta, unul din umilinta ca nu poate intelege altul din mandrie ca el “stie”.

  Nu mai zic nimic de cei care ii “invata” pe altii, mare pacat sa duca atatia in eroare sau cum ar zice ei karma.

  Dar pacatul e si mai mare al celor care accepta sa creada bazaconii pentru ca ei pierd cel mai mult astamparand setea cautarii cu iluzii.

  Un om cu adevarat inteligent crede doar in fapte, in lucruri reale, in lucruri pe care le poate verifica si studia pentru ca stie ca doar asa poate ajunge la adevar, superstitile si fanteziile nu duc la lumina sau intelegere.

 3. August 21, 2023

  Învățături și împuterniciri… Am și eu o întrebucere: Încurajări dă maestrul Tibetan? Sau măcar mozoale…Unul din ăsta care își recunoaște condiția de kăcat cu ochi și își dă foc în public mai rar. Mântuitorul nostru de exemplu a fost un maestru autentic, nu? A zis clar într-un sfârșit că ce folos îi omului să câștige întreaga lume dacă își pierde sfinkterul… Nu?

 4. August 25, 2023

  Nu pot sa ajung la conferinta dar poti sa ii pui o intrebare pentru mine lui Rinpoche?

  Intrebarea mea este de ce atunci cand vorbeste despre epoca de aur care urmeaza de ce nu spune si de perioada premergatoare de dinaintea acestei epoci?

  Cu totii vedem semintele distrugerii din prezent cu un razboi care e faza incipienta a unui razboi mondial cu mari sanse sa fie nuclear.
  Cum toate guvernele lumii se pregatesc de o noua campanie de injectare constransa care pare sa fie mult mai agresiva ca precedenta.

  Si nici nu e nevoie sa fi vreun mistic ca sa le vezi, le vedem de acum pe toate cum se pregaesc stim cu totii ca pana la acea epoca de aur putinii care vom mai ramane vom trece prin multe incercari.
  Si e important sa ne pregatim si sa stim ce ne asteapta in loc sa visam la epoci de aur de care ne despare o perioada de mari nenorociri.

  Oare Rinpoche care sta in manastirea lui izolata e atat de deconectat de lumea reala si traieste in lumea lui de vis roz in care asteapta raiul pe pamant?

  Ar fi cinstit sa spuna si de partea neplacuta care ne despare de aceea epoca, face un mare deserviciu multor oameni care dorm pe ei crezand in iminenta acestei epoci de aur cand de fapt se apropie cu totul altceva.

  Daca nu stie sau nu vede putem sa il iertam si putem sa spunem ca are doar jumatate de vina pentru ca si cei care il cred pe nemestecate vad si ei ce se petrece in jur dar prefera sa bage capul in nisip si sa viseze.

 5. August 26, 2023

  Are noroc ca in ziua de azi cand unii se cred caini, pisici, barbati care nasc nu mai mira pe nimeni inca unul care se crede regele Shambalei.

 6. August 26, 2023

  Confunzi logica cu ce iti place sa auzi.

  Faci o greseala, atasamentul de o persoana faptul ca iti place de o persoana si ca rezonezi cu acea persoana nu inseamana ca tot ce spune e “logic”.

  Si faptul ca ceva e “logic” nu inseamna nimic in sine, sunt multe lucruri logice si false, ceva logic nu inseamna ca e bun, corect sau adevarat.

  Daca cineva iti spune idealisme gen sa doresti binele tuturor fiintelor sau ca e bine sa nu exista proprietate si lumea sa imparta si sa se ajute sa traiasca in armonie etc oricine e de acord asta.

  Dar nu inseamna nici ca e posibil sau logic pentru ca societatea umana e mult mai complexa si nu merge cu idealisme de genul, au mai incercat destui pana acum si nu doar ca nu a mers dar s-a terminat si prost.

  Atasamentul de profesor nu e un lucru bun, un profesor adevarat nu ar permite niciodata asta.

 7. September 6, 2023

  MR, este adevărat că ești tu în acest video cu maestrul epocii de aur? La minutul 2:20… Maestrul ăsta face și ouă de aur pe gură, ai mai văzut tu așa ceva? Unii zice că asistentul ii le bagă în kur și ii le împinge înainte de demonstrație dar evident asta ar fi ridicol. Știi dacă și unde oferă maestrul ăsta cursuri și cât costă o învățătură din asta?

  https://youtu.be/0J0CFOdq09Q?si=JLbYRosN52wPmSRH

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer