1942- FILM DE ARHIVA  ÎN LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT ÎN LIMBA ROMÂNA

Doresc sa va retin atentia cu un film. Un film deosebit cu atât mai mult cu cât nimeni nu mai credea sa se mai auda de el vreodata.


http://telecinemateca.com/odessa-in-flacari-filme-romanesti/  


Este o pagina de ISTORIE a BASARABIEI , adevarata Istorie a Basarabiei, a României implicit. Practic este vorba de începutul Holocaustului Neamului.


Va rugam sa-l transmiteti la cât mai multa lume.

Si acum  informatiile cu si despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI si a CULTURII NEAMULUI .
Foarte multa lume stia despre film , cei batrâni vorbeau despre el dar nimeni nu credea ca o sa mai poata fi vizionat vreodata .
Si cum minciuna si doctrina mincinoasa nu poate sa dainuie , Dumnezeu a rânduit ca sa fie redescoperit filmul care vine ca marturie la tot ceea ce au facut nelegiuitii pamântului împotriva Neamului Pravoslavnic.
Un film istoric de care nu credea cineva sa mai auda vreodata. Sunt sigur ca filmul o sa va placa cu atât mai mult cu cât am constatat ca aveti deschidere catre astfel de teme.


Filmul va va vorbi despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI dar inainte de toate , filmul este UN ACT DE CULTURA , un film pierdut si acum regasit.


Cinematografia româneasca a primit un dar nesperat. De curand, presa italiana a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea întâmplatoare în arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului Odessa în flacari, considerat definitiv pierdut.

Odessa în flacari, realizat în anul 1942, într-o coproductie româno-italiana este consemnat în istoria cinematografiei europene si nu numai, o capodopera a genului. 

Despre el au ramas doar cronici, unele consemnari, fotografii si afise. 

Având ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si a ororilor comise de trupele NKVD-ului, predecesoarea KGB-ului, filmul a fost interzis dupa ocuparea tarii de catre Uniunea Sovietica, iar protagonistii acestuia aruncati în închisori. 

Depus în arhivele cinematografiei, la fondul peliculelor cenzurate, deci total oprite nu numai de a fi difuzate, dar nici vizionate într-un cadru restrâns, multi ani Odessa în flacari a figurat doar în registrul de evidenta al arhivelor, apoi a disparut din scripte. 

Dupa decembrie 1989, unii cercetatori în istoria filmului au cautat zadarnic sa dea de urma peliculei, investigatiile ducând la concluzia ca ea a fost confiscata de ” consilierii sovietici” din perioada ocupatiei, dupa care a fost scoasa din evidente, de catre Directia presei si tipariturilor, fosta cenzura.

S-a mai descoperit ca Securitatea a dat ordin prin care s-a dispus distrugerea unor filme de razboi din perioada 1940-1944, considerate fasciste si “imperialiste” , dusmanoase “orânduirii socialiste”.

Capodopera cineatografica apartine regizorului italian Carmine Gallone, unul dintre cei mai renumiti ai timpurilor sale.
Scenariul este semnat de dramaturgul Nicolae Kiritescu. “

” Odessa în flacari” urma traditia inaugurata de primul mare film românesc din 1912, care omagia victoria trupelor române în Razboiul de Independenta din 1877.

“Odessa în flacari” este o pagina vibranta de istorie, aratând lumii, în 1942, la Festivalul de la Venetia – unde de altfel a câstigat Marele Premiu – ce înseamna ocupatia bolsevica si teroarea sionist-bolsevica.

Timp de mai bine de o jumatate de secol, despre acest film nu s-a pomenit nimic !!!!

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer