Am rãmas surprins sã descopãr – vizionând proiectul, noi detalii “ornamentale” ce au ca inspirație – sau sunt teribil de asemãnãtoare cu simboluri din ocultismul indian, yoghin în special.

Spre exemplu, in curtea Catedralei, am descoperit cã va exista în centrul acelei alei în formã de curce celticã, în interiorul spațiului delimitat în forma yantrei Shambalei, o construcție de tip stupa (un fel de piramidã circularã, pe 3 nivele), cu bindu (punctul central) extrem de bine precizat.

Spre comparație, uitați cum aratã o stupa tradiționalã, din Khatmandu. Sau simbolul ShriYantrei, în reprezentarea sa arhitecturalã, tridimensionalã. În interior, chiar la intrarea în Catedrala, ne ântâmpinã de pe mozaic simbolul schițat al unei yantre cu 8 petale, cu bindu (puncte focar) bine definite central și circular (între petale), exact ca în simbolul swasticii tradiționale indiene, înconjurat desigur de cele 3 cercuri de protecție magicã…

  Iatã și Swastika tradiționalã indianã, pentru comparație. Remarcați  sensul de “rotație” al “petalelor” din Caterdalã… prietenii știu de ce…: Apoi, regãsim în diverse alte sãli din cadrul ansmblului de clãdiri (sala Polivalentã Sfântul Andrei, spre exemplu), o altã yantra, cu toate elementele ei (cele 8 petale, douã pãtrate suprapuse la 90%, cadrul exterior cu cele 4 porți, etc).

Spre comparație, iatã o yantra asemãnãtoare desenului de mai sus. Remarcați elementele comune (pãtratul exterior cu cele 4 porți, cele douã pãtrate interioare suprapuse la 90%, cele 16 puncte figurate în interiorul cercului – simbolizând cele 16 silabe ale mantrei secrete a lui Tripura Sundari, etc.)                   Apoi, regãsim în mai multe locuri simbolul yantrei Sahasrara chakra, stilizatã.

Iatã cum este reprezentatã aceasta tradiționalã, spre comparație: Ar mai fi multe elemente ce nu țin în nici un caz de tradiția ortodoxã creștinã, astfel cã mã întreb (pe bunã dreptate), S-AU TERMINAT CUMVA RESURSELE SPIRITUALE ALE ORTODOXIEI, DE AU SIMȚIT NEVOIA ACEȘTI “ARHITECȚI” SÃ PREIA ELEMENTE DIN ESOTERISMUL INDIAN ?! CA SÃ AJUNGI LA MÂNTUIREA PRIN HRISTOS, AI NEVOIE DE YANTRELE SHAMBALEI ȘI SAHASRAREI ?]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer