In noaptea de 25 spre 26 oct 2012 o echipa de agenti ai serviciului de informatii externe francez, Direction Generale de la Securite Exterieure (DGSE), s-au infiltrat in Bulgaria. Doi au venit ca “turisti”, cu avionul  de linie, apoi, ca niște spioni “adevãrați” ce erau, au inchiriat un SUV negru si s-au dus sa-i astepte pe ceilalti 3, pe un camp la 40 km sud de frontiera romana.
Ceilalti 3 au sosit cu parasutele, aducand si echipamentul de comunicatii, localizare si scufundare autonoma. Misiunea lor era sa se strecoare pe Dunare, peste frontiera tripartita, spre Mehedinti, pentru a demonstra ca Romania e muci in ce priveste apararea spatiului Schengen pe Clisura Dunarii, dinspre Serbia.
Pe la miezul noptii cele doua componente ale echipei DGSE (asigurare si penetrare) s-au reunit, pe respectivul camp, la 16 km de orașul Pleven, în Bulgaria. Pleven -orașul de 150 000 de locuitori – se aflã la 170 km de capitala Sofia. Ei bine, si la acest moment au survenit… pandarii bulgari care pazeau recolta. 3 pandari bulgari contra 5 agenti DGSE.
Doi agenti francezi au fost impuscati cu sare, unui al 3-lea i-au spart nasul. Pe nr. 4 si 5 i-au znopit bine, dar au reusit sa scape cu fuga, abandonand echipamentul.
Pe la ora 1 noaptea cei 3 agenti DGSE, raniti, au ajuns in arestul Politiei din Plovdiv, ca suspecti de terorism (erau in combinezon de scafandru, aveau harti cu ROMAG). Acolo, au cerut sã ia contactul cu Ambasada Franței, motivând în declarații cã ar fi “turiști” pasionați de “sport extrem”, care au vrut sã se parașuteze în România, fiind duși însã de vânt… la 40 de km de punctul la care voiau sã aterireze 🙂
A doua zi, atasatul militar francez i-a scos de la bulau, in timp ce nr 4 si 5 ieseau tiptil din tara, tumefiati de lovituri, cu alt set de acte false (un set il pierdusera pe camp se pare).
Deci cam asa cu Schengen. Prin serviciile românești și bulgare rade de o saptamana, in Franta de cateva zile, de cand LE POINT a publicat o succinta relatare asupra “cazului”.
No-body mess with cornișon growers 🙂 !
sursa: lepoint.fr
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer